Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο όρος «ναγουάλ»

oiA- Ο όρος «ναγουάλ» αναφέρεται σε έναν άνθρωπο -άντρα ή γυναίκα που είναι κάτοχος ενός ιδιαίτερου φορτίου ενέργειας. Στα μάτια των μάγων -οι οποίοι βλέπουν τον κόσμο αποκλειστικά με όρους ενέργειας και ενεργειακής ροής- ο άνθρωπος αυτός φαίνεται διπλός- δηλαδή αυτό που κανονικά φαίνεται σαν ένα φωτεινό αυγό ή μια μπάλα ενέργειας, σε ένα ναγουάλ φαίνεται -σαν μια φωτεινή μάζα ενέργειας που περικλείει μέσα της μια άλλη.
[...]Κάθε βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σημείο συναρμογής μετατοπίζεται από τη συνηθισμένη θέση του. Οι μάγοι λένε πως όσο πιο πολύ μετατοπιστεί τόσο πιο αλλόκοτες είναι οι εμπειρίες του ονείρου. Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα της μετατόπισης του σημείου συναρμογής, που συμβαίνει συνέχεια σε όλους μας. Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η μετατόπιση που προκαλείται από τη λήψη παραισθησιογόνων φυτών ή ουσιών.
Η κούραση, η πείνα, ο πυρετός, μια ασθένεια, η αφυδάτωση και πολλές άλλες ασυνήθιστες καταστάσεις επιφέρουν επίσης μια μετατόπιση του σημείου συναρμογής. Οι μάγοι πιστεύουν πως οποιαδήποτε μετατόπιση, μικρή ή μεγάλη, μας κάνει να ρίξουμε μια ματιά σε έναν άλλον κόσμο.
Ωστόσο, πιστεύουν ότι είμαστε ανίκανοι, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να διατηρήσουμε σταθερό το σημείο συναρμογής στο μέρος στο οποίο μετατοπίστηκε. Αυτή η αδυναμία έχει σαν αποτέλεσμα την απλή, φευγαλέα θέαση άλλων κόσμων. Οι επιθανάτιες εμπειρίες είναι, θα λέγαμε, το κορυφαίο παράδειγμα μιας πιο παρατεταμένης θέασης άλλων κόσμων.
Οι μάγοι υποστηρίζουν ότι η επίδραση του θανάτου είναι τόσο καταλυτική, που «παγώνει» αυτόματα καθετί σε μια θέση. Συνεπώς, η παγίωση του σημείου συναρμογής στο μέρος όπου το μετατοπίζει η επίδραση του θανάτου, δίνει τη διαρκή θέαση μιας άλλης πραγματικότητας και γι’ αυτούς που δεν ακολουθούν την ατραπό του πολεμιστή.
- Ο όρος «ναγουάλ» αναφέρεται σε έναν άνθρωπο -άντρα ή γυναίκα που είναι κάτοχος ενός ιδιαίτερου φορτίου ενέργειας. Στα μάτια των μάγων -οι οποίοι βλέπουν τον κόσμο αποκλειστικά με όρους ενέργειας και ενεργειακής ροής- ο άνθρωπος αυτός φαίνεται διπλός- δηλαδή αυτό που κανονικά φαίνεται σαν ένα φωτεινό αυγό ή μια μπάλα ενέργειας, σε ένα ναγουάλ φαίνεται -σαν μια φωτεινή μάζα ενέργειας που περικλείει μέσα της μια άλλη.
Οι μάγοι ισχυρίζονται ότι τέτοια όντα είναι ικανά να καθοδηγούν, να κατευθύνουν και να συμβουλεύουν άλλους μάγους με τον πιο άμεσο και φυσικό τρόπο. Οι μάγοι ορίζουν τον άντρα ή τη γυναίκα ναγουάλ σαν το ον που είναι το πιο ικανό -χάρη στο διπλό φορτίο ενέργειας- να εκφράσει και να ερμηνεύσει τις διαταγές του πνεύματος. Για τον Κάρλος Καστανέντα, το να είναι ο νέος ναγουάλ σημαίνει ότι έχει αποδεχτεί την ευθύνη να μας οδηγήσει στην ελευθερία.
Δεν υπάρχει ο όρος ‘ναγκουαλ-ισμός’ δηλ. άλλος ένας -ισμός που μόνο κατώτεροι στον Νου και την Ενέργεια μπορούν να επινοήσουν, για να έχουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας κι ότι ανήκουν σε ένα μαντρί διαφορετικό, με πιο εξωτικό όνομα! Ο Όρος είναι Ναγκουάλ και είναι μόνον ΑΤΟΜΑ στην κατάσταση του ΑΤΜΗΝ που βρίσκονται εκεί, απολύτως κανένας άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου