Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες η ηγεσία της Εκκλησίας διεκδικεί και την πολιτική εξουσία και ανταγωνίζεται με αυτοκράτορες, μονάρχες και πρίγκιπες. Είναι ο περίφημος καισαροπαπισμός, η διπλή κυριαρχία. Επιχειρεί κατακτητικές εξορμήσεις η καθολική ηγεσία με πολεμικές συγκρούσεις και σφαγές και συμπορεύεται στις επεκτατικές εξορμήσεις των αυτοκρατόρων.

Μία από τις φρικαλεότητες της Καθολικής Εκκλησίας είναι η Ιερά Εξέταση όπου με βάρβαρους βασανισμούς θανατώνονται οι άντιφρονούντες. Πρόκειται για την πιο φρικαλέα και πιο απάνθρωπη εφαρμογή των βασανιστηρίων. “Εξοντώνονταν με μαρτύριο όσοι στιγμάτιζαν τις κυριαρχικές φιλοδοξίες της Εκκλησίας. Υπήρχαν ειδικές αίθουσες και πάμπολλα εργαλεία και μηχανισμοί βασανισμού. Ιδού μερικά θανατηφόρα μαρτύρια από την Ιερά Εξέταση

Υψωνόταν το θύμα με τροχαλία ψηλά και αφηνόταν να καταπέσει και να συντριβεί. Με σχοινιά και κοχλίες εξάρθρωναν τα μέλη. Άλειφαν τα πόδια με λίπος και τα έριχναν σε θρακιά! Έκαιγαν το θύμα σε πυρά. Συνέτριβαν τα μέλη του ρίχνοντας επάνω τους ένα βαρύ τροχό με μεταλλική στεφάνη. Κατασπάραζαν τα σώματα με ακιδωτούς τροχούς. Έψηναν τα θύματα στη σχάρα, τα πριόνιζαν, τα συνέθλιβαν η τα εντοίχιζαν. Έκλειναν το σώμα σε λάκκο με άγρια αιλουροειδή για να το κατασπαράξουν. Φορούσαν στο θύμα πυρακτωμένα υποδήματα. Άλλα μαρτύρια η εξόρυξη των ματιών και η αποκοπή της γλώσσας. Καυτό λάδι χυνόταν στα αυτιά. Ακίδες καρφώνονταν στον ουρανίσκο. Και πάμπολλα άλλα βασανιστήρια.

Ο χριστιανισμός θα διασπαρθεί στον Καθολικισμό της Δύσης και στην “Ορθοδοξία της Ανατολής. Η Εκκλησιά του Βυζαντίου συμπορεύεται στις πολεμικές εκστρατείες των αυτοκρατόρων. Θα ακολουθήσουν πολεμικές εξορμήσεις στον χώρο της Ανατολής, οι λεγόμενες Σταυροφορίες. Το 1099 πραγματοποιείται η πρώτη σταυροφορία με στόχο την κατάκτηση της “Ιερουσαλήμ. Ο ναός του Σολομώντος μεταβάλλεται σε λίμνη αίματος. Στο τζαμί Al-Aksaθανάτωσαν 10.000 ισλαμιστές. Αιχμαλώτισαν πλήθος Εβραίων, τους οδήγησαν στην κεντρική συναγωγή και τους έκαψαν ζωντανούς. Πυρπολήθηκε ολόκληρη η εβραϊκή ενορία. Και έσπευσαν να διακηρύξουν ότι αυτές οι φρικαλεότητες ήταν «δίκαιη κρίση του θεού»! “Ακολούθησαν τρομακτικές αρπαγές. Άνοιγαν την κοιλιά των ανθρώπων με μαχαίρια για να βρουν… φλωριά! Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι εξοντώθηκαν κατά την πρώτη αυτή σταυροφορία!

Στον εικοστό αιώνα πραγματώθηκαν από την Καθολική “Εκκλησία τα περισσότερα και πιο βάρβαρα εγκλήματα της Ιστορίας. Οι σφαγές του εικοστού αιώνα ξεπερνούν τις σφαγές του Μεσαίωνα. “Ωστόσο αγνοείται στη σύγχρονη ιστορία αυτή η αγριότητα. Το 1941-1943 «σταυροφορία» Καθολικών εξόντωσε εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβους ορθοδόξους της Κροατίας. Πολλούς έθαψαν ζωντανούς, σταύρωσαν και κατατεμάχισαν. Όργια αίματος, στην Κροατία που διατελούσε υπό την εξουσία του φασιστή Πάβελιτς, συμμάχου του Χίτλερ. Θανατώθηκαν 299.000 ορθόδοξοι Σέρβοι και 240.000 εξαναγκάσθηκαν να γίνουν καθολικοί. Δήλωσε ο διοικητής των Ούστάσι Βόσνιτς: Σκότωναν ανθρώπους με ακτίνες, τους πετούσαν στα ποτάμια, τους έκλειναν σε εκκλησίες και τους πυρπολούσαν, τους βασάνιζαν με όλα τα μέσα, τους σούβλιζαν, τους κομμάτιαζαν και κρεμούσαν συχνά τις σάρκες τους στα κρεοπωλεία. Προχωρούσαν στην εξόρυξη των οφθαλμών, έκοβαν αυτιά και μύτες. Τους έθαβαν ζωντανούς, τους έπνιγαν, τους αποκεφάλιζαν, τους σταύρωναν!

“Εξόντωσαν τον ορθόδοξο πατριάρχη. Έπαιξαν τον μητροπολίτη του Σεράγεβου. Ο καθολικός επίσκοπος αποκαλούσε τον Πάβελιτς «φύρερ που λατρεύουμε»! Συνέραβαν ένα Σέρβο ορθόδοξο επίσκοπο της Μπάνια Λουκ κάρφωσαν στα πέλματά του πέταλα και τον ανάγκασαν να βαδίσει. Εξόρυξαν τα μάτια του, έκοψαν μύτη και αυτιά και τον θανάτωσαν! Στο Ζάγκρεμπ βασάνισαν τον ορθόδοξο μητροπολίτη ώσπου παραφρόνησε. “Εξόντωσαν 300 ιερείς με μαρτύρια!

Το καθεστώς της Κροατίας συνεργαζόταν με το Βατικανό. Ο πάπας Πίος; IB“ υποδέχτηκε τον Πάβελιτς και με δοξολογήματα τον κάλεσε να συνεχίσει τις βαρβαρότητες. Οι Ούστάσι μιλούσαν για τον θεό, τη θρησκεία, τον πάπα και την Εκκλησία. Ο καθολικός Τύπος εξυμνούσε το καθολικό κράτος τη; Κροατίας. Ήταν η χώρα «του θεού και της Παναγίας». Δοξολογούσαν τον Χίτλερ αποκαλώντας τον «σταυροφόρο του θεού»! Έγραφαν επίσης ότι ο θεός που κυβερνά όλες τις χώρες μας έστειλε τον Πάβελιτς και τον Φύρερ:

«Όλες οι πράξεις μας βασίζονται στη θρησκεία και στην πίστη μας, στην καθολική Εκκλησία»! «Σκοτώσαμε ένα μέρος των Σέρβων, τους άλλους τους εκδιώξαμε και τους ύπόλοιπους τους έντάξαμε στον Καθολικισμό»!

Στόχος του Πάβελιτς: Το ένα τρίτο των Σέρβων πρέπει να πεθάνουν, το ένα τρίτο να έγκαταλείψουν τη χώρα και το ένα τρίτο να γίνουν καθολικοί. Στις βαρβαρότητες συμμετείχε και ο καθολικός κλήρος. Τους «κομάντος» οδηγοί- σαν “Ιησουιτες και Φραγκισκανοί κραυγάζοντες: «Κάτω οι Σέρβοι!». Πολλες φορές οι καθολικοί κληρικοί οπλίζονταν και φώναζαν: «Ήρθε η ώρα για το ντουφέκι»! «Δεν είναι άμαρτία να σκοτώνεις τους εχθρούς των Ούστάσι Ένας καθολικός ιερέας διακήρυξε ότι πρέπει να φονευθούν όλοι οι Σέρβοι. Ένας άλλος κληρικός μετέβαλε ένα ναό της Βοσνίας, για οκτώ μέρες, σε σφαγείο. Βρέθηκαν εκεί ακόμη και σουβλισμένα παιδιά. Μαζικές εκτελέσεις γίνονταν στο στρατόπεδο Jasenovac. Σ” αυτό το στρατόπεδο εκτελέστηκαν 200.000 Σέρβοι και Εβραίοι. Ένας Φραγκισκανός, σε μια νύχτα — 29 Αύγουστου 1942 — αποκεφάλισε 1360 άτομα. Το 1943 το Βατικανό θριαμβολογούσε για τις φρικαλεότητες που αφάνισαν την ορθόδοξη Κροατία.

Οι καθολικοί της Σλοβενίας παραδέχονταν ότι στην Κροατία έσφαζαν η οδηγούσαν σε στρατόπεδα επισκόπους και ιερείς. Κατέστρεψαν όλες τις εκκλησιές και όλα τα μοναστήρια. Στόχος η εξόντωση του πληθυσμού της Κροατίας. Το Βατικανό διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Πάβελιτς. Ιστορία φρίκης που άποσιωπήθηκε!

Η σφαγή του ορθόδοξου πληθυσμού της Κροατίας αποτελεί ένα φρικαλέο ολοκαύτωμα — είναι το «Αουσβιτς της Γιουγκοσλαβίας. Συνυπεύθυνος της συμφοράς ο αρχιεπίσκοπος Στέπινακ, συνεργάτης του φασιστή Πάβελιτς, κυρίαρχου τού δικτατορικού κράτους που υπεστήριζε με πάθος το Βατικανό. Στην τοπική εκκλησιαστική έφημερίδα, ο Στέπινακ είχε διακηρύξει ότι στόχος της θρησκευτικής εξουσίας είναι ο προσηλυτισμός στον καθολικισμό των Σέρβων. Ανυμνούσε τον Πάβελτις ως «άξιο ηγέτη» που ευθυγραμμιζόταν με το «ήθος» της Καθολικής Εκκλησίας!

Με τη βοήθεια του Βατικανού ο Πάβελιτς φυγαδεύτηκε, μετά τον Β” παγκόσμιο πόλεμο, στη νότια Αμερική. Ο αρχιεπίσκοπος Στέπινακ καταδικάσθηκε, ως εγκληματίας πολέμου, σε φυλάκιση 16 έτών. Αφέθη όμως ελεύθερος με επέμβαση του Βατικανού. Τον Οκτωβριο του 1988 ο σημερινός πάπας ανακήρυξε τον Στέπινακ… «άγιο»

Οι Ούγενότοι της Δύσης — οπαδοί της Εκκλησιαστικής Μεταρρύθμισης — εξοντώθηκαν από συμμορία του Βατικανού. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν. Σφαγή επί δύο εβδομάδες. Μια αποκρουστική και φρικαλέα σελίδα στην ιστορία του Καθολικισμού. Κατά τον Βολτέρο, 17 εκατομμύρια χριστιανοί αφανισθήκαν κατά τη διάρκεια 17 αιώνων. Γράφει ο AnatolFrance: «Πως είναι δυνατόν να ισχυρισθούμε ότι οι εκκλησιαστικές ιδέες αποτελούν φορείς ηθικής όταν η ιστορία όλων των χριστιανικών λαών είναι συνυφασμένη με πολέμους, σφαγές και βασανιστήρια;».

Ο Ιταλός συγγραφέας Curzio Malaparteθα επισκεφθεί τον Πάβελιτς στο γραφείο του και θα εκπλαγεί αντικρίζοντας ένα τεράστιο διαφανές δοχείο υποθέτοντας πως πρόκειται για θαλάσσιο ύδωρ με όστρακα του βυθού. Ο Πάβελιτς έσπευσε να αφαιρέσει το «καπάκι» του δοχείου και να περιγράψει το περιεχόμενο: «Είναι δώρο από τους καλούς μου φίλους. Είναι είκοσι κιλά ανθρώπινα μάτια» (εξορυγμένοι οφθαλμοί Σέρβων κατά τη θρησκευτική «σταυροφορία» των Καθολικών).

Αχρειότητες, εξουσιαστικές διεκδικήσεις, χρηματοβόρα συμπεριφορά και διαφθορά έχει διαπιστωθεί στον Καθολικισμό. Συχνές οι δολοφονίες παπών κατά τον Μεσαίωνα. Το Βατικανό απωθούσε την επιστήμη και την πρόοδο. Ταύτιζε την αμάθεια με την αγιότητα! Το 1930 το Βατικανό δημοσίευσε κατάλογο 8000 απαγορευμένων βιβλίων!

Στον Ε” αιώνα κυβερνούσαν τον κόσμο δύο ξίφη, του κλήρου και των μοναρχών. Το 800 μ.Χ. ο Καρλομάγνος στεφανώθηκε από τον πάπα στη Ρώμη και,ανακηρύχθηκε… ιερός αυτοκράτορας της Δύσης!

Οι πάπες διεκδικούσαν όχι μόνο θρησκευτική αλλά και πολιτική εξουσία. Το 1303, ο Βονιφάτιος Η” διακήρυξε ότι «η κοσμική εξουσία πρέπει να υποτάσσεται στην πνευματική εξουσία» δηλαδή στον κλήρο. Και πρόσθεσε: «Τα δύο ξίφη, το υλικό και το πνευματικό, ανήκουν στην εξουσία της Εκκλησίας». Αυτοκράτορες και πάπες σε ανταγωνισμό. Οι αυτοκράτορες διεκδικούσαν ίεροποίηση από τους πάπες. Και οι πάπες ισχυρίζονταν ότι υπεράνω της κοσμικής εξουσίας, την πρωτοκαθεδρία κατέχει το Βατικανό!

Στον εικοστό αιώνα ο καθολικισμός συνεργάζεται με τον φασισμό. Το 1929 ο Μουσολίνι αναγνώρισε το Βατικανό ως κράτος — εξουσίας με πλείστα οικονομικά και άλλα δικαιώματα. Κατενθουσιασμένοι οι επίσκοποι του καθολικισμού έσπευσαν να περάσουν στη Ρώμη με υψωμένο το δεξί χέρι — φασιστικός χαιρετισμός!

Ο πάπας Πίος ΙΑ” αναφωνούσε για τον δικτάτορα του φασισμού, τον Μουσολίνι: «Τι καταπληκτικός άνθρωπος»! Και συνέχιζε θριαμβολογώντας: «Ο θεός έστειλε στην Ιταλία τον σωτήρα Μουσολίνι» «. Ως άνταπόδοση για τα εγκώμια της καθολικής “Εκκλησιας ο Μουσσολίνι έσπευσε να έντάξει στη φασιστική κυβέρνηση έξι κληρικούς! Τις έκτελέσεις άντιφασιστών, το Βατικανό άντιμετώπισε με συναινετική σιωπή!

Το 1933, ο πάπας έσπευσε να αναγνωρίσει και να εγκωμιάσει τον Χίτλερ χαρακτηρίζοντάς τον «Μέγα». Στη Γερμανία, οι επίσκοποι εξυμνούσαν από τους άμβωνες τον Χίτλερ: «Όλοι υποστηρίζουμε με σώμα και ψυχή τον Φύρερ».

Κατά την εισβολή του φασιστή δικτάτορα Μουσολίνι στην Αιθιοπία, το Βατικανό και όλοι οι καρδινάλιοι θριαμβολογούσαν αποκαλώντας την «ιερό και δίκαιο πόλεμο»! Εσπευσαν επίσης να πραγματοποιήσουν πανιταλικό έρανο για αγορά όπλων και πολεμικού υλικού, προσφορά στον δικτάτορα Μουσολίνι. Αγόρασαν και προσέφεραν στο φασιστικό καθεστώς κανόνια και δηλητηριώδη αέρια!

Και τον φασιστή δικτάτορα Φράνκο υποστήριζαν και εγκωμίαζαν οι Ισπανοί επίσκοποι. Οι Ιησουίτες που εκπροσωπούσαν το ένα τρίτο του ισπανικού πληθυσμού, χαρακτήριζαν τον πολυαίμακτο πόλεμο του Φράνκο, για την κατάκτηση της εξουσίας, «σταυροφορία»! Στο πλευρό του και το Βατικανό. Η επικράτηση του φασισμού ολοκληρώθηκε με την εξόντωση 200.000 Ισπανών.

Στη δυτική Ευρώπη ιδρύθηκαν κατά τις αρχές του εικοστού αιώνα «κληρικό κόμματα» του Καθολικισμού. Το Βατικανό συνέβαλε και στην αποικιακή εξόρμηση των δυτικών Δυνάμεων. Σύνθημα του Καθολικισμού:

«Οι φτωχοί πρέπει να ευγνωμονούν τον θεό. Οι φτωχοί οδηγούνται στην ουράνια βασιλεία, στον Παράδεισο»! Το Βατικανό ανακήρυξε το φασιστικό καθεστώς του Φράνκο (της Ισπανίας) σε προπύργιο της Ιδεολογίας του Καθολικισμού!

Και στην ορθόδοξη Εκκλησία παρατηρούνται εξαρτήσεις από κάθε λογής εξουσίες και συμπόρευση με μονάρχες και τυράννους. Οι επικεφαλής της Εκκλησίας παρευρίσκονται σε τελετές ορκωμοσίας ευλογώντας τους νέους τυράννους — από τη φασιστική 4η Αυγούστου ως τη Χούντα! Κατά τη μοναρχική περίοδο, στις λειτουργίες εξυμνούνται προκλητικά οι δυνάστες και οι αντιλαϊκές μοναρχικές εξουσίες:

«’Υπερ των εύσεβεστάτων και θεοφυλάκτων βασιλέων ήμών (με τα ονόματα) παντός του παλατιού και του στρατοπέδου, αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν».

«Έτι δεόμεθα ύπέρ των εύσεβεστάτων και θεοφυλάκτων βασιλέων ήμών» (με τα ονόματα).

«Μακαρίσωμεν τους εύσεβεις βασιλείς». «Επουράνιε βασιλεύ, τους πιστούς ήμών βασιλείς στερέωσον.. «Ύπέρ των εύσεβεστάτων και θεοφυλάκτων βασιλέων ήμών, του διαδόχου αύτών, πάσης βασιλικής οικογενείας… του Κυρίου δεηθώμεν».

«Έτι δεόμεθα ύπέρ των εύσεβεστάτων θεοφυλάκτων βασιλέων ήμών, κράτους νίκης, διαμονής, υγείας και σωτηρίας αύτών. Και τον Κύριον τον Θεόν ήμών έπί πλέον συνεργήσαι και κατευοδώσαι αύτούς εν πάσι και ύποτάξαι ύπό τους πόδας αύτών πάντα έχθρόν και πολέμιον».

«Ύπέρ του εύσεβεστάτου βασιλέως ήμών (όνομα), της εύσεβεστάτης Βασιλίσσης ήμών (όνομα) και του εύσεβεστάτου Διαδόχου αύτών (όνομα) πάσης της βασιλικής οικογενείας, του Παλατιού, του Κυρίου δεηθώμεν»!

«Κύριε, σώσον τους βασιλείς», «ύπέρ των πι- στοτάτων και φιλοχρίστων βασιλέων ήμών, παντός του παλατιού».

«Εύφρανον εν τη δυνάμει σου τους πιστούς βασιλείς ήμών», «Νίκας τοις βασιλεύσι», «Σώζε ους έκέλευσας βασιλεύειν», «ύπέρ βασιλέων και πάντων των εν ύπεροχή όντων», «Κύριε, εν τη δυνάμει σου εύφρανθήσεται ο βασιλεύς», «Τω πιστώ ήμών βασιλεί συμπολέμησον» (εύχές κατά τις λειτουργίες)!

Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε τη γερμανική καθολική εξουσία ως όργανο φασιστικής προπαγάνδας, και για συμπαράσταση στους φρικαλέους και πολυαίμακτους κατακτητικούς πολέμους. Έσπευσε να διακηρύξει, μετά την άνοδο στην εξουσία, ότι το κράτος θεμελιώνεται στη θρησκευτική πίστη! Η Εκκλησία έσπευσε να συμπαρασταθεί στο ναζιστικό καθεστώς!

Για να διασφαλίσει ο Χίτλερ την υποστήριξη της καθολικής Εκκλησίας υποσχέθηκε στους κορυφαίους κληρικούς συνεργασία και συμμετοχή του; στην προσωπική του εξουσία! Ο αρχιεπίσκοπος του Βερολίνου διακήρυξε τον ενθουσιασμό του για τη φασιστική δικτατορία. Και διαβεβαιώνει ότι ο Χίτλερ θα μιμηθεί τον Μουσολίνι στις παραχωρήσεις και τα προνόμια προς το Βατικανό.

Την επόμενη της αναγγελίας από τον Χίτλερ της αποχώρησης της Γερμανίας από τα Ηνωμένα Έθνη, παράγοντες της Εκκλησίας του απέστειλαν τηλεγράφημα:

«Οι Καθολικοί του έθνους μας υποστηρίζουν ομόψυχα τον φύρερ και καγκελάριο στον αγώνα του. Το 1935 ο αρχιεπίσκοπος Grober ανακοίνωσε ότι δεν διαφωνεί με την κήρυξη πολέμων και απορρίπτει κάθε ειρηνική εκδήλωση. «Η Εκκλησία, όπως προκύπτει άπό την ιστορία, αποτελεί μια δύναμη που ενισχύει και προωθεί το κράτος». Οι ηγέτες της Εκκλησίας κάλεσαν τον κλήρο να κινητοποιηθεί με πολεμική έξαρση, να προσφέρει ειδικές υπηρεσίες, να άναπέμπει δεήσεις για επιτυχία των πολεμικών εκστρατειών υπογραμμίζοντας το χρέος των πολιτών για στρατιωτική προσφορά στην πατρίδα ! Οι επίσκοποι έλαβαν μυστικά μηνύματα με εντολή τη συμπόρευση του κλήρου στις πολεμικές διεκδικήσεις του φασιστικού καθεστώτος!

Η Εκκλησία της Γερμανίας θα απευθύνει έκκληση στους καθολικούς στρατιώτες για θερμή προσήλωση στα καθήκοντά τους.

«Σ” αυτή την κρίσιμη στιγμή — κατά την έναρξη του ναζιστικού πολέμου — ενθαρρύνουμε τους καθολικούς στρατιώτες να τους συμβουλεύουμε να υπακούσουν στον φύρερ και να είναι πανέτοιμοι για προσωπική θυσία. Ο θεός θα κατευθύνει σε έπιτυχία αυτόν τον πόλεμο». Ο επίσκοπος του Rottenburgκαλεί τον θεό να ευλόγησει και να ενισχύσει τα σχέδια τού φύρερ, «να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει με νικητήριες μάχες και με προώθηση της αυτοθυσίας των μαχομένων».

Κατά την εισβολή των φασιστών στη Βαρσοβία, η Εκκλησία έδωσε εντολή να χτυπούν πανηγυρικά οι καμπάνες όλων των ναών κάθε μεσημέρι, επί μία εβδομάδα, «θριαμβική αναγγελία της νίκης»! Στο μεταξύ τα SS των στρατευμάτων που κατέλαβαν, το 1939, την Πολωνία, άρχισαν την εκτέλεση των διανοουμένων της χώρας και των κληρικών. Μέσα σε δύο μήνες θανατώθηκαν 214 Πολωνοί και φυλακίσθηκαν πάνω από χίλιοι κληρικοί.

Γερμανοί καρδινάλιοι απευθύνουν ενθουσιώδεις επαίνους στους «γενναίους» στρατιώτες που «ύστερα από τη νίκη και την ειρήνη θα εορτάσουν την ευτυχή επιστροφή στις οικογένειες τους». Όλοι οι επίσκοποι της Γερμανίας ευλογούσαν και δοξολογούσαν τον Χίτλερ. Ο αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας διένειμε πανηγυρικό κείμενο για τη νίκη του γερμανικού στρατού. Ο επίσκοπος του Trier έχαρακτήρισε τη νίκη «μοναδική στην παγκόσμια ιστορία»!

Εκτός από τις καθολικές κινητοποιήσεις, σ” ολόκληρη τη Γερμανία ανέμιζαν ναζιστικές σημαίες. Ο επίσκοπος του Treiburgαποδίδει τη νίκη του φασισμού στην ευεργετική παρέμβαση του θεού! Ο επίσκοπος του Wienken καλεί τους κληρικούς να ενθουσιάζουν με κηρύγματα τους πολίτες και να πανηγυρίζουν για τις νίκες του «φύρερ»! Φιλοχιτλερική η προκήρυξη από τον επίσκοπο του Ermland:

«Ευχαριστούμε τον θεό για τη συμπαράστασή του στον πόλεμο. Οι χριστιανοί, ενωμένοι, εξασφαλίζουμε την τελική νίκη για την πατρίδα μας. Με πίστη ακολουθούμε τον φύρερ που με στιβαρά χέρια ρυθμίζει την τύχη του λαού».

Ο επίσκοπος του Eichstatt, μετά την εκστρατεία στην “Ανατολή, σε προκήρυξή του πανηγυρίζει:

«για τη σταυροφορία και τον ιερό πόλεμο, για τον λαό, την πίστη, την Εκκλησία, για τον Χριστό και τον ιερό σταυρό του»! Όλοι οι επίσκοποι της Γερμανίας θριαμβολογούσαν για τους πολέμους του ναζιστικού καθεστώτος. «Οι επίσκοποι, κατά τα αιματοκυλίσματα, δεν αμφιβάλλουν διόλου για το δίκαιο του γερμανικού πολέμου»!

Το 1936 ο Χίτλερ είχε διακηρύξει ότι η θρησκεία παίζει σπουδαίο ρόλο για το γερμανικό κράτος και ειδικά για τους στρατιώτες κατά τις πολεμικές συρράξεις. Αναζητούσε τη συμπαράσταση του κλήρου στις πολεμικές φρικαλεότητες. Σε κάθε στρατιωτικό σύνταγμα διοριζόταν ένας επίσκοπος για προπαγανδιστική συμβολή.

Το 1939 ο στρατιωτικός επίσκοπος Rarkowski κοινοποίησε μια εκκλησιαστική πολεμική προκήρυξη απευθυνόμενος στους στρατιώτες:

«Απευθύνομαι σε σας, στρατιώτες, που με τη λόγχη αγωνίζεσθε για το γερμανικό έθνος. Καθένας από σας γνωρίζει το λαμπρό παράδειγμα του αληθινού πολεμιστή, τον φύρερ μας, του ύπέρτατου διοικητή, του πρώτου και ηρωικού στρατιώτη τον γερμανικού Ράιχ που βρίσκεται πλάι σας στο πολεμικό μέτωπο»! Σε μια άλλη προκήρυξη, ο Rarkowski γράφει ότι «ο παντοδύναμος θεός ευλογεί ολοφάνερα τον αγώνα μας εναντίον της Πολωνίας»! Μετά την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης ο Rarkowskiαποκαλεί τη Γερμανία «σωτήρα και υπέρμαχο». Αυτός ο πόλεμος κατά της Ρωσίας αποτελεί «ευρωπαϊκή σταυροφορία». Ορίζει και τον όρκο κάθε στρατιώτη: «Ορκίζομαι ότι θα υπακούω στον φύρερ του γερμανικού Ράϊχ και ως γενναίος στρατιώτης θα διακινδυνεύσω τη ζωή μου»!

Σήμερα, σε πολλές χώρες της καθολικής Δύσης, η Εκκλησία αναμιγνύεται στην πολιτική και διεκδικεί οικονομικούς πόρους από το Δημόσιο. Οι κληρικοί της Γερμανίας, κατά τις εκλογές, με κηρύγματά τους από τους άμβωνες, καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν τα δεξιά κόμματα.

Κατά τη Γαλλική Επανάσταση διακηρύσσονταν τα δικαιώματα του ανθρώπου, η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του Τύπου. Η Εκκλησία όμως καταδίκαζε αυτά τα επιτεύγματα. Το 1989 Γάλλος καθολικός επίσκοπος ισχυριζόταν σε κηρύγματα και δημοσιεύματα, ότι η Γαλλική Επανάσταση ήταν… «εξουσιαστής των άθεων» που οδηγούσε «στην ιδεολογική εξόντωση του λαού»! Καμιά αναφορά στους θρησκευτικούς πολέμους, στην “Ιερά Εξέταση και στις Σταυροφορίες.

Σήμερα, στη Γερμανία επιβάλλεται σε όλους τους πολίτες «εκκλησιαστικός φόρος». Πολλοί Γερμανοί, για να αποφύγουν τη φορολογική αυτή επιβάρυνση, αποχωρούν από την Εκκλησία με γραπτές δηλώσεις. Αποφεύγουν και να προσέρχονται στους ναούς. Ο ετήσιος αριθμός των πολιτών που εγκαταλείπουν την καθολική Εκκλησία, εξαιτίας της ειδικής φορολογίας, υπολογίζονται σε 80.000.

Δεν περιορίζεται όμως η Καθολική Εκκλησία στον πλούτο αυτής της φορολογίας. Αντλεί και άλλους πόρους από το κράτος με διάφορες χρηματικές επιδοτήσεις. Η γερμανική πολιτική εξουσία υποστηρίζει και τα «καθολικά πανεπιστήμια» της χώρας. Σε κάθε ίδρυμα καταβάλλει κάθε χρόνο (δεκάδες) εκατομμύρια μάρκα. “Αναλαμβάνει επίσης το 90% των δαπανών των «καθολικών πανεπιστημίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου