Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Έτσι θα φωνάξετε ''οχι'' στην κατάθλιψη...


Η κατάθλιψη έχει χαρακτηριστεί ως η "μάστιγα των πόλεων" και όχι άδικα.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από κάποια μορφή κατάθλιψης, μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης, είτε το γνωρίζουν, είτε όχι...
Υπάρχουν όμως μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά, για αισθανθείτε καλύτερα και να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
Κάντε γυμναστική
Κάντε λίγη ώρα μερικές γυμναστικές ασκήσεις. Θα αυξήσετε τους παλμούς της καρδιάς και θα ανεβάσετε το επίπεδο σεροτονίνης στον οργανισμό. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία η "ορμόνη της καλής διάθεσης".
Μιλήστε με ένα αγαπημένο πρόσωπο στο τηλέφωνο
Μην υποφέρετε σιωπηλά. Και μόνο που θα μιλήσετε με ένα άτομο που σας κάνει να νιώθετε καλά, θα σας ανεβάσει ψυχολογικά.
Μην παραμελείτε το φαγητό
Ένα απλό σάντουιτς, ένα φρούτο ή ένα φλιτζάνι τσάι θα ανεβάσει το επίπεδο ζαχάρου στο αίμα και θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.
Διαβάστε ένα βιβλίο
Ξεχαστείτε μέσα σε 1-2 κεφάλαια από ένα βιβλίο. Θα αποσπάσει την προσοχή του εγκεφάλου από ό,τι σας ταλαιπωρεί.
Κάντε μια βόλτα έξω από το σπίτι
Κάντε μια βόλτα με τα πόδια. Ιδεατά επισκεφτείτε ένα ωραίο μέρος στη φύση, όπως η παραλία ή το βουνό. Το καινούριο περιβάλλον θα σας δώσει νέες εικόνες, μυρωδιές και θα σας βοηθήσει να αλλάξετε διάθεση.
Επισκεφτείτε έναν φίλο
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την ψυχολογία σας, από το να δείτε από κοντά έναν καλό φίλο. Συζητήστε αυτά που σας απασχολούν για λίγο, αλλά προσπαθήστε να περάσετε και σε άλλα θέματα στην κουβέντα.
"Shopping therapy"
Δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε πολλά πράγματα και να ξοδέψετε τα λεφτά σας. Ακόμα και ένα περιοδικό ή μια σοκολάτα από το περίπτερο μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε λίγο καλύτερα.
Προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά
Πολλές φορές αυτό που σας φταίει δεν είναι τίποτα άλλο από έλλειψη ύπνου. Αν υπάρχουν θέματα της καθημερινότητας που σας απασχολούν έντονα τις τελευταίες μέρες, τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχετε κάνει καλό, "γεμάτο" ύπνο.
Αφήστε τον εαυτό σας να κλάψει
Δεν είναι ντροπή. Το κλάμα θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε αυτά που κρατάτε μέσα σας και σας ταλαιπωρούν. Με το να τα κρατάτε όλα μέσα σας, μόνο κακό κάνετε στον εαυτό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου