Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

"Ρέι": Ο πρώτος ρομποτικός παρκαδόρος!

Ο πρώτος ρομποτικός παρκαδόρος είναι πλέον γεγονός και προσφέρει από σήμερα τις υπηρεσίες του στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.
Συγκεκριμένα, ο "Ρέι", το ρομπότ έρχεται να βγάλει από την δύσκολη θέση τους ταξιδιώτες καθώς δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το πού θα παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες δεν έχουν παρά να αφήσουν το όχημά τους στον ειδικό χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου και από εκεί αναλαμβάνουν τα μαγικά - μηχανικά χέρια του "Ρέι".
Στον ειδικό χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, με την χρήση ενός λέιζερ, ο ρομποτικός παρκαδόρος μετρά το μέγεθος του αυτοκινήτου και εν συνεχεία αναζητά το κατάλληλο σημείο στο αεροδρόμιο όπου μπορεί να σταθμεύσει το ΙΧ.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, o "Ρέι" μπορεί να παρκάρει έως και 60% περισσότερα αυτοκίνητα στον χώρο του αεροδρομίου απ΄ ό,τι ένας αληθινός παρκαδόρος. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι οδηγοί θα εμπιστευτούν το αυτοκίνητό τους σ' ένα ρομπότ.
Ο "Ρέι" διαθέτει τέσσερις τροχούς κι ένα λογισμικό το οποίο τον κατευθύνει στο κατάλληλο σημείο στάθμευσης του αεροδρομίου με βάση το μέγεθος του ΙΧ που θέλει να παρκάρει. Επιπλέον, διαθέτει αισθητήρες παρκαρίσματος έτσι ώστε να ενημερώνει τον οδηγό για το που έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του έτσι ώστε να μην μπορεί να το χάσει.
Στόχος του "Ρέι", όταν αναλαμβάνει δράση είναι, να παρκάρει τα αυτοκίνητα με το ίδιο περίπου μέγεθος στον ίδιο χώρο πάρκινγκ προκειμένου να εξοικονομεί χώρο. Κι όταν ο οδηγός θέλει να παραλάβει το αυτοκίνητό του, δεν έχει παρά να πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου για το πάρκινγκ και αυτομάτως ο ρομποτικός παρκαδόρος κινητοποιείται για να επιστρέψει το IX στον κάτοχό του.
Ο "Ρέι" είναι δημιούργημα της εταιρείας Serva που εδρεύει στην Βαυαρία και του Ινστιτούτου Λογισμικού στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Για τον διευθυντή του διεθνούς αεροδρομίου του Nτίσελντορφ, Κρίστιαν Γιάνκε, o "Ρέι" είναι ο καλύτερος φίλος των ταξιδιωτών που θέλουν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο αεροδρόμιο σε ώρα αιχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου