Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΘΑ ... «Επέκεινα της Εδέμ»


"Δεν θα κουράσω τον αναγνώστη με αναλυτικές προγνώσεις, αλλά απλώς θα αναφέρω πρόχειρα μερικές κοινοτοπίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Η εποχή της Νιρμανακάγια θα σημαίνει μια κοινωνία αντρών και γυναικών που χάρη σε μια αρχική, φευγαλέα  ματιά στην υπέρβαση: θα αρχίσουν να κατανοούν πολύ έντονα την κοινή ανθρώπινη φύση τους, το γεγονός ότι είναι αδέλφια.

Θα υπερβούν τους ρόλους που βασίζονται στις σωματικές διαφορές του χρώματος και του φύλου.

Θα αναπτύξουν μια διανοητική-ψυχική διαύγεια.

Θα παίρνουν αποφάσεις τακτικής βασιζόμενοι στην διαίσθηση, όπως επίσης και στον ορθολογισμό.

Θα βλέπουν πράγματι την ίδια Συνειδητότητα σε όλες ανεξαιρέτως τις ψυχές και σε όλη τη δημιουργία και θ’ αρχίσουν να ενεργούν αντίστοιχα.

Θα ανακαλύψουν ό,τι η διανοητική-ψυχική συνειδητότητα έχει μεταμορφωτική  επίδραση στην φυσιολογία του σώματος και θα προσαρμόσουν ανάλογα την ιατρική θεωρία.

Θα ανακαλύψουν υψηλότερα κίνητρα σε άντρες και γυναίκες, τα οποία θα αλλάξουν δραστικά τα οικονομικά ελατήρια και την υπέρβαση και θα αναπτύξουν μεθόδους και θεσμούς, όχι απλώς για να θεραπεύουν συγκινησιακές διαταραχές, αλλά για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της συνειδητότητας.

Θα δουν την εκπαίδευση ως κατάρτιση στην υπέρβαση , που οδηγεί από το σώμα στην διάνοια στην ψυχή και θα αναπροσαρμόσουν την εκπαιδευτική θεωρία και τους θεσμούς ανάλογα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ιεραρχική εξέλιξη.

Θα ανακαλύψουν ότι η τεχνολογία αποτελεί κατάλληλο βοήθημα για την υπέρβαση και όχι τρόπο να την αναπληρώσουμε.

Θα χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης , την άμεση τηλεπικοινωνία και τις διασυνδέσεις ανθρώπων και ηλεκτρονικών υπολογιστών ως οχήματατα της συνδετικής συνειδητότητας και της ενότητας.

Θα βλέπουν το εξώτερο διάστημα όχι απλώς ως μια αδρανή ύπαρξη εκεί έξω, αλλά ως προβολή εσωτερικών ή ψυχικών χώρων και θα το διερευνήσουν ανάλογα.

Θα χρησιμοποιούν κατάλληλη τεχνολογία για να απελευθερώσουν τις ανταλλαγές του υλικού επιπέδου από την χρόνια καταπίεση.

Θα ανακαλύψουν ότι η σεξουαλικότητα δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι επιθυμίας ή για αναπαραγωγή, αλλά η αρχική βάση της μετουσίωσης της κουνταλίνη σε ψυχικές σφαίρες – και θα προσαρμόσουν αντίστοιχα τα γαμήλια ήθη.

Θα βλέπουν τις πολιτισμικές-εθνικές διαφορές ως απόλυτα αποδεκτές και επιθυμητές, αλλά θα αναγνωρίζουν ότι αυτές οι διαφορές έχουν ως υπόβαθρο μια παγκόσμια κοινή συνειδητότητα και επομένως θα θεωρήσουν τον ριζοσπαστικό  απομονωτισμό ή τον ιμπεριαλισμό ως εγκληματικό.

Θα θεωρούν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι τελικά ένα με το Πνεύμα, αλλά μόνο δυνητικά και έτσι θα παρέχουν σε κάθε άτομο κίνητρα για την πραγμάτωση αυτού του Πνεύματος, με ιεραρχικό τρόπο, περιορίζοντας έτσι την απερίσκεπτη «απονομή τίτλων» σε ανάξιους .

Θα συνειδητοποιήσουν πλήρως την υπερβατική ενότητα όλων των θρησκειών  και επομένως θα σέβονται όλες τις αληθινές θρησκευτικές προτιμήσεις, ενώ θα καταδικάζουν οποιονδήποτε μισαλλάξοδο ισχυρισμό ότι μια από αυτές κατέχει « τον μοναδικό δρόμο».

Θα συνειδητοποιήσουν ότι οι πολιτικοί, εάν πρόκειται να εξουσιάζουν, θα πρέπει να διαθέτουν μια έκδηλη κατανόηση και γνώση όλων των πλευρών της ζωής – από το σώμα στην διάνοια στην ψυχή στο πνεύμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου