Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τα φλεγόμενα κύματα της Χαβάης- Eντυπωσιακές εικόνες

Την καταστροφική δύναμη της φύσης χρειάστηκε να αψηφήσουν δύο επαγγελματίες φωτογράφοι για να αποτυπώσουν στο φακό τους, ευρισκόμενοι στη θάλασσα, τη στιγμή που η λάβα πέφτει στο νερό, στη Χαβάη.
Οι CJ Kale και Nick Selway υποστηρίζουν πως είναι οι πρώτοι που κατάφεραν να φωτογραφίσουν αυτό το μοναδικό θέαμα, τη ροή της λάβας από το ηφαίστειο Kilauea στη Χαβάη.
Για να το πετύχουν αυτό μπήκαν στο νερό σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έρεε η λάβα, αψηφώντας το ζεματιστό νερό και αποφεύγοντας «βόμβες λάβας» που επέπλεαν προς κάθε κατεύθυνση.
«Βρεθήκαμε σε νερό στους 110 βαθμούς Κελσίου και σε απόσταση μόλις έξι μέτρων, κατά διαστήματα πλησιάζαμε και περισσότερο αλλά γρήγορα απομακρυνόμασταν ξανά σε πιο κρύας νερά», αφηγείται ο Kale, «η άμμος δεν θυμίζει άμμο αλλά γυαλί, το νερό είναι γεμάτο με κομμάτια λάβας που καίνε και επιπλέον μέχρι να κρυώσουν και να βυθιστούν.
Βγήκαμε από το νερό με αρκετά κοψίματα αλλά άξιζε για το θέαμα που φωτογραφίσαμε».
Οι δύο φωτογράφοι, σύμφωνα με τη Daily Mail, περίμεναν επί πέντε χρόνια τις κατάλληλες συνθήκες για να καταφέρουν να φωτογραφίσουν τη ροή της λάβας.
Δείτε τις φωτογραφίες






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου