Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

O Γκάντι και ο καθηγητής Peters


Όταν Γκάντι σπούδαζε νομικά στο University College of London, υπήρχε κάποιος καθηγητής ονόματι Peters, ο οποίος αισθανόταν εχθρικά απέναντί του κι επειδή ο Γκάντι ποτέ του δεν χαμήλωσε το κεφάλι μπροστά του, οι «αντιπαραθέσεις» τους ήταν πολύ συχνές.

Μια μέρα, ο Peters έτρωγε στην τραπεζαρία του πανεπιστημίου και ο Γκάντι ήρθε μαζί με το δίσκο του και κάθισε δίπλα στον καθηγητή. Ο υπεροπτικός καθηγητής, του είπε: «Κύριε Γκάντι, ασφαλώς το αντιλαμβάνεστε: ένα γουρούνι και ένα πουλί δεν κάθονται μαζί για να φάνε».

Ο Γκάντι απάντησε: «Μην ανησυχείτε καθηγητά, θα πετάξω μακριά σας” και πήγε και κάθισε σε άλλο τραπέζι».

Ο κ.Peters, πρασινισμένος από την οργή, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση στην επόμενη εξέταση, αλλά ο Γκάντι ανταποκρίθηκε άψογα σε όλες τις ερωτήσεις.

Στη συνέχεια, ο κ.Peters του έκανε την ακόλουθη ερώτηση: “Κύριε Γκάντι, αν περπατάτε στο δρόμο και βρείτε ένα πακέτο και μέσα στο πακέτο υπάρχει μια τσάντα γεμάτη σοφία και μια άλλη τσάντα με πολλά χρήματα, ποια από τις δύο θα πάρετε“;

Χωρίς να διστάσει, ο Γκάντι απάντησε: “Αυτή με τα χρήματα φυσικά».

Ο κ.Peters, χαμογελώντας, είπε: «Εγώ, στη θέση σας, θα έπαιρνα τη σοφία, δε νομίζετε»;

«Ο καθένας παίρνει αυτό που του λείπει», απάντησε ο Γκάντι αδιάφορα.

Ο κ. Peters, σε κατάσταση υστερίας, γράφει στο φύλλο της εξετάσεως τη λέξη «ηλίθιος» και το δίνει στον Γκάντι. Ο Γκάντι παίρνει το φύλλο και κάθεται.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γκάντι πηγαίνει στον καθηγητή και του λέει,
 «Κύριε Peters, υπογράψατε το φύλλο αλλά δε μου βάλατε βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου