Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πως να Εφαρμόσετε την Αυτοπειθαρχία




Η Αυτοπειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για οποιονδήποτε μπορεί να την τηρήσει. Μπορεί να βοηθήσει στο να έχει κανείς επιτυχία στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, να έχει υγιείς σχέσεις, να κατορθώνει να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα, να τηρεί τα ραντεβού και τα χρονοδιαγράμματα κ.ά.

Εδώ παρουσιάζονται κάποιες σύντομες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο να εφαρμόσετε την αυτοπειθαρχία στη ζωή σας.

1. Αποκτήστε μία νέα συνήθεια και τηρήστε την. Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι ακραίο ή να στερηθείτε από κάτι. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το να στρώνετε το κρεβάτι σας με το που σηκώνεστε από τον ύπνο, ή να κανονίσετε να πηγαίνετε βόλτα γενικότερα ή σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο καθημερινώς.

2. Σκεφτείτε πρώτα και μετά… μιλήστε. Δημιουργήστε έναν κανόνα, κατά τον οποίο με οποιονδήποτε μιλάτε, θα τον ακούτε, θα σκέφτεστε τι πρέπει να απαντήσετε, κι έπειτα θα του απαντάτε.

3. Βάλτε σε τάξη αυτά που έχετε να κάνετε. Σκεφτείτε ποιες εργασίες έχετε να επιτελέσετε. Έπειτα, σκεφτείτε την προτιμότερη σειρά με την οποία μπορούν να γίνουν. Εάν θέλετε, δημιουργήστε και μία λίστα με τις εργασίες προς διεκπεραίωση και τηρήστε την.

4. Χαλιναγωγήστε τα συναισθήματα σας. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι το θύμα του οποιουδήποτε ή της οποιασδήποτε κατάστασης ή γνώμης. Και, όποτε έρχονται μη ευμενείς σκέψεις ή δημιουργούνται ανεπιθύμητα συναισθήματα, σταθείτε, και πέστε από μέσα σας «Αυτά που σκέφτομαι τώρα, δεν είναι κατ’ ανάγκη αλήθεια». Όλα ξεκινούν από τη σκέψη. Εάν το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε πως θα αλλάξει ο ειρμός των σκέψεων και των συναισθημάτων σας.

5. Θεωρήστε πως είναι αυτονόητο – κι αυτό το λέμε διότι πρέπει να το πιστέψετε για να το κάνετε, πως εάν καταφέρετε να δημιουργήσετε και να τηρήσετε τους κανόνες σας, θα είστε σε θέση να ελέγξετε πολλές από τις συνήθειες σας που ενδεχομένως δε σας αρέσουν, και θα είστε σε θέση να κάνετε τους κόπους σας να αποδίδουν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου