Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ... Pringles

Εδώ και πολύ καιρό…..δοκίμασα να φάω πατατάκια…. Pringles …και ξετρελάθηκα….! …ώσπου μια του κλεφτη…δυο του κλεφτη…λέγω…καλά δεν το ψάχνω…να δω τι γίνεται….! Και ανακάλυψα ότι κατά αρχάςδεν είναι πατάτες….!

Πρώτη έκπληξη…!

Η περιεκτικότητα της πατάτας στα τσιπς Pringles είναι τόσο χαμηλή που δεν είναι τεχνικά άρτια πατατάκια.

Τι κάνουν οι «μάγκες»….βασικά θέλουν να αποφύγουν τους «φόρους»….που επιβάλλονται κατά
των τροφίμων πολυτελείας και βάζουν ένα πολτό από ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, και νιφάδες πατάτας που πιέζονται σε σχήμα.

Στη συνέχεια….η ζυμένια ουσία ξεδιπλώνεται σ’ ένα πολύ ψιλό φύλλο που κόβεται σε τσιπς από μια μηχανή. Τα τσιπς αυτά….πηγαίνουν σ’ έναν ιμάντα μεταφοράς μέχρι να πιεστούν σε καλούπια, που τους δίνουν την καμπύλη που τους κάνει να ταιριάζουν το ένα με το άλλο. Μα κι εγώ…να την πατήσω τότες…έπρεπε να το καταλάβω από το σχήμα τους…όλα τα ίδια….! Τέλος πάντων….!

Αυτά λοιπόν τα καλούπια κινούνται μέσα σε βραστό λάδι. Κατόπιν ψεκάζονται με γεύσεις σκόνης και μετά τα γυρίζουν σ’ ένα πιο αργό κινούμενο ιμάντα μεταφοράς κατά τρόπο που να τους επιτρέπει να συσσωρευτούν.

Στο τέλος λοιπόν…μπαίνουν μέσα στα κουτιά και κατευθύνονται προς τα αθώα στόματα των παιδιών μας… αλλά και σε εμάς τους ανυποψίαστους καταναλωτές....μιας κι εγώ ήμουν ήδη δοκιμαστής τους τρομάρα μου....πριν τα ανακαλύψω...!

Και μετά λέμε για τον καρκίνο....!

Αυτά λοιπόν τα πατατάκια είναι φορτωμένα με καρκινογόνες χημικές ουσίες. Απλά πράγματα…! Έχουν ακρυλαμίδη (καρκινογόνος ουσία) και ενδεχομένως είναι νευροτοξική χημική ουσία,...που δημιουργείται όταν μαγειρεύονται τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα στις υψηλές θερμοκρασίες….είτε τηγανητά….είτε ψητά.

 Αν υπολογιστεί επίσης…..ότι πολλά τρόφιμα που μαγειρεύονται ή που υποβάλλονται σε επεξεργασία σε θερμοκρασίες πάνω από τους 100°C περιέχουν την ακρυλαμίδη.....και κατά γενικό κανόνα η χημική αυτή ουσία σχηματίζεται....όταν το τρόφιμο θερμαίνεται αρκετά για να παράγει μια αρκετά ξηρή και καφέ-κίτρινη επιφάνεια....όπου την συναντάμε σε πατάτες όπως τα τσιπς, τις τηγανητές πατάτες και άλλα ψητά ή τηγανητά τρόφιμα πατάτας...στα σιτηρά: όπως το ψωμί κρούστας, στα τοστ, στο τραγανό ψωμί, στα ψημένα δημητριακά του πρωινού και σε διάφορα επεξεργασμένα σνακ....στον καφέ: όπως στους καβουρδισμένους κόκκους καφέ και στους αλεσμένους καφέδες σε σκόνη….έτσι λοιπόν...αυτά τα αθώα...(πατατάκια).....μας γεμίζουν και πολλές τοξίνες....και φανταστείτε τώρα....πόσα τρόφιμα από το σουπερ μαρκετ....είναι τελικώς επικίνδυνα για την υγεία μας....!

Ψάξε…πριν αγοράσεις…! Πρόλαβε…πριν αρρωστήσεις…! Μετά θα ψάχνεσαι…άσχημα….!

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ…..ΤΩΡΑ….! ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ….!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου