Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Άγγιγμα, αρχέγονος και θεμελιώδης τύπος επικοινωνίας.


Μήπως έχετε μεγαλώσει σε μια οικογένεια, όπου το "αγγίζειν" ήταν απαγορευμένο; ...και μήπως αυτήν την συνήθεια συνεχίζετε να την εφαρμόζετε μέχρι σήμερα; Γνωρίζετε πως αποτελεί δίψα και ανάγκη επικοινωνίας της ψυχής η αναζήτηση για άγγιγμα. Μάλλον γι αυτό είναι κάτι ἁπαγορευμένο από όλα τα κοινωνικοθρησκευτικά δόγματα.   

Γνωρίζετε το δικό σας "ταμπού" σε σχέση με την συνήθεια αυτή; Ολοκληρώνετε την επιθυμία των γύρω σας και ιδιαίτερα των πιο κοντινών σας ανθρώπων για άγγιγμα; Επιθυμείτε να γνωρίσετε πώς αυτή η αρχέγονη επαφή-επικοινωνία μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή σας ζωή;

Το άγγιγμα αποτελεί ίσως τον πιο αρχέγονο και θεμελιώδη τύπο επικοινωνίας. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους, κατεξοχήν μέσω του δέρματος, του μεγαλύτερου οργάνου του σώματος. Αυτό το ανθρώπινο όργανο, τόσο σημαντικό, δυστυχώς, μέχρι πρότινος είχε "κακομεταχειρισθεί" από την ιατρική, την ψυχολογία και την θρησκεία!

Ένας άνθρωπος από την γέννηση του έως και την πρακτική της εφηβείας, ενηλικίωσης και μακρού γήρατος, ανεξάρτητα από φυλετικές, πολιτισμικές και κοινωνικοοικονομικές διαφορές ή ομοιότητες, επηρεάζει και επιδρά ο ίδιος στους γύρω του, με τις "επαφές" που δημιουργεί, καλλιεργεί ή καταστρατηγεί.

Το άγγιγμα εξομαλύνει και ίσως αρκετές φορές οξύνει σχεδόν κάθε παράμετρο της ζωής του ανθρώπου: σχέση γονέων, παιδιών, ζευγαριών, σχέση φιλίας επιπολάζει και επιταχύνει την θεραπευτική διαδικασία και προετοιμάζει την καρδιά για βαθύτερη, εντιμότερη και πιο αφοσιωμένη αγάπη.

Η κοινωνία "στερείται" σήμερα από κατανόηση, ειλικρίνεια, τρυφερότητα, καλοσύνη, αγάπη. Δεν είναι τυχαίο που αντικοινωνικοί και ψυχωτικοί άνθρωποι δεν θέλουν να τους αγγίζετε και αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι έχουν ταυτόχρονα και πρόβλημα επικοινωνίας.

Αγκαλιάστε όποιον αγαπάτε, ΤΩΡΑ, γιατί ο μόνος χρόνος που έχετε είναι αυτή ακριβώς η στιγμή, μην την σπαταλάτε σε ανοσιότητες, Αγκαλιάστε, αγγίξτε ... είναι η καλύτερη μέθοδος χαλάρωσης και ευδαιμονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου