Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο πόλεμος των τσέλο


Cello-Wars-2«Πολύ καιρό πριν, σε ένα μακρινό γαλαξία…». Με αυτά τα λόγια ξεκινά μια παρωδία του διάσημου μουσικού θέματος που έγραψε ο Τζον Γουίλιαμς για τον «Πόλεμο των Άστρων». Ονομάζεται «Cello Wars» και το ερμηνεύει ο Steven Sharp Nelson, που παίζει βιολοντσέλο στην ορχήστρα των Αμερικανών Piano Guys.
Το γκρουπ έγινε διεθνώς γνωστό από τα βίντεο που ανεβάζει στο You Tube με πρωτότυπες εκτελέσεις κλασικών συνθέσεων. Ο πόλεμος των τσέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα το έχουν δει 16 εκατομμύρια θεατές.
Η ιδέα του βίντεο, που χρειάστηκε 6 μήνες για να ολοκληρωθεί, ανήκει στον σκηνοθέτη και μέλος της ομάδας, Paul Anderson. Χάριν αστείου, αποφάσισε να βάλει μια δέσμη ακτίνων στα δοξάρια των δύο τσέλο που συμμετέχουν, μετατρέποντάς τα στα ενεργειακά όπλα που χρησιμοποιούν οι ήρωες της διαστημικής σειράς. Ο Steven Sharp Nelson εμφανίζεται σε διπλοτυπία, παίζοντας ταυτόχρονα το ρόλο ενός Jedi Master και ενός Sith Lord που «πολεμούν» με τα μουσικά τους όργανα. Στο χάι-τεκ κοντσέρτο συμμετέχουν δύο ακόμα μέλη των Piano Guys, με τις στολές του τρομερού Νταρθ Βέιντερ και του… μαλλιαρού Τσουμπάκα.
Απολαύστε το με επωδό τη θρυλική ευχή: «may the Force be with you».
***

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου