Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κινεζική εταιρεία «εκτύπωσε» δέκα σπίτια σε ένα 24ωρο


Δέκα σπίτια σε ένα μόλις 24ωρο «εκτύπωσε» πριν από λίγες ημέρες η κινεζική εταιρεία WinSun Decoration Design Engineering στη Σαγκάη, θέλοντας να δείξει στην πράξη πως οι 3D εκτυπωτές της ανοίγουν τον δρόμο για την κατασκευή κτιρίων σε χρόνο-ρεκόρ και με μικρότερο κόστος.

Για τη δημιουργία των σπιτιών, η κινεζική εταιρεία χρησιμοποίησε τέσσερις τρισδιάστατους εκτυπωτές, μήκους 10 μέτρων και πλάτους 6,6 μέτρων ο καθένας.
Τα μηχανήματα χρησιμοποιούν σαν «πρώτη ύλη» ένα μίγμα από τσιμέντο ταχείας πήξης και ανακυκλωμένα οικοδομικά υλικά, δημιουργώντας τους τοίχους από αυτό διαδοχικές στρώσεις των κτιρίων.
Κάθε κατασκευή έχει εμβαδό 195 τετ. μέτρα και στοιχίζει περίπου 5.000 δολάρια. Τα σπίτια υποβάλλονται σε ελέγχους ποιότητας και αντοχής, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαν προβλεφθεί οικοδομικοί κανονισμοί για κτίρια από 3D εκτυπωτές.
Μιλώντας στο Κινέζικο Πρακτορείο Xinhua, ο πρόεδρος της WinSun Decoration Design Engineering ανέφερε ότι, προς το παρόν, με τους 3D εκτυπωτές μπορούν να κατασκευασθούν αποκλειστικά μονώροφα κτίρια.
Ωστόσο, στόχος της εταιρείας είναι να εξελίξει την τεχνολογία, ώστε να μπορεί να ανεγείρει ακόμη και ουρανοξύστες.
Η WinSun δεν είναι η μόνη που έχει αναπτύξει έναν 3D printer για την ανέγερση κτιρίων: πριν από δύο μήνες, η ολλανδική DUS Architects ξεκίνησε να κατασκευάζει στο Άμστερνταμ ένα ολόκληρο σπίτι με τον «The KamerMaker», τον τρισδιάστατο εκτυπωτή που έχει αναπτύξει για τον ίδιο σκοπό.
Ο «The KamerMaker» έχει αναλάβει να δημιουργήσει τα επιμέρους μέρη του σπιτιού, τα οποία συναρμολογούνται δίπλα σε ένα κανάλι της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου