Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Στην άμμο χτίζουν παλάτια

Όταν χτίζουν στην άμμο παλάτια ένα κουβαδάκι κι ένα φτυαράκι δεν είναι ποτέ αρκετό.

Σχεδόν όλοι μας έχουμε δημιουργήσει ένα καστράκι από άμμο – ή κάτι που νομίζαμε πως έμοιαζε με καστράκι- σε κάποια αμμουδερή παραλία όταν ήμασταν παιδιά και κάποιοι από εμάς ακόμη το κάνουν. Αυτή η διασκέδαση, δεν είναι αποκλειστικά για μικρούς και κάποιοι φροντίζουν να το εξελίξουν και να δημιουργήσουν παλάτια, γοργόνες, δράκους και ότι άλλο περνάει από τον δημιουργικό νου τους.

Όταν η έμπνευση είναι δημιουργική, έντονη, μεγάλη και το πάθος σαν μικρού παιδιού, τότε χρησιμοποιώντας την άμμο ως καμβά πολλοί καλλιτέχνες δημιουργούν απίστευτα όμορφα έργα τέχνης στις ακτές της παραλίας. Υπέροχα γεωμετρικά σχήματα, δράκοι, πρόσωπα, κάστρα (όχι σαν τα δικά μας) και άλλα πολλά, είναι μερικά από τα σχέδια που οι καλλιτέχνες δημιουργούν με τόση λεπτομέρεια που μας κάνουν να τα θαυμάζουμε, εκστατικοί. Ναι είναι αληθινά.

Το μόνο λυπηρό, είναι πως όλα αυτά τα υπέροχα δημιουργήματα, χρειάζονται τόσο κόπο και τόσο χρόνο για να γίνουν, ενώ έχουν γνωστή και σύντομη ημερομηνία λήξης. Όταν το κύμα έρθει στην ακτή τότε όλα χάνονται, το μόνο που εξακολουθεί να υπάρχει είναι το πάθος των δημιουργών και η δική μας χαρά.

Απολαύστε μερικές πρόσκαιρες όσο και εκπληκτικές δημιουργίες από άμμο που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής και έχουν φόντο το θαλασσινό τοπίο στις παρακάτω φωτογραφίες και τα βίντεο:



***



***

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου