Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ο Προφήτης Ηλίας (Εβραϊστί Ελιγιαχού «Ο Ιεχωβά Είναι Θεός») με θεϊκή εντολή του Γιαχβέ, διατάζει τους Ισραηλίτες να θανατώσουν 450 ιερείς του Βάαλ, Θεού των Φοινίκων και των αυτοχθόνων Χαναναίων. Οι αρχαίοι Έλληνες (σύμφωνα με τον Όμηρο) τον θεό Βάαλ τον αποκαλούσαν Βήλο) και τον είχαν ταυτίσει τον με τον Κρόνο και τον Δία.

Το χρονικό της μαζικής αυτής δολοφονίας σύμφωνα πάντα με την Εβαιοχριστιανική βίβλο (Α” Βασιλέων 18 1-40) έχει ως εξής:

Έπεσε μια μακρά ξηρασία στην Χαναάν (Παλαιστίνη) και γι αυτό, ο ειδωλολάτρης βασιλιάς της Σαμάρειας Αχαάβ, θεώρησε υπεύθυνο τον προφήτη Ηλία.
Ο Ηλίας αντέκρουσε την κατηγορία αυτή, δείχνοντας ότι η πραγματική αιτία ήταν η εξαπλωμένη λατρεία του Βάαλ, την οποία προστάτευε μαζί με την ειδωλολάτρισσα γυναίκα του ο ίδιος ο Αχαάβ.

Για να αποδείξει την ανυπαρξία του Βάαλ και ότι ο μόνος αληθινός Θεός είναι ο Ιεχωβά, διοργάνωσε έναν διαγωνισμό για το ποιανού ο Θεός θα ανάψει θαυματουργά τη φωτιά του θυσιαστηρίου του χωρίς την επέμβαση ανθρώπινου χεριού. Μετά από την επίκληση του Ηλία στο θεό του, ο Γιαχβέ άναψε το θυσιαστήριο του και έτσι αναδείχθηκε ο νικητής ( ταχυδακτυλουργός) έναντι του ψευδοθεού των ειδωλολατρών Βάαλ.

Μετά το πέρας αυτού του διαγωνισμού – που έλαβε χώρα στην κορυφή του όρους Κάρμηλος – ο προφήτης Ηλίας μαζί με τους Ισραηλίτες έσφαξαν στον χείμαρρο Κεισὼν -μαζικά σαν τα κοκόρια – όλους, και τους 450 ιερείς του Βάαλ. Η εντολή του Ηλία στον ισραηλινό όχλο ήταν σαφής:

  Καὶ εἶπε πρὸς αὐτοὺς ὁ Ἠλίας, Πιάσατε τοὺς προφήτας τοῦ Βάαλ· μηδεὶς ἐξ αὐτῶν ἄς μή διασωθῇ. Καὶ ἐπίασαν αὐτούς· καὶ κατεβίβασεν αὐτοὺς ὁ Ἠλίας εἰς τὸν χείμαρρον Κεισὼν καὶ ἔσφαξεν αὐτοὺς ἐκεῖ.

Δηλαδή:

Πιάστε τούς προφήτες τού Βάαλ, κανένας απ” αυτούς ας μη διασωθεί. Και τους έπιασαν, και ο Ηλίας τούς κατέβασε στον χείμαρρο Κεισών, κι εκεί τους έσφαξε. (Α” Βασιλέων 18 40 μετάφραση Βάμβα)


Φωτό: O Ηλίας σκοτώνει τους προφήτες του Βάαλ

Στην συνέχεια …. μια δυνατή νεροποντή έθεσε τέρμα στην μακρόχρονη ξηρασία ..κ.τ.λ κ.τ.λ και πολλά άλλα θαυμαστά ψευδοκατορθώματα του ψευδοπροφήτη Ηλία !!!

Τώρα: πως και γιατί οι χατζη/Eλληνες χριστιανοί κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου, σκαρφαλώνουν πάνω στις βουνοκορφές – λες και είναι το όρος Κάρμηλος- για να γιορτάσουν έναν αιμοσταγή ψευτοπροφήτη Εβραίο, είναι τουλάχιστον ντροπή τους που θέλουν να αυτοαποκαλούνται Έλληνες.!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου