Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Το Ισλάμ στην Ευρώπη

Islam-in-GreeceΒρισκόμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τον κίνδυνο λόγω της εισβολής του Ισλάμ στην Ευρώπη! Ποια είναι η προοπτική της δυναμικής εισβολής του Ισλάμ στην Ευρώπη! Κατά πόσο μπορεί να αληθεύουν οι προβλέψεις κάποιων οι οποίοι υπολογίζουν ότι οι επόμενοι πόλεμοι θα είναι θρησκευτικοί;
Μπορούμε ήδη να παρατηρήσουμε ότι η ηγεσίες των χριστιανικών δογμάτων προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τα Ισλαμικά ιερατεία. Άραγε το κάνουν αυτό για να φυλαχτούν στο μέλλον από μελλοντική ισλαμική επικυριαρχία, όπως το έκαναν στο παρελθόν οι Βυζαντινοί; Και ναι μεν οι Οθωμανοί ήταν ανεκτικοί στις άλλες θρησκείες. Το σημερινό όμως Ισλάμ φαίνεται ότι μαστίζεται από φανατισμό και μισαλλοδοξία. Φαίνεται ότι θέλει να επιβάλλει την Σαρία οπουδήποτε μπορεί και με τον οποιονδήποτε τρόπο.
Κοντολογίς σε ποιόν βαθμό δικαιολογείται ο φόβος πολλών Ευρωπαίων ότι ο Ισλαμικός κίνδυνος είναι εντός των πυλών; Διότι σε περίπτωση ισλαμικής κυριαρχίας στην Ευρώπη, ο κίνδυνος της επιβολής της βαρβαρότητάς της είναι αναμφισβήτητα μια φρικιαστική προοπτική. Πρέπει να τρομάζει κανείς και μόνο με την σκέψη ενός τέτοιου ενδεχομένου.
Υπάρχει τρόπος η Ευρώπη να αναχαιτίσει την ισλαμική εισβολή στους κόλπους της ή θα υποστεί αναγκαστικά το μοιραίο! Ή μήπως είναι αργά πλέον για την Ευρώπη να λύσει το εν λόγω πρόβλημα! Μήπως η Ευρώπη έθεσε το πρόβλημα του ισλαμικού κινδύνου σε δεύτερη μοίρα λόγω της οικονομικής κρίσης που την μαστίζει! Μήπως η αντίδραση των δεξιών και ακροδεξιών ευρωπαϊκών κύκλων, απέναντι στον ισλαμικό κίνδυνο, λειτουργεί σαν ομίχλη πάνω στο πρόβλημα, μπροστά στα μάτια των πάσης φύσεως κεντροαριστερών κύκλων!
Νομίζω ότι καλό θα είναι να ακούσουμε και άλλες απόψεις για το ζήτημα που θίγεται εδώ.
Ας δούμε ένα βίντεο της γαλλικής τηλεόρασης, που αφορά στο θέμα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου