Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Χαίρε η εξάπτουσα την ειδωλολατρίαν, Νύμφη Ανύμφευτε


2Μητρόπολη Καστοριάς… Χθες, στους χαιρετισμούς… Εκεί που χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος… Και με κανονική βιντεοσκόπηση, βεβαίως – βεβαίως! Ο Δεσπότης, έψαλε μπροστά στην εικόνα, την λιβάνισε, με τον βαστάζο –παπά από πίσω του, να του κρατάει την ουρά… Χα! (Άραγε το κήρυγμα του, ήταν τέτοιο ώστε να πούμε… «Άξιος ο μισθός του!»;).
Παρατηρούμε επί πλέον την κακοφωνία του σεβασμιοτάτου, την διαχείριση του θυμιατού υπό ζεύγους θεραπόντων του, την δυσκολία του επί της προσκυνήσεως του ειδώλου λόγω της κοιλίτσας του, την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά παιδιών πίσω από την πλάτη του, και την αναφερόμενη ήδη θεραπεία της ουρά των αμφίων του από ειδικά προς τούτο διατεταγμένο διακονάκι, δίκην παρανυμφιδίου, ωσεί εν τη τελέσει μυστηρίων γάμου. Οποία ευταξία τελετής! Η τσιγκολελέτα δίκην οπερέτας!
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΣΙΓΚΟΛΕΛΕΤΑΣ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Ο ΒΑΡΕΛΟΕΙΔΗΣ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ:
Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα,
Χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα,
Χαίρε, ότι εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί,
Χαίρε, ότι εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί,
Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα
Μάλιστα όλα αυτά που πέτυχε η κυρά Μαριάμ Παναγιά (της φουκαριάρας ούτε που θα της πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα τύχαινε τόσης δόξας μεταθάνατον), τα κατόρθωσε ούσα εντελώς αγράμματη, αμόρφωτη και αστοιχείωτη!

Αλήθεια, είναι δυνατόν να υπάρχει Θεός, μέσα στο σύμπαν, που να ευχαριστείται με τέτοιου είδους καραγκιοζλίκια!!! Αν υπάρχει τότε σίγουρα δικαιούται κανείς  να τον περιφρονεί εντελώς αβασάνιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου