Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τα συστατικά του τέλειου γάμου

Τα συστατικά του τέλειου γάμου: Φαίνεται ότι μερικά εκ πρώτη όψεως μικρά πράγματα, όπως τα φιλιά και τα χάδια, είναι πολύ σημαντικά για την επιτυχία ενός γάμου. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσαν 1.000 Aμερικανοί οι οποίοι συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για την ποιότητα του γάμου τους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μικρές "χειρονομίες" είναι που κάνουν ζευγάρια να διατηρούν την επαφή. Χωρίς αυτές, ο γάμος προκαλεί αποξένωση, οδηγεί σε βαρεμάρα και τελικά σε μοναξιά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την 30η Ιανουαρίου και 9 Φεβρουαρίου του 2014 από την εταιρεία ερευνών αγοράς OnePoll η οποία ρώτησε 1.000 παντρεμένους Αμερικανούς για το ποια νομίζουν πως είναι τα συστατικά του τέλειου γάμου.  Το συμπέρασμα ήταν ότι η βασική συνταγή για τον τέλειο γάμο είναι η εξής: σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, συχνές αγκαλιές και χάδια, κάποιες ουσιαστικές συζητήσεις το μήνα και τρεις κοινές έξοδοι τον μήνα.

Αν υπάρχουν αυτά τα συστατικά, τρεις καυγάδες το μήνα δεν κάνουν κακό. Όμως οι καυγάδες ή οι αντιπαραθέσεις έχει σημασία πώς καταλήγουν. Στον τέλειο γάμο, λήγουν με φιλιά και σεξ πριν από τον ύπνο. Πολύ θετικό επίσης είναι όταν υπάρχουν απρόσμενες ρομαντικές χειρονομίες. Αν τα παραπάνω συνδυαστούν με κοινά χόμπι και κοινές εκδρομές ή διακοπές (έστω ολιγοήμερες), τότε ο γάμος έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει.

Κοινά ενδιαφέροντα και φιλία:
Η έρευνα έδειξε ότι στα ευτυχισμένα ζευγάρια ο ένας σύντροφος δεν «πνίγει» τον άλλο. Σημαντικό συστατικό του ευτυχισμένου γάμου είναι επίσης η αποδοχή των ελαττωμάτων του άλλου, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η υποστήριξη, η ευγένεια και η τρυφερότητα. Έχει σημασία να λέει κάποιος «σ’ αγαπώ» αλλά και «συγνώμη» όταν κάνει λάθος.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης κάτι ενδιαφέρον: ότι πάνω από το 50% των ερωτηθέντων υπήρξαν φίλοι πριν γίνουν ζευγάρι. Άρα η φιλία είναι σημαντική στο γάμο. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι κατά μέσο όρο ή γνωριμία κράτησε 3 χρόνια πριν αποφασίσουν τα ζευγάρια να παντρευτούν.

Μεταξύ όσων απάντησαν, το 92% ανέφερε ότι είναι ευτυχισμένοι με το γάμο τους. Από εκείνους που δεν ήταν, πολλοί κατηγόρησαν τα οικονομικά προβλήματα. Αυτό άλλο που φάνηκε να μη βοηθάει το γάμο ήταν η ανυπαρξία κοινών ενδιαφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου