Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Καταπληκτικό μέρος στη Γη: Ανακαλύψτε το Silfra στην Ισλανδία όπου μπορείτε να καταδυθείτε μεταξύ των τεκτονικών πλακών Ευρώπης και Αμερικής

Όταν ανακάλυψα αυτές τις φωτογραφίες, έμεινα απλά κατάπληκτος. Αυτός ο τολμηρός δύτης κολυμπά στο χάσμα μεταξύ της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, ο δύτης Alexander Mustard, από το Σαουθάμπτον, ΗΠΑ, κολυμπά μεταξύ των τεκτονικών πλακών Ευρασίας και Βόρειας Αμερικής στο Silfra Canyon, Thingvellir National Park, Ισλανδία. Στην παραπάνω φωτογραφία, η αμερικανική πλάκα είναι στα αριστερά, και η Ευρασιατική στα δεξιά.


Φωτογραφίζοντας το χάσμα μεταξύ των τεκτονικών πλακών Ευρασίας και Βόρειας Αμερικής στο Silfra Canyon, κοντά στην Ισλανδία συνεπάγεται κινδύνους, καθώς ο καθένας που καταδύεται στα 80 πόδια (24,3 μέτρα) σε αυτό το "κενό της Γης" θα συναντήσει ιαματικές πηγές και άνισα πετρώματα, ως αποτέλεσμα των συνεχών τριβών των πλακών που απομακρύνονται η μία από την άλλη με ρυθμό μίας ίντσας ανά έτος .


Πρόκειται σαφώς για μια όμορφη βουτιά σε μια μοναδική τοποθεσία.
Το μόνο σημείο κατάδυσης στον κόσμο, όπου μπορείτε να βουτήξετε μεταξύ δύο τεκτονικών πλακών, αυτών της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου