Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Για να πετύχεις κάθε στόχο άκου την λογική

Dancers Among Us (3)Ακολούθησε τις καλύτερες συμβουλές της λογικής, για να πετυχαίνεις πάντα κάθε στόχο που θέτεις. Να υποθέσω εδώ πως θέτεις στόχους και δεν είσαι φελλός στο κύμα.

Ανέλαβε την Ευθύνη: Κατανόησε την αποτυχία. Οι περισσότεροι άνθρωποι το μισούν όταν αποτυγχάνουν και έχουν δίκιο γιατί η αποτυχία δεν είναι διασκεδαστική, είναι όμως διδακτική. Εκείνοι όμως που καταφέρνουν, να αναλαμβάνουν την ευθύνη της αποτυχίας, είναι αυτοί που εξελίσσουν τις αδυναμίες τους αντί να τις αγνοούν. Ένα θεμέλιο της επιτυχίας είναι η υπευθυνότητα. Ανάλαβε την ευθύνη των αποτυχιών σου. Ρώτα, μάθε και αναγνώρισέ την και μετά χρησιμοποίησε αυτή την διαδικασία για να μειώσεις την αδυναμία και να γίνεις καλύτερος -η σε αυτό που κάνεις.

Ακολούθησε τα όνειρα σου: Προστάτεψε τα όνειρά σου. Όταν ακολουθείς με ενθουσιασμό και πάθος τα όνειρά σου, οι άνθρωποι στη ζωή (τα ενεργοπληροφοριακά παράσιτα) θα μπουν εμπόδιο στο δρόμο σου. Αν σε απορροφήσει αυτή η αντίσταση, τότε εμποδίζεται την κίνησή σου προς τα εμπρός. Όταν κάποιος εμφανίζει αντιστάσεις στη ζωή σου, φρόντισε να μην επηρεαστείς. Απλά ευχαρίστησε το συνομιλητή σου για το ενδιαφέρον του και άλλαξε θέμα συζήτησης, ακόμη καλύτερα άλλαξε παρέα.

Να βελτιώνεσαι συνεχώς: Χρησιμοποίησε κάθε ευκαιρία για βελτίωση. Αποστασιοποιήσου και σκέψου κάθε περίπτωση σαν μία ξεχωριστή ευκαιρία. Θα εκπλαγείς από το πόσο πολλές καλές επιλογές βγαίνουν μπροστά σου και σε βοηθούν να μείνεις προσηλωμένος στην πραγματοποίηση των στόχων σου. Η λογική δεν είναι μονοσήμαντη και ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο υπάρχουν άπειρες επιλογές. Μην συναναστρέφεσαι και μην δίνεις προσοχή σε αυτούς που παγιωμένα βλέπουν ή το ένα ή το άλλο και δεν διαθέτουν φαντασία. Δηλ. ανάμεσα στο ευρώ ή δραχμή (δυαδική λογική) υπάρχει το άπειρο, όπως υπάρχει ανάμεσα στο 1 και το 2 (ασαφής λογική).

Βάλε τις Λίστες στην ζωή σου: Κάνε μία λίστα επιτυχιών. Ο πιο γρήγορος δρόμος για να επιτύχεις έναν στόχο είναι να κοιτάξεις πίσω στις προηγούμενες επιτυχίες σου. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να έχεις μια καλή ζωή. Έχω παρατηρήσει πως οι πιο επιτυχημένοι ερασιτέχνες της ζωής κάνουν λίστες των επιτυχών τους. Μπορείς να γράφεις έναν κατάλογο με όλα όσο πρέπει να κάνεις, είναι πολύ σημαντικό, αλλά πολύ περισσότερο σημαντικό είναι να κρατάς μία ενημερωμένη λίστα όλων όσων έχεις ΗΔΗ ΠΕΤΥΧΕΙ μέχρι σήμερα. Ο εγκέφαλός εστιάζει πιο γρήγορα προς έναν στόχο, όταν ξέρει πως το έχει ξανακάνει.

Προκάλεσε τον εαυτό σου. Βάλε το ως στόχο να προκαλείς τον εαυτό σου καθημερινά οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, ώστε να μη βαρεθείς το αντικείμενό σου, να μη χάσεις το σεβασμό για το ταλέντο σου και να νιώθεις ικανοποιημένος -η από τις δεξιότητές σου. Θυμήσου πως υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω εξίσου καλός με σένα στον τομέα σου – πάντα να βελτιώνεις όσο μπορείς τις δεξιότητες και την εκπαίδευσή σου και να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σου. Προκαλείς τον εαυτό σου όταν έχοντας το μάτι στον στόχο σου, κινείσαι προς αυτόν, χωρίς παρέκκλιση ή αδιαφορία.

Πες ΝΑΙ στη θετική ενέργεια. Κράτα τους θετικούς ανθρώπους στην καθημερινότητά σου, ανθρώπους που χαίρονται με τις μικρές επιτυχίες σου ή απλά με την παρουσία σου, όπως κάνει το σκυλάκι σου όταν επιστρέφεις στο σπίτι. Κράτα μακριά την αρνητικότητα και τους ανθρώπους που ζηλεύουν. Τρέφονται από την μιζέρια, την απολαμβάνουν και θέλουν να την αναπαράγουν. Γι αυτό κάθε επιτυχία σου είναι γι αυτούς πόνος και εχθρότητα.

Ενέπνευσε τον εαυτό σου: Κοίταξε μέσα σου και ξεκίνα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, τα ταλέντα και τις επιθυμίες σου. Συντονίσου με τον βαθύτερο εαυτό σου και πάψε να ασχολείσαι με την κουλτούρα των memes.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου