Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΟΙ 7 ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών και είναι απίστευτοι στο άκουσμα τους καθώς δεν τους έχουμε σκεφτεί ποτέ.

Οι δολοφόνοι του σπέρματος βρίσκονται παντού, από το γρήγορο φαγητό μέχρι το χαλαρωτικό ντους που μπορεί να απολαύσει κανείς. Χωρίς να έχει σημασία το σημείο εισόδου, καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με χημικές ουσίες οι οποίες μπορεί να βλάψουν το σπέρμα. Οι συγκεκριμένες ουσίες μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποσότητα του σπέρματος, στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων καθώς και στο DNA των κυττάρων.

Έχουν υπάρξει ήδη κάποιες μελέτες που έχουν γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό την σχέση των στενών σελών των ποδηλάτων με την στυτική δυσλειτουργία όπως επίσης και αυτή των αντικαταθλιπτικών χαπιών με την αλλοίωση του σπερματικού DNA.

Εκτός των παραπάνω, υπάρχουν και μικρές καθημερινές συνήθειες που κρύβουν κινδύνους καθώς φέρνουν τον οργανισμό σε επαφή με τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που προκαλούν προβλήματα στο σπέρμα. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και αναφέρουν ότι είναι εύκολο να αποφευχθεί η επαφή μαζί τους, το μόνο που αρκεί είναι η πληροφόρηση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο msnbc, αυτοί είναι οι επτά απρόσμενοι παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών.

Ταμειακές αποδείξεις: Πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση τους στις τσέπες του παντελονιού λόγω του ότι το 40% των αποδείξεων εμπεριέχουν βισφενόλη Α, μια χημική ουσία που διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα κι έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα και υπογονιμότητα. Μία πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι οι άνδρες που έχουν συγκέντρωση βισφενόλης Α στα ούρα τους είχαν μειωμένη ποσότητα σπέρματος σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Κονσερβοποιημένο φαγητό: Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη πηγή βισφενόλης Α είναι οι συσκευασίες τροφίμων, ιδιαίτερα οι αλουμινένιες. Οπότε να επιλέγεται καλύτερα τα φρέσκα από τα κατεψυγμένα τρόφιμα ενώ αν θέλετε να πάρετε κάποια σάλτσα, είναι προτιμότερο η συσκευασία να είναι γυάλινη και όχι αλουμινένια.

Ερωτικά βοηθήματα: Τα ερωτικά βοηθήματα που είναι κατασκευασμένα από βινύλιο μπορούν να δημιουργήσουν αλλεργίες, καρκίνο και υπογονιμότητα λόγω του ότι το βινύλιο απελευθερώνει φθαλάτες. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι, προτιμήστε να είναι φτιαγμένο από σιλικόνη.

Το τοξικό ντους: Οι φθαλάτες είναι μέσα στο ντους. Βρίσκονται στα αρωματισμένα σαπούνια, τα σαμπουάν, τα καθαριστικά, ακόμα και στις πλαστικές κουρτίνες. Παράλληλα όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει μετά από ένα ζεστό μπάνιο, οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται πιο εύκολα. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάποιο φυσικό σαπούνι και σαμπουάν ενώ σε γενικές γραμμές πρέπει να αποφεύγονται τα προϊόντα με αρώματα και μυρωδιά. Επίσης είναι προτιμότερο να πάρει κάποιος μία ανθεκτική κουρτίνα μπάνιου παρά να επενδύει συνεχώς στις πλαστικές που βλάπτουν την αναπαραγωγική υγεία.

Θερμαινόμενα καθίσματα αυτοκινήτου: Όσοι έχουν πρέπει να ξέρουν ότι ναι μεν προσφέρουν την απαραίτητη ζέστη αλλά ζημιώνουν το σπέρμα. Γενικά οτιδήποτε έχει υψηλή θερμοκρασία και βρίσκεται σε επαφή με τους όρχεις μπορεί να μειώσει την ποσότητα του σπέρματος, μέχρι και ένα παρατεταμένο ζεστό μπάνιο.

Μολυσμένα ψάρια: Πολλά ψάρια καταναλώνουν τοξίνες PCBs οι οποίες μπορεί να έχουν απαγορευτεί επειδή χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από την βιομηχανία ηλεκτροδότησης, αλλά παραμένουν στο περιβάλλον μέχρι και σήμερα. Οπότε πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που τρώτε και να ξέρετε από πού τα προμηθεύεστε.

Ραντισμένα προϊόντα: Τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στα φρούτα και στα λαχανικά είναι επιζήμια για το σπέρμα. Είναι ευρέων γνωστό ότι πρέπει να πλένονται καλά πριν την κατανάλωση αλλά πολλές φορές τα παρασιτοκτόνα είναι και μέσα στις τροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου