Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Ελυσαν το μυστήριο του γυναικείου οργασμού

Είναι μια διαμάχη που κρατάει από την εποχή του Ζίγκμουντ Φρόιντ: μπορούν οι γυναίκες να έχουν οργασμό μόνο με διέγερση του κόλπου ή πάντοτε συνυπάρχει διέγερση της κλειτορίδας;
Σε μια προσπάθεια να δώσουν επιστημονική απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, ο γάλλοι γυναικολόγοι είδαν το θέμα από την πλευρά της φυσιολογίας και της ανατομίας.
Χρησιμοποιώντας ειδικό μηχάνημα υπερήχων οι ειδικοί κατάφεραν να μετρήσουν τις μικρές αλλαγές που γίνονται στη συγκέντρωση του αίματος στα οργανίδια του κόλπου κατά τη διάρκεια της εξωτερικής (κλειτοριδικής) και της εσωτερικής (κολπικής) διέγερσης.
Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι η διέγερση της εξωτερικής επιφάνειας της κλειτορίδας δεν οδηγεί και σε διέγερση της ρίζας της, η οποία  βρίσκεται εσωτερικά στη βάσης της κλειτορίδας. Ωστόσο η διέγερση του κόλπου εμπλέκει στη διαδικασία της και τη διέγερση τόσο της ρίζας της κλειτορίδας όσο και της επιφάνειάς της, δηλαδή του εξωτερικού μέρους της.

Και αυτό το γεγονός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαρτυρά ότι το σενάριο των δύο οργασμών είναι πραγματικό, αλλά λίγο διαφορετικό από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.
Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με βάση τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης δεν υπάρχει κολπικός και κλειτοριδικός οργασμός, αλλά τα δύο είδη του οργασμού προέρχονται μόνο από την κλειτορίδα, είτε από τη βάση της είτε από τη ρίζα της, που βρίσκεται λίγο πιο βαθιά στον κόλπο.
Βάσει του συμπεράσματος αυτού αποδεικνύεται και μύθος, ανατομικά τουλάχιστον, ότι το μεγάλο πέος είναι αυτό που προκαλεί τον οργασμό, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τα δύο είδη οργασμού μπορούν να διεγερθούν μόλις στα 8 εκατοστά από την είσοδο του κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου