Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο μύθος του Υακίνθου

Ο Υάκινθος ήταν ακόμη μια βλαστική θεότητα, (ο μύθος μιλά για την φύση που συνεχώς αναγεννάται, μια ανάσταση, όπως θα λέγαμε σήμερα). Ένα λουλούδι που βλάστησε μετά τον θάνατο της βλαστικής θεότητας που ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα τον Αμυκλαίο.

Υακίνθια ή
ακινθία· ήταν γιορτή που τελούνταν κάθε χρόνο από τους Αμυκλαίους και τους Σπαρτιάτες. Οι συγγραφείς δε συμφωνούν για το όνομα της θεότητας προς τιμήν της οποίας τελούνταν η γιορτή.


Άλλοι την αναφέρουν ως γιορτή προς τιμήν του Αμυκλαίου ή του Καρνείου Απόλλωνος, ενώ άλλοι την αναφέρουν ως γιορτή αφιερωμένη στον ήρωα Υάκινθο.

Ως τρίτη και πιθανότερη μαρτυρία αναφέρεται η γιορτή του Αμυκλαίου Απόλλωνος και του Υακίνθου. Ακόμη και το μνήμα του Υακίνθου βρίσκονταν κάτω από άγαλμα του Απόλλωνα.

 Ο Αμυκλαίος Απόλλων με τον οποίο ταυτίστηκε στους νεότερους χρόνους ο Υάκινθος, προφανώς ήταν άλλη θεότητα από την εθνική θεότητα των Δωριέων. Τα Υακίνθια οφείλουν το όνομα τους στο νεαρό ήρωα Υάκινθο, όνομα που είναι όμοιο με το άνθος υάκινθο, το γνωστό μας ζουμπούλι, γιούλι, το οποίο για τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο θανάτου.


Ο μύθος θέλει τον Υάκινθο γιο του Αμύκλου και της νύμφης Διομήδης.

Σύμφωνα με άλλο μύθο μητέρα του Υάκινθου ήταν η Κλειώ η κόρη του Πιέρου του Μάγνη.

Ο τριπόθητος, πανέμορφος νεαρός Υάκινθος ήταν εγκάρδιος φίλος του Απόλλωνα, μαθητής του και ερωμένος του με την παιδαγωγική έννοια του όρου. (Δηλαδή ο μαθητής θαυμάζει το δάσκαλο, τον αγαπάει πολύ, και θέλει να του μοιάσει σε όλα, τον έχει δηλαδή ως πρότυπο. Αντίστοιχα ο δάσκαλος ανακαλύπτει έναν μαθητή με ιδιαίτερο ταλέντο, που αξίζει να του προσφέρει τις γνώσεις του απλόχερα.)

Βλέποντας λοιπόν ο Απόλλωνας τα πολυποίκιλα ταλέντα του νεαρού Υάκινθου, του δίδαξε την τοξευτική τέχνη (να τοξεύει), τη μαντική και την πάλη.

Κύριο μέλημα του θεού ήταν να του διδάξει τη μουσική, έτσι με τη λύρα του, του δίδαξε να είναι καλλίφωνος. Ο Υάκινθος είχε μεγάλη κλίση στη μουσική και με τη λύρα του συνεχώς υμνούσε το δάσκαλο του Απόλλωνα.

Ο Απόλλων χάρισε στον Υάκινθο κύκνους, τα αγαπημένα πουλιά του θεού, ώστε να ανεβαίνει στη ράχη τους και να περιπολεί τους κεραυνόβλητους, δηλαδή τους αγαπημένους ιερούς τόπους του θεού

Παράλληλα με τον Απόλλωνα όμως τη χάρη και το ταλέντο του νεαρού Υάκινθου, θαύμαζε και ο θεός Ζέφυρος, ο άνεμος, δίχως όμως να λαμβάνει και τον αντίστοιχο θαυμασμό του νεαρού, ο οποίος δεχόταν πάντοτε την φιλία του θεού, διασκέδαζε μαζί του, έπαιζαν και ασκούνταν, αλλά ο θαυμασμός του Υάκινθου για τον Απόλλωνα ήταν εμφανής.


Έτσι ζήλεψε παράφορα ο Ζέφυρος κατάστρωσε ένα πανούργο σχέδιο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή να το εφαρμόσει. Έτσι μια μέρα στις όχθες του Ευρώτα ποταμού, όταν ο Απόλλωνας και ο Υάκινθος ασχολούνταν με το άθλημα του δίσκου, ο Ζέφυρος φύσηξε δυνατά από την πλευρά του Ταΰγετου,
  κι ο δίσκος που πέταξε ο Απόλλωνας άλλαξε πορεία και χτύπησε στο κεφάλι τον νεαρό Υάκινθο.  Πηκτό αίμα κάλυψε τα μελαχρινά μαλλιά του και έπεσε στη γη. Το αίμα του πότισε τη γη...

Με μεγάλη θλίψη και οδύνη ο Απόλλωνας έθαψε το σώμα του νεαρού στη γη. Η μάνα Γη δεν άντεξε την οδύνη του θεού και στη θέση του θαμμένου σώματος του Υάκινθου, βλάστησε πανέμορφο λουλούδι, που στα φύλλα του ήταν γραμμένος ο ύμνος που αφιερώθηκε στη μνήμη του, για να δηλώνει στα βάθη των αιώνων τα φιλικά αισθήματα της μάνας Γης και τη συμπαράσταση της προς το θεό που θρηνούσε.

Προς τιμή του Υάκινθου οι αρχαίοι Έλληνες
 θέσπισαν τα «Υακίνθεια» Γιορτή που συμβολίζει το θάνατο και την αναγέννηση της φύσης , του ανθρώπου…Τον θάνατο και την ανάσταση.

 Η τέλεση των « Υακίνθειων » γινόταν στα τέλη της σημερινής άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού.  Κατά τον Παυσανία ήταν τόσο σημαντική γιορτή, που διαπραγματεύονταν ανακωχή για τις μέρες της γιορτής,  για να τιμήσουν τον Υάκινθο και να υμνήσουν τον θάνατο και την ζωή. 

Όλα τα φύλα των Ελλήνων,  Αχαιοί, Δωριείς, αργότερα οι Ρωμαίοι σεβάστηκαν και διατήρησαν την ιερότητα του τόπου.

Πάνω από τον τάφο του Υάκινθου - κατά τον Παυσανία - οι Σπαρτιάτες έχτισαν τον επιβλητικό θρόνο του Απόλλωνα, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τον θεό του φωτός. .

Οι παλαιοχριστιανοί έχτισαν το εκκλησάκι της αγίας Κυριακής στο ίδιο ιερό σημείο χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά των αρχαίων Ελλήνων.

Στην ορθοδοξία ο Άγιος Υάκινθος εορτάζεται στις 3 Ιουλίου, ως  ο Άγιος της αγάπης, των ερωτευμένων ζευγαριών και της νεότητας.  Ο Άγιος Υάκινθος υπήρξε θαλαμηπόλος του αυτοκράτορα Τραϊανού, ο οποίος του ζήτησε να απαρνηθεί τον Χριστό.  Εκείνος αρνήθηκε και φυλακίστηκε 12 χιλιόμετρα νότια από τα Ανώγεια της Κρήτης, στην ορεινή περιοχή Φούρνοι, όπου του έδιναν φαγητά ποτισμένα με το αίμα ζώων που είχαν θυσιαστεί σε είδωλα.

Τα σύγχρονα Ορθόδοξα Υακίνθεια  εορτάζονται στη Κρήτη  κάθε καλοκαίρι σύμφωνα με την τοπική παράδοση, και αποτελούν  ένα συγκερασμό της αρχαιοελληνικής και της χριστιανικής γιορτής. Τιμώνται η νιότη και η αγάπη, με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διαρκούν τρεις ημέρες. Έχουν εξελιχθεί, μάλιστα, σε θεσμό και αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών και μουσικών από την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και όλη τη Μεσόγειο.

Τα Υακίνθια στην Αρχαιότητα διαρκούσαν τρεις ημέρες, αρχίζοντας από τη μεγίστη ημέρα του Σπαρτιατικού Εκατομβέως (Αττικού Εκατομβαιώνος), όταν πια τα χειμερινά-εαρινά τρυφερά άνθη, επηρεάζονται από τη θερμότητα του ήλιου και μαραίνονται πλήρως.


Τότε απομένουν μόνο οι βολβοί τους θαμμένοι στη γη, σύμβολο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, σήμερα θα λέγαμε ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.


Την 1η και 3η ημέρα, προσέφεραν θυσίες αφιερωμένες στους νεκρούς και θρηνούσαν το θάνατο του Υακίνθου. Μια γιορτή θρήνου για το θάνατο και χαράς για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ, καθώς η μάνα γη θα φυλάξει στα σπλάχνα της το νεκρό θεό-ήρωα, βολβό, που την επόμενη χρονιά θα βλαστήσει και πάλι ως άνθος.

Η αρχέγονη λατρεία της φύσης σιγά-σιγά στη συνείδηση των ανθρώπων ταυτίζεται με τα μυστήρια του θανάτου και την ελπίδα για νέα ζωή, πνευματική, πιο κοντά στο ΘΕΙΟ.

Στη θεολογία ο υάκινθος μιμούμενος το σώμα του ουρανού, δηλώνει την ψυχή που ενδεδυμένη το ουράνιο χρώμα, απαλλάσσεται από τη γήινη υπόσταση της, μετεωρίζεται μέχρι να βρει το δρόμο της προς το θείο.


Τα δάκρυα για τον Υάκινθο δε δηλώνουν απλά θρήνο για το νεκρό, αλλά θρήνο για όσους έμειναν πίσω από το θάνατο, ανίκανοι να γνωρίσουν ό,τι συμβαίνει μετά το σωματικό θάνατο.


Ακόμη και στο Χριστιανισμό επικράτησε ο ίδιος ακριβώς συμβολισμός.
Ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ είναι σύμβολο παντός βίου.

Για το θάνατο του ήρωα, στη θυσία της γιορτής, απέφευγαν να τρώνε άρτο και δε στεφάνωναν τα κεφάλια τους, διότι από υάκινθο και ία είχαν φτιαχτεί τα πρώτα στεφάνια.
Δεν τραγουδούσαν παιάνες και απέφευγαν οτιδήποτε ευχάριστο, απλά με μεγάλη τάξη δειπνούσαν και απέρχονταν από τα δείπνα.

Τη δεύτερη μέρα όμως γινόταν μεγάλη και αξιόλογη
εορτή. Κανένας δεν έλειπε από τις θυσίες, άδειαζε η πόλη, ώστε όλοι να παρακολουθήσουν τη γιορτή, ακόμη και οι δούλοι.


Η σπουδαιότητα που απέδιδαν οι Αμυκλαίοι και οι Σπαρτιάτες στη γιορτή φαίνεται καθαρά από το γεγονός πως ακόμη κι όταν βρίσκονταν σε εκστρατεία, επέστρεφαν για να γιορτάσουν και να μετάσχουν στην τελετή, ή αν βρίσκονταν μακριά από την πατρίδα τους γιόρταζαν τη γιορτή στα στρατόπεδα τους.



Στη συνθήκη Αθήνας-Σπάρτης (421π.Χ), οι Αθηναίοι για να δείξουν την ευμένεια τους προς τους Σπαρτιάτες, υποσχέθηκαν να προσέρχονται κάθε χρόνο στη Λακεδαίμονα και να παρακολουθούν τα Υακίνθια.


Ο υάκινθος ως φυτό αναφέρεται στα Ομηρικά έπη, στην Ιλιάδα, οπου αναφέρει ο Όμηρος ότι για να ξαπλώσει ο Δίας με την Ήρα βλάστησε η γη πρώτα τον λωτό τον κρόκο τον υάκινθο, πάνω σε μαλακό χορτάρι…. Κι έφτιαξε ο Δίας ένα άνθινο στρώμα ως νυφικό κρεβάτι, για να κοιμηθεί με την ποθητή ΉΡΑ.Γι’ αυτό μέχρι σήμερα στολίζουμε με άνθη το νυφικό κρεβάτι και τα άνθη παίζουν πρώτο ρόλο στους γάμους. Με αυτά τα ίδια λουλούδια τον κοίμισε η ΉΡΑ στην Ιλιάδα για να τον ξεγελάσει.

Ηλιούγεννα - Η εορτή των αρχαίων Ελλήνων! Πως μετατράπηκαν σε Χριστούγεννα...

 
Ηλιούγεννα – Η εορτή των αρχαίων Ελλήνων! Πως μετατράπηκαν σε Χριστούγεννα... (Βίντεο)
Οι πρόγονοί μας αυτές της μέρες εόρταζαν μέσα σε κλίμα κατάνυξης τα Ηλιούγεννα. Την αναγέννηση της φύσης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο και την ... πνευματική φώτιση απο τις ιερές ακτίνες του Φοίβου Απόλλωνα.

Μετα τον 4ο αιώνα όμως ο πάππας Δάμασος για συγκεκριμένους λόγους αποφάσισε τα Χριστούγεννα να εορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε τα Χριστούγεννα εορτάζονταν στον τότε γνωστό Χριστιανικό κόσμο σε κάποιες περιοχές στις αρχές Ιανουαρίου και σε κάποιες άλλες κατά τον Απρίλιο...


 

Τα Δαίδαλα:Η γιορτή συμφιλίωσης του θείου ζεύγους

Τα Δαίδαλα ήταν αρχαιοελληνική γιορτή,που τελούσαν στις Πλαταιές προς τιμήν του ιερού ζεύγους των θεών Δία-Ήρας.Τα Δαίδαλα γιορτάζονταν την 7η του μηνός Προστατηρίου στις Πλαταιές, προς τιμή της Ήρας, εις ανάμνηση της συμφιλιώσεώς της με τον Δία, επειδή σύμφωνα με την παράδοση ζήλεψε για τον έρωτα του Διός προς τους ανθρώπους και τις άλλες ουράνιες οντότητες και αφού τον εγκατέλειψε πήγε στην Εύβοια και δεν επανήλθε, παρά μόνο όταν πληροφορήθηκε ότι ο Ζευς ετοιμαζόταν να νυμφευθεί δήθεν την κόρη του Ασωπού Δαιδάλη ή Πλαταία..

 Ο Δίας, θέλοντας να ξαναφέρει κοντά του την Ήρα, κατέβηκε στη Βοιωτία και πήγε στο βασιλιά Κιθαιρώνα να ζητήσει την βοήθεια του. 
Ο Κιθαιρώνας ή ο Αλαλκομένης (κατά τον Πλούταρχο) τον συμβούλεψε να φτιάξει ένα δαίδαλο, δηλαδή ένα ξύλινο άγαλμα (ξόανο κατά την αρχαία ονομασία της λέξης).
 Έτσι ο Δίας διάλεξε μια πλούσια, πανέμορφη δρυ (βελανιδιά) και στον κορμό
της σκάλισε μια γυναικεία μορφή. Έβαλε το δαίδαλο-γυναίκανα καθίσει δίπλα του στην άμαξα, το έντυσε με νυφικά ενδύματα και νυφικά στολίδια, τo ονόμασε δε Δαιδάλη, ή σύμφωνα με την άλλη εκδοχή του μύθου, διέδωσε πως θα παντρευτεί την Πλάταια, την κόρη του Ασωπού.
Ζήτησε από τις Τριτωνίδες νύμφες να κουβαλήσουν νερό για το νυφικό λουτρό, να ψάλλουν τον υμέναιο και με αυλούς τραγούδια και πανηγυρική διάθεση να διαλαλούν παντού στην πόλη πως ο Δίας κατέβηκε στη γη για να παντρευτεί μια όμορφη κόρη, που ντυμένη νύφη περιφέρεται στην πόλη με άμαξα που τη σέρνουν ένα ζευγάρι βόδια.
Η Ήρα ταράχτηκε όταν έμαθε τα νέα κι έτρεξε να προλάβει το κακό.
  Όταν επέστρεψε η Ήρα όρμησε κατά της νύφης η οποία φερόταν πάνω σε βόδια και αφού ξέσκισε με οργή τη νυφική εσθήτα (φορεσιά) της «κόρης»,βρέθηκε κατάπληκτη προ ξύλινου ομοιώματος, το οποίο ο Ζεύς είχε καλύψει με πέπλους. Ντράπηκε τότε η Ήρα επειδή ζήλεψε άδικα και συμφιλιώθηκε με τον Δία.Έτσι συμφιλιώθηκε με το Δία και επί της συμφιλίωσης αυτής,καθιερώθηκε από τότε τα Δαίδαλα να γιορτάζονται στις Πλαταιές.

Πληροφορίες μας άφησαν ο Παυσανίας και ο Πλούταρχος, μας λένε ότι τα Δαίδαλα  διακρίνονταν: στα Μικρά Δαίδαλα που γιορτάζονταν κάθε επτά χρόνια και στα Μεγάλα Δαίδαλα που γιορτάζονταν κάθε εξήντα χρόνια.Κάθε χρόνο όμως η κάθε πόλη της Βοιωτίας, ετοίμαζε τα δικά της δαίδαλα κι όλα μαζί καθαγιάζονταν και θυσιάζονταν στις γιορτές.Η γιορτή των «Μικρών» Δαιδάλων ετελείτο ως εξής:

Στην περιοχή των Αλαλκομενών υπήρχε μεγάλος δρυμός (δάσος), όπου οι βελανιδιές γινόταν τεράστιες.Σ’ αυτόν το δρυμό οι κάτοικοι τελούσαν θυσία, σε μεγάλους κορμούς δέντρων κρεμούσαν τεμάχια ψημένου κρέατος και έφευγαν, αφού άφηναν κάποιους να παρατηρούν το μεγάλο πλήθος κοράκων που υπήρχε στο δρυμό.
  Έπειτα ακολουθούσαν τον κόρακα που κατάφερνε να αρπάξει ένα κομμάτι κρέας και παρατηρούσαν σε ποιο δέντρο σε πιο δέντρο θα καθόταν για να το φάει.


 Μετά έκοβαν τον κορμό αυτού του δέντρου και κατασκεύαζαν από αυτόν το Δαίδαλον, δηλαδή ξύλινο ειδώλιο γυναίκας. Από τα κατασκευασμένα ξόανα κατά τα «Μικρά» Δαίδαλα εκλέγονταν 14, τα οποία διανέμονταν με κλήρο στις 14 σπουδαιότερες πόλεις τωνΒοιωτών. 
Τα ξόανα αυτά κατά τα «Μεγάλα» Δαίδαλα μεταφέρονταν στον ποταμό Ασωπό και τα τοποθετούσαν σε άμαξες, ενώ δίπλα τους καθόταν από μία γυναίκα που ονομαζόταν «νυμφεύτρια».
Τοποθετούσαν λοιπόν το ξόανο καθιστό σε άμαξα και δίπλα του καθόταν ως νυμφαγωγός (παράνυμφος), μια γυναίκα η οποία οριζόταν με κλήρο που έθεταν μεταξύ τους οι κάτοικοι της Βοιωτίας.Έντυναν το ξόανο με γυναικεία φορέματα και το περιέφερον πάνω σε άμαξα μιμούμενοι το επεισόδιο Διός και Ήρας. Η άμαξα με το ιερό δαίδαλο κατευθυνόταν στην κορυφή του Κιθαιρώνα, ακολουθούμενο κι από άλλες άμαξες, γεμάτες κόσμο.Εκεί στο σημείο που το ονόμαζαν Σφραγίδιον.

  Κατασκεύαζαν ψηλό, ξύλινο βωμό της θεάς, με τετράγωνα κομμάτια ξύλου και το γέμιζαν με φρύγανα (ξερά κλαδιά και άχυρα). Στο βωμό αυτό, κάθε πόλη θυσίαζε μία αγελάδα στην Ήρα και έναν ταύρο στον Δία ενώ οι θρησκευτές θυσίαζαν άλλα ζώα μικρότερα. 
Αφού διασκέδαζαν και έτρωγαν, έκαιγαν πάνω στο βωμό τα Δαίδαλα, πυρπολώντας και τον ξύλινο βωμό. 
Τα σφάγια, πλήρη θυμιαμάτων και οίνου,  μαζί με τα δαίδαλα παραδίδονταν στις φλόγες και καίγονταν μαζί με το βωμό, δημιουργώντας τεράστια φλόγα που φαινόταν από πολύ μακριά.

Αγνοδίκη, η πρώτη γυναικολόγος-μαιευτήρας-ιατρός της ιστορίας.

 

Αγνοδίκη, η πρώτη γυναικολόγος-μαιευτήρας-ιατρός της ιστορίας.


Η Αγνοδίκη γεννήθηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα στην ηλιόλουστη και τρισένδοξη πόλη της Παλλάδας Αθηνάς. Από μικρό κορίτσι φάνηκε πως είχε γεννηθεί για να απαλλάξει τον κόσμο απ’ τον πόνο. Ήθελε να σπουδάσει ιατρική, αλλά αυτό στην εποχή της απαγορευόταν στις γυναίκες. Επειδή όμως, το πείσμα νικάει πάντα τις προκαταλήψεις, αποφασίζει μια μέρα πως για να γίνει γιατρός, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να γίνει άνδρας. Έτσι λοιπόν, βάζει αντρικά ρούχα και κρύβει κάθε θηλυκότητα απ’ το παρουσιαστικό της.


Εκείνη την εποχή είχε έρθει στο κλεινόν άστυ ο Ηρόφιλος ο Χαλκηδόνιος ....
(Χαλκηδών, αρχαία Ελληνική αποικία στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου, απέναντι ακριβώς από το αρχαίο Βυζάντιο - Κωνσταντινούπολη). Ο Ηρόφιλος ήταν ήδη ονομαστός γιατρός και από τους πρώτους ανατόμους της ιστορίας. Η σχολή που είχε ιδρύσει στην Αλεξάνδρεια ήταν ονομαστή. Σ’ αυτόν τον σπουδαίο διδάσκαλο λοιπόν πήγε να μαθητεύσει η Αγνοδίκη. Ο Ηρόφιλος της δίδαξε τα πάντα γύρω από την γυναικολογία και την μαιευτική, τομείς που την ενδιέφεραν περισσότερο απ’ όλους. Ρούφηξε σαν σφουγγάρι κάθε λέξη που έλεγε ο Ηρόφιλος και παρακολούθησε κάθε πρακτική που εφάρμοζε ο διάσημος γιατρός. Με την οξύνοια και το πάθος της, εντυπωσίασε τους πάντες που μιλούσαν με εξαιρετικά λόγια για τον οξυδερκή νεαρό.


Σ’ εκείνα τα χρόνια, στην Αθήνα, πολλές έγκυες γυναίκες πέθαιναν από τις επιπλοκές στην γέννα, επειδή ντρέπονταν να εξεταστούν από τους άνδρες γιατρούς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, πόσο μάλλον να τις βοηθήσουν να ξεγεννήσουν. Η Αγνοδίκη δεν το άντεχε, γι’ αυτό άλλωστε έγινε γιατρός. Βιάστηκε να ολοκληρώσει τις σπουδές της και να βγει έξω στον κόσμο να βοηθήσει με τις γνώσεις που απέκτησε τις, επίτοκες (έγκυες) γυναίκες.


Όταν αποφοίτησε από την σχολή του Ηρόφιλου ήταν μια ολοκληρωμένη γιατρός – γυναικολόγος - μαιευτήρας, έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της σ’ όποια γυναίκα είχε ανάγκη, πλούσια η φτωχή, μορφωμένη η αγράμματη.


Μπαίνει στα σπίτια των γυναικών σαν άντρας για να τις βοηθήσει και οι γυναίκες που χρειάζονται την βοήθειά της παραξενεύονται με τα λεπτά χέρια του νεαρού γιατρού και εν γένει με το όλο παρουσιαστικό του. Η Αγνοδίκη αποκαλύπτει στις γυναίκες που πηγαίνει πως δεν πρέπει να την φοβούνται ή να ντρέπονται, γιατί δεν είναι άνδρας, αλλά γυναίκα σαν και αυτές. Οι γυναίκες με το που το μαθαίνουν είναι πολύ χαρούμενες που μια γυναίκα είναι γυναικολόγος - μαιευτήρας κι έτσι η μια το λέει στην άλλη. Το όνομά της πλέον γίνεται πασίγνωστο στην Αθήνα και όλες οι γυναίκες θέλουν αυτήν και μόνο. Οι άντρες γιατροί νομίζοντας πως η Αγνοδίκη είναι άντρας την καταγγέλλουν στον Άρειο Πάγο ότι συνάπτει παράνομες ερωτικές επαφές με τις ασθενείς του για αυτό και τον θέλουν όλες. Η Αγνοδίκη δεν αντέχει άλλο αυτές τις συκοφαντίες, οπότε αποκαλύπτει στο δικαστήριο ότι είναι γυναίκα. Οι δικαστές τα χάνουν! Αυτό είναι πρωτάκουστο. Γυναίκα γιατρός! Στην αίθουσα επικρατεί αναταραχή. Οι κατήγοροι γιατροί απαιτούν τον Θάνατό της για παραδειγματισμό. Βάσει του αττικού δικαίου απαγορεύεται μια γυναίκα να ασκεί το λειτούργημα του ιατρού. Οι γυναίκες που έσωσε από δύσκολους τοκετούς την υποστηρίζουν με όλη τους την καρδιά. Οι δικαστές μπροστά σε όλο αυτό το πλήθος που την στηρίζει και μην έχοντας κάνει κάτι επιλήψιμο ή μη έχοντας προκαλέσει βλάβη στις γυναίκες ασθενείς της, την αθωώνουν και η χαρά πλημμυρίζει το δικαστήριο. Απ’ αυτήν την στιγμή επιτρέπεται σε όλες τις γυναίκες να σπουδάσουν ιατρική χωρίς να κρύβονται. Η Αγνοδίκη με αυτό το πείσμα της καταφέρνει το ακατόρθωτο, να σπάσει ένα άβατο. Το όνομά της πλέον γράφεται με χρυσά γράμματα στο λειτούργημα της γυναικολογίας - μαιευτικής. Όπως συμβαίνει με κάθε πραγματικό πρωτοπόρο, το όνομά της είναι άγνωστο τελείως σήμερα.

Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την ελληνική τηλεόραση το 1966!

Τον Μάρτιο του 1966 το περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου κυκλοφορούσε με ένα ρεπορτάζ, που έκανε αίσθηση. Αφορούσε την πρώτη ελληνική τηλεόραση, που έμπαινε έστω και καθυστερημένα στη ζωή των πολιτών. Το τεύχος με τις «δώδεκα πρακτικές συμβουλές για τους υποψήφιους θεατές τους είδους» έγινε ανάρπαστο. Τα χρόνια πέρασαν, πολλά άλλαξαν και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.
1. Σήμερα οι συσκευές είναι πολύ πιο ελαφρές και είναι εύκολο να τις μετακινήσεις. Αυτό όμως που παραμένει διαχρονικό είναι το… σφυρί. Σου επιτρέπει να κάνεις κομμάτια την τηλεόραση και να δώσεις τέλος στην ανία σου. Εφόσον βεβαίως την έχεις ξεχρεώσει…
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
2. Το τηλεκοντρόλ τη δεκαετία του 1960 ήταν άγνωστο αξεσουάρ και τα κανάλια μόνο δύο: το ΕΙΡ και το Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα όμως που είναι δεκάδες, δεν ξέρεις ποιο κουμπί να πατήσεις. Επιλογές υπάρχουν πολλές, αλλά τα ενδιαφέροντα προγράμματα είναι πολύ λίγα. «Κρίμα την εφεύρεση», θα έλεγε σήμερα ο πρωταγωνιστής του σκίτσου.
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
3. Οι ρυθμίσεις τότε ήταν πρωτόγονες και χειροκίνητες. Μόλις δύο: φωτεινότητα και κοντράστ. Σήμερα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μικροσυντονισμό από την πολυθρόνα. Παρ’ όλα αυτά, ο Τούρκος ηθοποιός στα σίριαλ δεν μπορεί να πει ούτε μία ελληνική λέξη…
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
4. Οι αποστάσεις για την τοποθέτηση της συσκευής παραμένουν περίπου οι ίδιες και στις μέρες μας. Αντίστοιχα διατηρείται και ο κίνδυνος να χάσεις τα μαλλιά σου, όπως ο κύριος στο σκίτσο του 1966, από αυτά που εμφανίζονται στην τηλεόραση. Το «κρατάτε αποστάσεις» από τα επιβλαβή προγράμματα, εξακολουθεί να είναι μια πολύτιμη συμβουλή.
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
5. Τότε μεγάλες συσκευές θεωρούνταν εκείνες που έφταναν τις 24 ίντσες. Σήμερα αυτό το μέγεθος υπάρχει στα υπνοδωμάτια, ενώ στο σαλόνι οι περισσότερες τηλεοράσεις ξεπερνούν τις 32 ίντσες. Στο σκίτσο, τα παιδιά παρακολουθούν όλα μαζί παρέα το αγαπημένο τους πρόγραμμα, ενώ σήμερα πολλοί τηλεθεατές είναι μοναχικοί και απολαμβάνουν μόνο ευκρίνεια…
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
6. Ο χαμηλός φωτισμός βοηθά την τηλεθέαση, αλλά αυτήν την εποχή κρύβει κινδύνους, για όσους έχουν εύθραυστο ψυχικό κόσμο και παρακολουθούν πολιτικές συζητήσεις τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
7. Το τρέμουλο της παλιάς συσκευής είναι πταίσμα, μπροστά στο τρέμουλο του σημερινού τηλεθεατή, που λόγω της αλματώδους αύξησης της τιμής του πετρελαίου, δεν έχει θέρμανση και τουρτουρίζει στο παγωμένο σαλόνι. Στις μέρες μας δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή για αναγγελία παγωμένου τηλεθεατή.
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
8. Τότε έψαχναν τον ΟΤΕ της Πατησίων. Σήμερα αναζητούν αποκωδικοποιητή στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Η Ελλάδα μπορεί να έκανε δεκαετίες, για να εξασφαλίσει ποιοτική τηλεοπτική εικόνα, όταν το πέτυχε όμως, οι αρμόδιοι έβαλαν τον καταναλωτή να αγοράζει διαφορετικούς τύπους αποκωδικοποιητών, που κάθε φορά λειτουργούσαν σε διαφορετικά φορμάτ. Πλούσια η τεχνολογία, φτωχότεροι όμως οι τηλεθεατές και πιο ελαφριά η τσέπη τους.
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
9. Η υπαίθρια τηλεθέαση ήταν σύνηθες φαινόμενο στα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης. Τότε που η συσκευή ήταν προνόμιο των εύπορων. Σήμερα που κάθε σπίτι έχει συσκευή υψηλής τεχνολογίας και η οικονομική κρίση σαρώνει, τα πεζοδρόμια γέμισαν με «ανόρεκτους» ανθρώπους, που δεν γυρίζουν καν το βλέμμα στις βιτρίνες.
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
10. Οι πολυκατοικίες μέχρι τη δεκαετία του 1960 δεν είχαν υποδομή για τοποθέτηση κεραιών. Όταν όμως απέκτησαν αυτό το «προνόμιο», οι πόλεις έγιναν ακόμα πιο κακόγουστες, με συρμάτινα «δάση» στις ταράτσες των κτιρίων. Σήμερα πρόοδος θα μπορούσε να θεωρηθεί η εξαφάνιση αυτού του αγαθού…
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
11. Ο πρώτος Έλληνας τηλεθεατής έβλεπε συχνά είδωλα, είτε λόγω κακού σήματος, είτε λόγω κακής τοποθέτησης της συσκευής. Σήμερα που οι «ήρωες» της τηλεόρασης τον αφήνουν αδιάφορο, χρησιμοποιεί την οθόνη ως πρόχειρο καθρέφτη, για να διορθώσει την εμφάνισή του, λίγο πριν βγει από το σπίτι.
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!
12. Το wifi και τα tablets ήταν επιστημονική φαντασία τη δεκαετία του 1960. Αν κρίνουμε και από το σκίτσο, ο «πρωτόγονος» Έλληνας τηλεθεατής ήταν ο πρώτος που απαίτησε φορητότητα. Δικαιώθηκε μετά από πολλές δεκαετίες. Στο μεταξύ όμως έχασε την γκλίτσα που κρατούσε.
perierga.gr - Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966!

Κάγκουρες ~ Τα 63 είδη!

Μιλάμε για ολόκληρη διατριβή πάνω στο θέμα!!!

 

1. Ο καβουροκαγκουρας= αυτος που θελει και ποθει να γινει καρναβαλος αλλα δεν θελει να διαθεσει και χρημα… Η λύση ειναι η χρησιμοποιηση “φτιαχτο μονος σου” εφαρμογων οπως π.χ. αυτοκολλητα μετατροπων και προσθετων, αφαιρεση καζανακιων απο εξατμιση κτλ…

2. Ο Xmas Tree aka πυγολαμπιδα = οπου με απαραμιλλη εναλαγη φωτων κανει αισθητη...
τη παρουσια του παντου…. Για extreme καταστασεις, το ενε πιτσιλιστηρι πρεπει να ειναι κοκκινο και το αλλο μπλε…

3. Ο VanGogh = Ο οποιος προσθετει μερικες πινελιες πανω στο αυτοκινητο οπως διχρωμοι προφυλακτηρες κτλ…

4. Ο κρυφοκάγκουρας = Αυτός που απο τη μια κράζει τα πολύ καγκουρεμένα αυτοκίνητα αλλά απο την άλλη όχι μόνο κάνει μικροκαγκουριές αλλά κατα βάθος θα ήθελε να έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει καρναβάλι κι ας ντρέπεται να το παραδεχτεί.

5. O αεροπόρος – σιδερώστρα= αυτός που με την αεροτομή σου δίνει την αίσθηση ότι θα πετάξει αλλά ουσιαστικά η αεροτομή του παίζει το ρόλο πρεσσοσιδερώστρας

6. Ο Dee-Jay κάγκουρας = Εχει…… εγκαταστήσει στο αυτοκίνητο ηχοσύστημα (λέγε με ICE) ισχύος 3MW και όταν περνάει το καλοκαίρι έξω από παραλιακή καφετέρια ανεβάζει το Volume στο 50, για να τον ακούσουν και να γυρίσουν όλοι το κεφάλι. Λίγο παρακάτω το χαμηλώνει. Ενίοτε πάσχει και από μερική κώφωση. Το αυτοκίνητο δεν έχει πορτ-μπαγκάζ, αλλά ειδική κατασκευή (MDF ή πολυεστέρας βαμμένος στο χρώμα του αυτοκινήτου για να τοποθετηθύν ενισχυτές, sub κλπ).

7. Ο νικελοκάγκουρας = Εκτεταμένη χρήση νικελ, σε ζάντες, πλαίσια φαναριών, τσιμούχες παραθύρων και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Το εσωτερικό συνδυάζεται άριστα με κρέμασμα στον καθρέπτη διαφόρων αντικειμένων: χαιμαλιά, κομπολογοειδή, ζάρια, μαιμούδες ή λοιπά είδη του ζωικού βασιλείου.

8. Ο Αλβανός Κάγκουρας = Eχεί τεράστιο αυτοκόλλητο σκορπιό στο πίσω τζάμι ή σε άλλη περίοπτη θέση και φυσικά χειροποίητες μοντίφες με φτηνά υλικά πάνω σε χρέπια τα οποία συνήθως διαλύοντε εν κινήση….
Απαραίτητο αξεσουάρ τα μπλε λεντάκια και φυσικά τα αυτοκόλλητα Gti, turbo, 16V….

9. Ο τυρέμπορας = Οδηγάει πάντα datsun pickup ή toyota hilux με μικρές ζάντες εμπρός και τεράστιες πίσω και πίσω στο παρμπρίζ γράφει μηνύματα του τύπου: O Μήτσος με το Τούρμπο.

10. Ο κοντράκιας = Ο κλασσικός κάγκουρας. Συχνάζει στο ΣΕΦ. Αγαπημένο του χόμπυ να μαρσάρει στα φανάρια και να τρώει τα λάστιχά του στις επιταχύνσεις. Του αρέσουν οι αγώνες Dragster ενώ δε χάνει τεύχος απο νεανικά περιοδικά βελτιώσεων. Στο αυτοκίνητό του φαίνονται και οι υπόλοιποι τύποι.

11. Ο βλαχο-κάγκουρας = Συνδιασμός προαναφερθέντων κατηγοριών 2,5 και 6. Συνήθως μεροκαματιάρης, ξοδεύει σταδιακά δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην βελτίωση αυτοκινήτου 30ετίας, νομίζοντας έτσι πως δημιουργεί κάτι το ξεχωριστό. Σε αυτό συντελεί φυσικά και ο φίλος του ο “βελτιωτής”, ο οποίος συνήθως πουλάει αέρα κοπανιστό, και ζει από κάτι τέτοιους αφελείς.

12. O καγκουρο-φατσας = Χαμηλωμενο αμαξωμα με κατεβασμενο παραθυρο, οργανακια στη κολωνα που διχνει μεχρι θερμοκρασια κλ@νι@ς, αυτοκολλητο φωτιας στη πορτα, φραππεδια πιασμενη εσωτερικα στη πορτα, τσιγαρο στο στομα, αμανικο μπλουζακι κυριως με σκισμενα μανικια με λογοτυπο πισω ειτε “Μονωσεις Ταρατσων” η μπορει να ειναι και ποιο ψαγμενος και να εχει κανενα λογοτυπο “Superchips!”, στανταρ μαυρισμενος τερμα επειδη ειναι πολυ μελαχρινος, γυαλι αθλιο κυριως απο μαυρο που το D&G να βγαζει ματι (!) και αν μπορουσες να κοιταξεις μεσα θα εβλεπες τη μπανανα στη μεση! Το παρον φαινομενο…συνανταται συνηθως σε ασημι αυτοκινητο!

13. Ο άγιος-κάγκουρας = Εικόνες παντού μέσα στο αμάξι, στο καθρέφτη κρέμονται ματάκια και η εικόνα του Αγίου Χριστόφορου, εκκλησία FM να παίζει συνεχώς,αυτοκόλλητα του τύπου “Ο χριστός σώζει” και ένα μπουκάλι αγιασμός στην ποτηροθήκη.Σε φανατισμένα είδη συνανταται κολλημένο τεράστιο αυτοκόλλητο που καλύπτει όλο το πίσω παρμπριζ που αναγράφει”μην βασφυμείτε τα θεία…σοβαρός κίνδυνος δυστηχήματος”

14. καγκουροπαράλυτος=χέρι κρεμασμένο έξω από το παράθυρο λες και είναι παράλυτο,συνήθως δασύτριχο με αλυσίδες και εντυπωσιακά ρολόγια που μόλις δουν μπανάνα αρχίζουν και κουνούν το χέρι από μόνα τους.

15. Ο καμακοκάγκουρας = απώτερος σκοπός του βάσει αυτων που πράτει με το αυτοκίνητο του είναι μπας και κάνει κανα κονέ με το αντίθετο φύλο είτε μεσα στην κίνηση, ειτε σε κανενα φανάρι ή ακόμη και μέσα στην πλατεια του ΣΕΦ-Μπουρναζιου. Συνήθως ακούει sexy r & b, αλλα συναντόνται και είδη που ακούνε ερωτολαικά του 80-90 στη διαπασόν (κουλα σ’αγαπαω μ’ακους?, σ’αγαπάω μ’ακους?, ΛΕ-ΠΑ etc). Παλιότερα χαρακτηριστικό τους ηταν στο πισω παρμπριζ κολλημένη καρδουλα με βέλος στη μέση σχηματιζόμενη απο κόκκινα και κιτρινα λαμπάκια. Το τελειο Image για αυτους έίναι να προωθησουν την εικόνα του χωρισμενου που ψάχνει μια νέα αγκαλια-έρωτα. Συνήθως στο πορτπαγκάζ υπάρχει και mini bar για παν ενδεχόμενο. Συναντόμενα ήδη: καμακοκάγκουρας ο αμμώδης (απώτερος σκοπός η αποπλάνηση σε παραλία) και καμακοκάγκουρας ο βραχώδης (συχναζει στο αττικο άλσος-πεντέλη)

16. Ο black-van κάγκουρας=Διαθέτει βανάκι κατά προτίμηση μαύρο με γαργαλημένο μοτέρ, φιμέ τζάμια, νίκελ ζάντες, μπόντικιτ (πού τα βρίσκουν;!) και λάμπες νέον στο πάτωμα. Μπαίνει παντού με τις πόρτες (πισωκίνητο γαρ) και συμπεριφέρεται στο δρόμο λες και παίζει carmageddon τρομοκρατώντας τους πάντες καλά κρυμμένος μέσα στα φιμέ του τζάμια.

17. Ο καγκουροσαυρος = Ειδος καγκουρα που εχει κανει το αμαξι του (ο θεος να το κανει) 1 χιλιοστο πιο ψηλο απο το οδοστρομα και οταν παταει φρενο ξυνει την ασφαλτο.

18. O μπινελικοκάγκουρας-λαμόγιο-λούης= είδος κάγκουρα συχνά εμφανιζόμενο τις βραδυνες ώρες. Φανατικός οπαδός του huyndai accent-kia mia sia που νομίζει οτι οδηγει υπεραυτοκινητο επειδη εβαλε εξατμιση στο ζαπατινα. Συνηθως φοράει εφαρμοστο αμανικο φανελλακι και ψάχνεται με το παραμικρο για τσαμπουκά ακόμη και αν του κορναρεις επειδη περασε κανα stop. Ανυπομονει να πατησει ΑΜΕΣΑ κορνα στον μπροστινο του οταν αναψει πρασσινο. Βγαινει με το παραμικρο για ξυλο αγνοώντας κάθε αλλη πολιτισμενη μέθοδο μεχρι την στιγμη που θα βγει τυπάκι τυπου sado απο αλλο αυτοκινητο και γίνεται Λουης. (δεν χανει επεισοδιο του κατς)

19. Κάγκουρας μετανάστης ή αποδημητικός = κάνει συνήθως την εμφάνισή του τους καλοκαιρινούς μήνες προερχόμενος κυρίως από βόρεια Ευρωπαϊκή χώρα…

20. O trendyΚαγκουρας ή κυριλλεΚάγκουρας ή φλωροΚαγκουρας = Πουλαει μουρη με τα λεφτα του φραγκατου μπαμπα,ενω ο ιδιος ειναι απλα ενα τεμπελοσκυλο.Ξεκινησε με golf γιατι ”ειναι το πιο κυριλλε και αξιοπιστο μικρομεσαιο”,και τελικα επεισε το μπαμπα και οδηγα ΤΤ,RX8 ή SLK.Δεν ξερει πολλα απο αυτοκινητα αλλα εχει υφος και τουπε οδηγου αγωνων.Ειναι μελαχρινος,με ροζ μπλουζες,αξυριστος και με γυαλια-μασκα(βασικα ολοι οι οδηγοι ΤΤ ετσι ειναι).Ονειρο του μια Μ3,την οποια φυσικα δεν προκειται ποτε να την οδηγησει στα ορια γιατι δεν ξερει!Θελει απλα να ειναι πρωτη μουρη εξω απο τα μπουζουκτσηδηκα.Το αμαξι του εχει καταμαυρα φυμε,για να φαινεται κακος.Συνηθως για να αποδειξει στην γκομενα οτι ειναι γρηγορος καταληγει καρφωμενος σε τοιχο και το αμαξι του σε μαντρα,για να αγοραστει τελικα απο αλλον υποψηφιο κυριλλεΚαγκουρα.

21. O Μ Κάγκουρας = Συνήθως κυκλοφορεί με 4πορτη Ε36 της κακιάς ώρας, πάντα 1600 (εφόσον το 1500 σταμάτησε στις Ε21), φοράει καθρεφτάκια Μ3, ζάντες 22,5 ιντσών με αποτέλεσμα να μη φορτώνει τις 4 από τις 5 σχέσεις του κιβωτίου, ενίοτε φοράει ψεύτικο δισκόφρενο πίσω με τρυπούλες κλπ, τελικό από αεροπλανοφόρο, σηματάκια Μ παντού (το 316 έχει πάρει πόδι προ πολλού) και τελευταία είναι πολύ της μόδας κάτι ψευτοξένον διάφανα εμπρός φώτα… Επίσης ο οδηγός 9/10 περιπτώσεις υποφέρει κατά την οδήγηση από την τριβή τιμονιού/μπάκας.

22. O 4κίνητος κάγκουρας = Ψηλωμένο Wrangler όσο δεν πάει άλλο, αναπνευστήρας, χωμάτινα λάστιχα, προφυλακτήρες με συρματόσχοινο, φώτα παντού και pda navigation για να μή χάνεται στα στενάκια του Κολωνακίου και της Κιφησιάς. Βλέπει χώμα όταν κατά τη διάρκεια παρκαρίσματος στα παραπάνω μέρη, κάποιος τροχός πέσει μέσα σε ζαρντινιέρα ή δέντρο στο πεζοδρόμιο…

23. O Cabrio Κάγκουρας = Εφαρμόζει την γυναικεία τεχνική “τονίζω ότι έχω-κρύβω ότι δεν έχω”, κυκλοφορεί όλες τις ώρες ξεσκέπαστος π.χ. 13:00 το μεσημέρι (120c υπό σκιά), σε μέρη που υπάρχουν θυληκά, κρεμόμενος από την πόρτα του οδηγού. Αν προσέξετε καλά, θα παρατηρήσετε τα ίχνη από σάλια που αφήνει πίσω του το αυτοκίνητο. Ορισμένες φορές

24. O Fashion Καγκουρας = Τυπος που ενω εχει yugo 45 κυκλοφορει παντα με μουκαμισα Ferrari και μπλουζακια απο Drift Clubs. Συνηθιζει να εχει κρεμασμενα στα κλειδια του και replica κλειδια απο Ferrari / Porche κτλ…

25. Ο Alfisti Καγκουρας = Ποσταρει στο Kangooroland εικονες απο κωλοφτιαγμενες alfa που κατα βαθος του αρεσουν και περιμενει τα σχολια των αλλων για να δει τι ειναι αποδεκτο ως καγκουρια και τι οχι…

26. Ο καγκουράκος = ο κάγκουρας στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ζηλεύει όλα τα προαναφερθέντα είδη και έχει μόλις ξεκινήσει να σακατεύει το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς μαμά, με μία ή δύο καγκούρικες λεπτομέρειες. Οδηγεί VW Golf IV 1.4 5πορτο (της μαμάς του) με τάσια, aftermarket προβολάκια ομίχλης με γραμμή απευθείας από τη μπαταρία για να είναι μονίμως αναμμένα (καγκουριά stage 1) και ένα πελώριο μπουρί σόμπας από το τελικό και πίσω (stage 2). Το αμάξι δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο πάνω. Θέλει να μαζέψει λεφτά για να γίνει full time κάγκουρας κάποτε.

27. Ο Pai Mei κάγκουρας = είναι παλιός κάγκουρας με χρόνια εμπειρίας. Σπάει τα παπάρια των φίλων του (βλέπε ακριβώς από πάνω “καγκουράκος”) για να γίνουν σαν κι αυτόν όταν μεγαλώσουν. Ο καγκουράκος τον έχει θεό, είναι ο Master του, ο Sensei, ο δάσκαλος που γνωρίζει άριστα την τεχνική των 5 σημείων: εξάτμιση, λαμπάκια, body kit, χαμήλωμα, ICE.

28. O Kangoorator = Ιδιοκτητης καταστηματος που ειδικευεται στις εφαρμογες αφτου του ειδους.. Συνηθως εξω απο το μαγαζι εχει και το αναλογο Καγκουρογκαζο, το οποιο ειναι και τοπος προσκυνηματος για του απανταχου καγκουρες.

29. Ο Πάπιας = είναι αυτός προς τιμήν του οποίου δημιουργήθηκε ο λέξη κάγκουρας. Οδηγεί στρογγυλοφάναρο 6βολτο παπί ή 12βολτο GLX, χωρίς ποδιά για να χωράει το καρμπιρατέρ από φρεγάτα που έχει βάλει στο καημένο μοτέρ των 49 ή 72 κυβικών. Βαμμένο μωβ ελεκτρίκ ή πράσινο λαχανί με στρας. Οι πιο γενναίοι το κάνουν 80άρι, αφήνοντας φυσικά τα φρένα μαμά (και μετά ψάχνουν για κολώνα μπας και σταματήσουν). Εξάτμιση “Mitsaras Sport Exhaust” που κάνει θόρυβο όσο 100 αλυσοπρίονα στις ροπές τους, με κλαπέτο που βουλώνει όμως όταν περνάει από μπλόκα. Οδηγεί με το αριστερό χέρι ανάμεσα στα σκέλια για να μην παγώνουν τ’@@ του και ακουμπάει στα μαρσπιέ με τις φτέρνες, ώστε η μύτη του παπουτσιού να ξύνει άσφαλτο. Απαντάται σε περιοχές Φοίνικα Θεσ/νίκης, Ζεφύρι, Μπουρνάζι, Λούτσα-Σπάτα-Κορωπί-το-καλύτερο-παπί. Περπατάει “ντόινγκ-ντόινγκ” στις μύτες των ποδιών, εξ ου και η ονομασία “Κάγκουρας” που όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα.

30. Wannabe ή επίδοξος κάγκουρας = αυτός που δεν έχει αρχίσει ακόμα αλλά σκοπεύει σύντομα να αρχίσει το καγκούρεμα. Προς το παρόν ενημερώνεται απο σχετικά περιοδικά

31. Ο ταριφοκάγκουρας = οδηγει συνήθως μερκέντα ή skoda. Παντα καλογυαλισμένος, με 19΄΄+ ζαντολάστιχα. Πίσω απο το αυτοκίνητο υπάρχουν τα απαραιτητα διακριτικα ΑΜG,ABT etc, και το αυτοκινητο περιμετρικα εχει κολλημενα bumper protectors με φωσφοριζε πλαστικά. Συνήθως βριζει τα ιταλικα αυτοκινητα, οδηγει με 4η και 40 χλμ και σου πρίζει τα @@ μεχρι να φτασεις στον προορισμο σου σχετικα με τις ερωτικες επιτυχιες του (σπανιο ειδος αυτος που εχει παει στην Αννιτα 1-2 φορες σαν ταλεντο) .Απαραιτητη φωτο μεσα “μπαμπα μην τρεχεις”

32. O Διεθνής κάγκουρας = Οδηγεί συνήθως stationwagon ή σέρνει τροχόσπιτο και έχει γεμίσει πόρτες-παράθυρα από αυτοκολλητάκια των μερών που έχει επισκεφθεί…

33. H Kαγκουρίνα = Επειδή η καγκουριά δεν έχει γένος, κοπέλα συνήθως με cincue, sei, saxorallo, βαμένο σε κιτρινάκι, ροζάκι, κοκκινάκι με αρκουδάκια, αυτοκολλητάκια κλπ παραφερνάλια που διανέμοντε δωρεάν με την super κατερίνα, το cosmopolitan κ.α. καγκουρίνικα περιδοδικά….

34. Κάγκουρας ο πλατύπους aka Ελεφαντοκάγκουρας = Φοράει ελαστικά 285/30/16 σε αμάξι που μαμά διάσταση βγαίνει μέχρι 175/65/14. Απαραίτητη μοντίφα το κόψιμο φτερού-θόλου ή αντικατάσταση με πολυεστερικά.

35. Ο αμπραγιαζοκαγκουρας = Αυτος που τουλαχιστον μια φορα το μηνα παει για αλλαγη δισκων, μιας και απο τα πολλα αμπραγιαριζματα εξω απο καφετεριες, το αμαξι μπατιναρει συνεχως… Απαραιτητο και εδω εξαρτημα φυσικα, η hand made εξατμιση και αυτοκολλητο “Θεοφιλος”…

36. Κάγκουρας με ουρά aka Κάγκουρας ο κωλοτρίφτης = Εξοπλισμένος με κοτσαδόρο χωρίς όμως να έχει τρέιλερ ή βάρκα. Απαραίτητο αξεσουάρ για το παρκάρισμα διότι ο δικός του προφυλακτήρας δεν πρέπει να χαλάσει. Στους μπροστινούς προφυλακτήρες συνήθως bumper protectors. Οι πιο “ψαγμένοι” κάγκουρες του είδους φορούν “κομμένο” μπαλάκι του τέννις πάνω στον κοτσαδόρο.

37. Κάγκουρας ο βρωμύλος aka Κάγκουρας ο Τεξανός aka Κάγκουρας ο Τέλης = Το πιο οκνό είδος κάγκουρα. Το αυτοκίνητο είναι θεοβρώμικο και στο παρμπριζ βρίσκονται κολλημμένα σε παράταξη (όχι απαραίτητα σε σειρά ή ευθυγραμμισμένα) τα σήματα τελών κυκλοφορίας από το 1986 μέχρι το 2006.

38. Κάγκουρας F/L = Βαμμένοι προφυλακτήρες και μαρσπιέδες όπως στην επόμενη f/l έκδοση, αυτός όμως έχει την αρχική. Οι θρασύτεροι καγκουρες του είδους έχουν αντικαταστήσει και τους προφυλακτήρες με αυτούς της F/L έκδοσης και έχουν επίσης βάλει και τα ανάλογα διακριτικά πίσω ή στο πλάι.

39. polyester etc Κάγκουρας = Ο καγκουρας που εχει πλεον αφαιρεσει το δικαιωμα απο το car του να πιανει πανω μαγνητης.Spoiler εκχιονιστικου και αεροτομη απο EVO απαραιτητα,τα υπολοιπα αντικατασταση με πλαστικο η πολυεστερα.αεραγωγους απο F40 και φαναρια απο ασχετο αυτοκινητο…

40. Ο Αρχίδιανεν = Συνήθως οδηγεί saxo ή rally. Τιμόνι momo, ένα μόνο bucket κάθισμα (του συνοδηγού είναι το κανονικό), τα πίσω ή στη θέση τους ή βγαλμένα εντελώς, πεταλιέρα αλουμινίου, πίσω ζώνες πιασμένες στο κάτω μέρος των εμπρός καθισμάτων (οπτικό roll cage), στήλη με χορηγούς στην πόρτα του οδηγού, μπουρί χαλυβουργικής αντί για εξάτμιση, κολώνα με barόμετρο, βολτόμετρο, κλανίμετρο, ζάντα ΟΖ άσπρη, πλαίσιο πινακίδας BurnOut Outlawz Street Mag και ύφος δέκα καρδιναλίων. Ξεφυτρώνει στο Acropolis.

41. Ο ανυποψίαστος γονέας = Μπαμπάς / μαμά που με άγχος αλλά και περηφάνια οδηγούν το αμάξι του κανακάρη γιατί το δικό τους είναι στο συνεργείο και θέλουν να πάνε για ψώνια στον ΑΒ. Δεν καταλαβαίνουν γιατί όταν περνούν πάνω από κέρμα νιώθουν την αξία του στη μέση τους και γιατί έχουν μερική απώλεια ακοής μετά τη σύντομη βόλτα. Τα ψώνια μπαίνουν πάντα στο πίσω κάθισμα γιατί στο χώρο αποσκευών υπάρχει “η μούζικα”.

42. Ο Μπουρδελοτσαρκας = Καγκουρας στη ψυχη αλλα οχι και στο σωμα.. Κλασικος συνοδηγος καγκουρων μιας και ο ιδιος δε διαθετει ( ακομα). Καθε μερα “συνοδευει” και αλλον μελετωντας εξονυχιστικα το καγκουραμαξο και μαζευοντας ιδεες ια το πως τελικα θα φτιαξει και το δικο του οοοοοοοταν το παρει…

43. Ο Βλάγκουρας= Προερχεται απο τη συνθεση του “βλαξ” και “κάγκουρας”. Θα μπορουσε να ονομασθει ως και εξυπνακιας.
Αποτελειται λοιπον, απο ατομο το οποιο γνωριζει τα παντα γυρω απο το αυτοκινητο και ολες τις ορολογιες. Ομως το προβλημα ειναι, οτι για να το παιξει εξυπνος, λεει οτι λεξη ακουσε απο κανα μηχανικο ή φιλο του, οπως “εκκεντροφορος”, “μπιελα”, “πιστονι” κτλ., αλλα λεει οτι βλακεια του κατεβει. Ενοειται οτι αυτο που λεει ειναι βλακειες και τελειως αναληθη, ομως για να το παιξει γνωστης, λεει τα δικα του. Συνηθως αυτο που κανει ειναι να εχει και ισχυρη γνωμη, απλα για τους γυρω του να φανει οτι αυτα που λεει οντως ισχυουν. Αυτο που περιμενει ο ιδιος απο τους αλλους ειναι ο θαυμασμος για τις τρομερες “γνωσεις”, τρομαρα του…

44. Ο δεκαοχτάτροχος κάγκουρας = Εκπρόσωπος του είδους από τη συμπαθή τάξη των νταλικιέρηδων. Διακοσμεί τον τράκτορά του με διάφορα λαμπάκια (κάποτε ήταν της μόδας τα παλινδρομούντα τύπου ΚΙΤΤ), εμβλήματα που παραπέμπουν σε κτηνώδη δύναμη (Turbo, Intercooler, V12 κτλ.), μπουλ-μπάρες που κάνουν τη νταλίκα να φαίνεται σα να βγήκε από dystopia movie και ενίοτε και αερογραφίες που απεικονίζουν συνήθως γκόμενες ή τον ΡΑΜΠΟ (ναι, υπάρχει τέτοια νταλίκα). Παραδόξως η καγκουριά δεν ασχημαίνει (πολύ) τις νταλίκες…

45. Κάγκουρας ο αποδημητικός = Ο ίδιος τύπου κάγκουρα με τον Νο44, αλλά επιπλέον με την ένδειξη TIR (διεθνείς μεταφορές).

46. Kάγκουρας o Βλάχος =τύπος ο οποίος πηγαίνει για διακοπές με την οικογένεια του και έχει φορτώσει στο οικογενειακό αυτοκίνητό του όλη την προίκα από το σπίτι του.Έτσι πάνω στον ουρανό του θα δούμε καρέκλες , τραπέζια, στρώματα, βαλίτσες ποδήλατα ενώ το πορτ παγκάζ είναι δεμένο με σχοινάκι,αφού δεν κλείνει από τα πράγματα . Ανάμεσα στα πράγματα διακρίνονται ναιλον σακούλες από το super market , κατσαρόλες , σκούπες, ψαροντούφεκα , βατραχοπέδιλα κ,α.Τα παιδιά στο πίσω κάθισμα χαιρετούν ή κοροϊδεύουν από το πίσω παμπριζ τους υπόλοιπους οδηγούς αφού στο ένα πλαινό παράθυρο είναι κρεμασμένα τα κουστούμια ενώ στο άλλο πλαϊνό παράθυρο ο σκύλος έχει βγάλει τη μουσούδα του έξω…

47. Ο Πρωτοκαγκουρας = Ο τυπος καγκουρα που θεωρει οτι η κακγουρια ειναι σαν την γνωση : Δηλαδη πρεπει να την μοιραζεσαι. Συνανταται σε forum στα οποια ειναι συνηθως admin ή και mod. Εχει σαν startup page στο site που εδρευει, φωτο απο το καμαρι του το οποιο εαν ηλικιακα δεν εχει παει φανταρος τοτε δεν κατεχει τα εχεγκεια για να ειναι δικο του. Το intercooler ειναι απο scania και παιζει τον ρολο του καπο μιας και το μεγεθος του υπερκαλυπτει τον χωρο της μηχανης.
Κατα κανονα ανορθογραφος αλλα παρ’ολα αυτα ξερει απ’εξω κι ανακατωτα την νομοθεσια περι πνευματικης ιδιοκτησιας σε περιπτωση που καποιος ο οποιος (κατα την δικη του αποψη παντα) δεν εχει γουστο, τολμησει να αναφερθει στο καμαρι του με υποτιμητικα σχολια. Δεν παραλειπει να αναφερει οτι η μετατροπη του καμαριου του, του εχει στοιχισει πανω – κατω οσο και η ολισθηση του στεγαστρου Καλατραβα στο ολυμπιακο σταδιο κατα την διαρκεια της ολυμπιαδας. Συνηθως στα forum που συχναζει η υπογραφη του εχει την μορφη : “Με τιμη ΤΑΔΕ, site admin του www.kangooristan.com/gr (το μοναδικο site που σεβεται και αγαπα το αυτοκινητο)”. Tο στεκι του…τι αλλο απο το στεκι της περιπτωσης Νο 10.

48. Ο Gruppo Kαγκουρας = Αυτος που επικαλειται το Gruppo για να βαλει επανω στο αυτοκινητο του σηματακια Ferrari, δαγκανες με αυτοκολλητα Mazeratti κτλ.

49. O wannabe κάγκουρας= Τι θα ήθελε να είχε αλλά δεν έχει. ΚΙΑ με μούρη Χ5, σκαραβαίος με μούρη Rolls κλπ

50. Ο ζωόφιλος = Ομοίως με τον 46, αλλά στην κορυφή της οικοσκευής τοποθετεί κλουβί με τον παπαγάλο του, ο οποίος βλέπει τον Χριστό φαντάρο σε ταχύτητες πάνω από 5 χλμ/ώρα καθότι η δύναμη του αέρα τον κολάει στα κάγκελα και του αφαιρεί μέχρι και την τελευταία στρώση πούπουλων και τρίχας. Το δύστυχο πτηνό ευλογεί τον Θεό σε κάθε στάση (διόδια, κατούρημα κλπ), βλαστημάει όλη την υπόλοιπη διαδρομή και ψάχνει για μπουφάν και κράνος σε μέγεθος super Xsmall (του κάκου όμως).

51. Ο Μπατίρης, aka Χαρλεάς = Θα ήθελε extensive μετατροπή αλλά λόγω περιορισμένων οικονομικών έχει αρκεστεί σε πρόσθετο εξάτμισης μεγέθους μπουριού της σόμπας, μέσα από το οποίο διακρίνεται η ατροφική original απόληξη. Παρόλα αυτά, έχει τρυπήσει την εξάτμιση και πιστεύει στο ρητό loud pipes save lives.

52. Ο Απατεώνας = Διπλή ξεχωριστή απόληξη εξάτμισης (σαν 159), εκ της οποίας δουλεύει μόνο η μία πλευρά. Το καλοκαίρι διακρίνεται από την καθαρή και βρώμικη πλευρά της εξάτμισης και το χειμώνα από τον μονομερώς εκλυούμενο καπνό.

53. Ο Αρχικάγκουρας = κάγκουρας που συγκεντρώνει αρκετά χαρακτηριστικά των τύπων της παραπάνω λίστας.

54. ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ Ο ΚΟΛΛΩΔΗΣ = ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ,΄Η ΦΘΗΝΑ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΙΚΑ (ΒΛΕΠΕ POLO,SAXO,106,CLIO ΚΤΛ) ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΟ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ‘Η ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΠΙΝΙΑΡΟΝΤΑΣ, ‘Η ΜΑΡΣΑΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.

55. Ο Καβαλλάρης = Τζόβενο με μεγάλη στρητ μηχανή που δε χάνει ευκαιρία να δείχνει στους “κουτάκηδες” πόση δύναμη έχει. Μαρσάρει άγρια στο φανάρι, ξεκινάει πάντα με burnout ή/και σούζα και περνάει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα με τη διπλή ταχύτητα από αυτά, πολλές φορές στον ένα τροχό. Βρίζει χυδαία και με το παραμικρό αν του κλείσει κανείς το δρόμο επειδή δεν θα έχει προλάβει να τον δει κι αν κάποιος του ζητήσει το λόγο εξαφανίζεται θρασύδειλα. Αλάνθαστο διακριτικό το πίσω ελαστικό της μοτό που είναι καραφλό στο κέντρο και καινούργιο στα πλαϊνά.

56. Ο Δούκας = Πιτσιρικάς με μοτο τύπου supermotard, συνήθως KTM Duke εξ’ού και το παρασούκλι. Πάντα χωρίς κράνος, με γυαλί μάσκα, τζην και αμάνικο T-Shirt (για να φαίνονται τα μούσκουλα και τα τατού) στρίβει στα γλιστερά στενά της πόλης με supermotardικο ντριφτ με το πόδι κάτω και ανάποδο. Συνήθως έχει ελευθερώσει την εξάτμιση με αποτέλεσμα να ξυπνούν οι νεκροί τρία νεκροταφεία παρακάτω. Κυκλοφορεί συνήθως μεσημέρια, όπου το effect της τρύπιας εξάτμισης είναι πιο έντονο στους κοιμισμένους παροικούντες.

57. ο μπατσος κάγκουρας = συνήθως προτιμά να οδήγεί opel astra 2.0 πειραγμενο με μπουρι papadopoulos racing και φραπεδια μεσα….ονειρο του να μπει καποτε στην ομαδα Σ που πλεον δεν υπάρχει ή να γίνει οδηγός υπουργού. Συνήθως σε προκαλεί για κοντριτσα οταν ειναι πίσω και δεν τον εχεις παρει χαμπάρι και μόλις ανοίξεις λιγο σε σταματάει και σε γράφει….

58. O Kαπιταλοκάγλουρας = ο καπιτάλας ο οποίος διαθέτει αυτοκίνητο αξίας άνω των 100,000 κάθεται μόνο με το μαγιό του μέσα στο αμάξι με όλη την άμμο και την αρμύρα, τσίτα την μουσική και ο οποίος τρώει επιδεικτικά σουβλάκι με γύρο απο όλα με τα ζουμιά να στάζουν στα υπερπολυτελή δερμάτινα καθίσματα του, συχνάζει μόνο σε κοσμοπολίτικα μέρη όπως η Μύκονος!

59. Ο Χωριάτης Κάγκουρας = “πρήζει” το αυτοκίνητό του τόσο πολύ ώστε νομίζεις ότι έχει πάρει αναβολικά, βάζει και ένα subwoofer σαν αυτά που συναντάμε στα club και περνάει πάνω κάτω τον κεντρικό δρόμο του χωριού για να πουλήσει μούρη στη μοναδική καφετέρια – καφενείο που υπάρχει και να κάνει τ @@ μας τούμπανα.

60. Ο Καραβανάς Κάγκουρας = Συναντάται στα απανταχού στρατόπεδα, συνήθως υπαξιωματικός ΕΠΟΠ, ΕΠΥ ή ΕΜΘ ΜΕ Skoda Octavia RS/ TURBO TOUR/ 4×4 με τριπλή αεροτομή, συνήθως κόκκινο να ξεχωρίζει. Γεμάτο από αυτοκόλλητα θυρεών του στρατού ή της αεροπορίας και μπρελόκ “REMOVE BEFORE FLIGHT”. Φοράει απαραίτητα γυαλιά Ray Ban αεροπορικού τύπου και όνειρό του η ανέλιξή του ύστερα από 20 χρόνια στον τρομακτικό βαθμό του Ανθυπασπιστή.

61. Ο Κάγκουρας Διαφημιστής = Κυκλοφορεί με τεράστια διαφημιστικά αυτοκόλλητα στο πίσω τζάμι. Το αγαπημένο τους ήταν το REPSOL σε κάτι παλιά σαξόραλλα. Μικρός νόμιζα ότι ήταν βρισιά.

62. O Ελλην του εξωτερικου καγκουρας = Συνανταται ιδιως τους καλοκαιρινους μήνες με πολυτελές αυτοκίνητο της δεκαετίας του 70 σε καλοκαιρινα θέρετρα. Εχει ξεχάσει τι νόμισμα έχει η Ελλάδα… Συνήθως μπερδευει το ευρω με τις δραχμες και τα δολλάρια…τα ελληνικα με τα αμερικάνικα κτλ….Το αυτοκινητο, συνήθως παλαια mercenta-dodge-volvo κτλ, ειναι γεμάτο αυτοκόλλητα με ελληνικα-αυστραλεζικα-αμερικανικα σημαιακια, αναλογα με τη χωρα που τον εχει υποδεχτει. Ειναι μονιμως στην μπριζα κατα την διαρκεια της οδηγησης και εχει παντα δικιο, ακομη κι αν εχει μπερδεψει τις σωστες λωριδες κυκλοφοριας…μιληστε του ελληνικα…καταλαβαινει

63. O Καγκουίνος = Προέρχεται από τον Κάγκουρα και τον Πιγκουίνο, συστήνεται δε και ως Kangween στις ξένες. Ο Καγκουίνος διακρίνεται για τη παρομοιώδη ομορφιά του (κολλημένος στα 1970-80) μαλλί μακρύ σπόιλερ, και κατσαριδοκτόνα μπότα μέχρι τον αστράγαλο με τζήν ή υφασμάτινο φαρδύ παντελόνι. Συχνάζει στα γνωστά στέκια των όμμορων καγκουίνων εξού και η μεγάλη ποικιλία του είδους. Οδηγεί συνήθως Τσάο και βέσπα ενίοτε όταν έχει κρύο κρύβεται πίσω από φιμέ τζάμι μήπως και ζεσταθεί. Απαντούνται στον ελληνικό χώρο σε διάφορα μέρη της χώρας συνήθως σε μέρη εξωτικά-τουριστικά. Είναι εύκολο να τους ξεχωρήσεις αφού τις πρώτες 3 άγγλικές λέξεις τις συντάσουν με γκρέκ άκσαντ. Εραστές της ρακέτας της παραλίας πίχτρα στο αντιλιακό ενίοτε τους κυνηγούν και σφήκες και μέλισσες… Ατάκα παραλίας “Ελα ρε μαλάκα να παίξουμε ρακέτες… έλα ρε μαλάκα για γράμμωση…”

Ποιος ελέγχει πραγματικά τον κόσμο;


Συνηθίζουμε να λέμε ότι για όλα φταίει το κακό «Κεφάλαιο» ωσάν αυτό να είναι η αιτία της κακοδαιμονίας και όχι το Σύστημα και τα άτομα που το συναποτελούν, αλλά και ο τρόπος που χρησιμοποιούν το κεφάλαιο και τις παραγωγικές δυνάμεις.

Το Κατεστημένο, παρά την αλλαγή προσώπων, επιβιώνει και αναπαράγεται χειρότερο και απειλητικότερο. Με την σκόπιμη αυτή απόκρυψη το Σύστημα μένει στο απυρόβλητο, ενώ τα πυρά κατευθύνονται σε λάθος στόχο, δηλαδή στο... αόρατο κεφάλαιο που μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ευεργετικό στις κοινωνίες, όπως είναι στις οικογένειες και στα άτομα. Αρκεί αυτό να το χρησιμοποιούν για το καλό του συνόλου.
Σύμφωνα με το aporrito.blogspot.gr, αν το χρησιμοποιήσεις-όπως οι εθνικοί ευεργέτες-για το καλό της κοινωνίας (έργα εποποιίας, πολιτισμού, αγαθοεργίες κλπ ), τότε είναι ευεργετικό. Αντίθετα, αν το χρησιμοποιείς για πολέμους, επίδειξη, εκμετάλλευση της κοινωνίας τότε είναι κακό και ολέθριο.
Τώρα οι κεντρικοί τραπεζίτες συγκεντρώνουν με απληστία το χρήμα- πριν καταρρεύσει το νομισματοπιστωτικό σύστημα- ώστε να βρεθούν ισχυροί με την έλευση της Παγκοσμιοποίησης. [Ο νέος Πρόεδρος της Ε. E κ. Herman van Rompuy που είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ δήλωσε ξεκάθαρα:
«Η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από δω και στο εξής είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Είπε ακόμη ότι η συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη σε δύο εβδομάδες από σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του πλανήτη»].

Οι "30″ Κρίκοι της Παγκόσμιας Εξουσίας:

1. Ο Λευκός Οίκος -Πρόεδρος και το Κογκρέσο ΗΠΑ/The US Presidency-Congress.
Ανεξαρτήτως ποιος εκλέγεται πρόεδρος η πολιτική των ΗΠΑ παραμένει αναλλοίωτη και σταθερή. Ο εκάστοτε πρόεδρος και το Κογκρέσο είναι όμηροι στα χέρια των Εβραίων μεγαλοτραπεζιτών, της 'Wall Street' και του 'AIPAC' (Ισραηλινό Λόμπι=παρακράτος). Αν ο πρόεδρος αρνηθεί μια μείζονα επιλογή τους (πόλεμο στο Ιράν, ή εχθρότητα στο Ισραήλ κλπ), τότε είτε θα τον καθαιρέσουν είτε θα τον δολοφονήσουν και οι γερουσιαστές δεν θα επανεκλεγούν.
2. Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων/Federal Reserve Bank.
Η μεγάλη εξαπάτηση της κοινής γνώμης γίνεται με την ονομασία της Τράπεζας, ως Ομοσπονδιακής. H Fed είναι Εβραϊκή υπέρ-τράπεζα. Ιδρύθηκε το 1910 στη νήσο Τζέκιλ της Βιρτζίνια, ολίγο πριν ξεσπάσει ο Α! Π.Π . Αυτή ευθύνεται για την εισδοχή της Αμερικής στον πόλεμο αυτό, τον οποίο χρηματοδότησε, όπως επίσης χρηματοδότησε και την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Ουίλσον.
Η Fed έχει το προνόμιο της εκδόσεως του Αμερικανικού νομίσματος και της ασκήσεως της Νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ. Η άγρια τοκογλυφία που ασκεί η Fed και οι λοιπές Εβραϊκές τράπεζες χρεοκόπησαν την πλουσιοτάτη Αμερική και τον κόσμο. [Ιδρυτές της είναι επτά(7) κορυφαίοι Εβραίοι:
α. Γερουσιαστής Aldridge μεγαλομέτοχος της J.P Morgan και πεθερός του Nelson Rockefeller
β. Abraham Andrew, τότε υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
γ. Frank Vanderlip, της National City Bank, που αντιπροσώπευε τα συμφέροντα των William Rockefeller, Kuhn Loeb & Co
δ. Henry Davidson κύριος μέτοχος της J.P Morgan
ε. Charles Norton, της μεγάλης τράπεζας First National Bank της N.Y
στ. Benjamin Strong της J.P Morgan και της Banker's Trust Co. Αυτός έγινε και ο πρώτος διοικητής της F.E.D
ζ. Paul Warburg, Γερμανό-Εβραίος, συμμέτοχος της Kuhn Loeb & Co σαν εκπρόσωπος των δυναστειών Rockefeller και Rothschild.
Οι κληρονόμοι των ως άνω οικογενειών είναι τα σημερινά αφεντικά της Fed. Ο εκάστοτε διοικητής της Fed είναι Εβραίος και μάλιστα Ασκενάζι
(τον Greenspan αντικατέστησε ο Bernanke) Η Fed ευθύνεται για τους πολέμους, τις οικονομικές κρίσεις, καθώς και για την διαρπαγή του πλούτου και την χρεωκοπία της Αμερικής και ολοκλήρου του κόσμου.
3. Τράπεζες-Μεγαλοτραπεζίτες- Καρτέλ/'Banks-Bankers'-Cartel.
Αυτοί χρηματοδοτούν τις προεκλογικές εκστρατείες των προέδρων και επομένως αυτοί ουσιαστικά ανεβάζουν και κατεβάζουν τον Πρόεδρο. Είναι οι απόλυτοι άρχοντες της Αμερικής και σκοπός τους είναι η αύξηση του πλούτου τους με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο(τοκογλυφία, πόλεμοι, εξοπλισμοί, κρίσεις, εκβιασμοί, ναρκωτικά, πορνεία, τζόγος, δουλεμπόριο, παιδεραστία, απάτες, έγκλημα, βία, συνωμοσίες κλπ) Οι πλείστοι εξ αυτών είναι Εβραίοι και μάλιστα Σιωνιστές και Μασόνοι-Ιλλουμινάτοι
4. Ολιγάρχες/Oligarchs'.
Αυτοί είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι(CEO) και μεγαλομέτοχοι των πολυεθνικών. Είναι τα μεγάλα αφεντικά των μεγαθηρίων των οποίων ο Π/Υ υπερβαίνει κατά πολύ τους Π/Υ πολλών κρατών. Ο πλούτος 250 των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου υπερβαίνει το 50% του παγκόσμιου πλούτου.
5. Νέα Τάξη Πραγμάτων/'New World Order'.
Είναι η μεταναζιστική κοινωνία που θέλουν να χτίσουν οι Σιωνιστές και οι άνθρωποι της διεθνούς πλουτοκρατίας, με την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Δικτατορίας. Η Ν.Τ.Π ολίγο θα διαφέρει στα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα της δουλοπαροικίας.
6. Εκλεκτοί/ Chosen.
Είναι το Εβραϊκό έθνος , που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται ως «εκλεκτός λαός του θεού». Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο Ισραήλ έχει εγκατασταθεί ένα ναζιστικό και στρατοκρατικό καθεστώς (ναζιστικές μέθοδοι κατά Παλαιστινίων, Ανακρίσεις, φυλακές, φίμωση λόγου, στρατόπεδα συγκεντρώσεως κλπ) Υπάρχει ναζιστικό κόμμα και πολυάριθμοι ένθερμοι οπαδοί του ναζισμού, όπως συμβαίνει και στην Εβραιοκρατούμενη Γερμανία, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, όπου ξεφυτρώνουν οι νοσταλγοί των Ναζί σαν τα μανιτάρια.
7.'Wall Street'.
Εκεί παίζονται όλα τα μεγάλα και βρώμικα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος των λαών του κόσμου. Εκεί αποκομίζουν αστρονομικά κέρδη οι Εβραίοι κερδοσκόποι. Τα golden boys παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά και με νόμους κλεπτοκρατικούς και κερδίζουν με μια και μόνον κίνηση δισεκατομμύρια, έτσι ώστε να μπορούν να χρεοκοπήσουν πανίσχυρα κράτη, όπως η Βρετανία (χτύπημα της λίρας Αγγλίας από το George Soros) Αργεντινή, η Ελλάδα κ.α.
8. Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ('United Nations)
Αυτός έχει μεταβληθεί σε όργανο των ΗΠΑ. Με την αρνησικυρία (veto) μπορούν τα μόνιμα μέλη να εξουδετερώνουν κάθε απόφαση της πλειοψηφίας των κρατών μελών. Ο ΟΗΕ σύρεται σαν ουραγός πίσω από τις θελήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και ευλογεί τις επιθετικές ενέργειες και τους παράνομους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των.
9. Αστυνομικό Κράτος ('Police State')
Όταν καταπιέζεται η κοινωνία και βιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επόμενο να υπάρξει κοινωνική αναταραχή. Το Σύστημα για την αντιμετώπιση της λαϊκής εξέγερσης οργανώνει αστυνομικά κράτη (αστυνομία, μυστικές υπηρεσίες, τάγματα εφόδου, αντιτρομοκρατικοί νόμοι κ. α) Αρκετές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν είναι βελτιώσεις των μεθόδων της Gestapo'
10. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ('IMF')
Αυτό είναι ένα καταπιεστικό οικονομικό όργανο που επιβάλλει καταναγκαστικούς κανόνες σε κράτη που εξαναγκάζονται να δανεισθούν κάτω από επαχθείς τοκογλυφικούς όρους. Όποια χώρα πέσει στα νύχια του 'IMF' στο τέλος θα εξέλθει σε κατάσταση μεγίστης ένδειας.
11. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Non Governmental Organizations)
Είναι η 5η φάλαγγα του συστήματος που χωρίς δημοκρατική ή άλλη νομιμοποίηση κατασκοπεύουν και ελέγχουν τις χώρες στις οποίες δρουν. Συχνά χρηματοδοτούνται με έξοδα των Εβραίων σιωνιστών ('Rockefeller', Soros κ.α) αλλά όχι σπανίως και από τις χώρες που δέχονται την επιβουλή των εν λόγω οργανώσεων. Αυτοί που εργάζονται σε παρόμοιες οργανώσεις αποκαλούνται κατ' ευφημισμόν κοινωνικοί ακτιβιστές'.
12. Παγκοσμιοποιητές - 'Globalists'.
Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν και προωθούν την παγκοσμιοποίηση σαν πολιτικό και κοινωνικό μοντέλο, και εργάζονται για «Μια Γη και την Παγκόσμια Κυβέρνηση» Αυτοί προωθούν την διάλυση του κράτους -έθνους, την οικογένεια, θρησκεία, παραδόσεις, διαχρονικές αξίες και τη Δημοκρατία. Παράλληλα προβάλλον παρακμιακές απαξίες, κακοήθειες και διαστροφές σαν νέες αξίες της σήμερον και του αύριο. Δυστυχώς, η Αριστερά και ορισμένοι δήθεν «προοδευτικοί διανοούμενοι» έχουν στρατευθεί στη Νέα Τάξη και έχουν γίνει εχθροί του Ελληνισμού.
13. Οικογένειες Rothschild και 'Rockefeller'.
Είναι δυο εκ των ισχυροτέρων Εβραϊκών οικογενειών μεγαλοτραπεζιτών και πλουτοκρατών στον κόσμο. Ο πρώτος επηρεάζει οικονομικά την Ευρώπη και ο δεύτερος οικονομικά και πολιτικά τις ΗΠΑ. Πρόκειται για δυο δυναστικές οικογένειες που διαθέτουν μέγιστη οικονομική, πολιτική και πολιτιστική δύναμη και επηρεάζουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Είναι οι πατριάρχες του διεθνούς.
14. Νεοναζισμός - 'Adolph Hitler'.
Ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε αλλά το Ναζιστικό καθεστώς του παραμένει ως υπόδειγμα των Εβραίων Σιωνιστών. Και ενώ κατηγορούν δήθεν το Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα, στην πραγματικότητα δείχνουν λαγνεία και θαυμασμό προς αυτόν. Επομένως δεν είναι απίθανον να δούμε αναβίωση του Ναζιστικού καθεστώτος χωρίς τον Χίτλερ, για να φέρουν εις πέρας την παγκόσμια επικράτηση τους και να την κρατήσουν εν ισχύ .
15. Πεντάγωνο/'Pentagon'.
Το Αμερικανικό Επιτελείο των Ε.Δ είναι στην διάθεση του Διεθνούς Σιωνισμού για να καθυποτάξει δια των όπλων τους ανυπότακτους λαούς, που θέλουν να μείνουν ελεύθεροι. Διαθέτει 800 υπερπόντιες μεγάλες βάσεις και τον ισχυρότερο στρατιωτικό μηχανισμό στον κόσμο. Ενώ οι δυνατότητες του Αμερικανικού μισθοφορικού στρατού είναι συντριπτικές σε όπλα καταστροφής του αντιπάλου, το ηθικό του είναι λίαν χαμηλό για την διεξαγωγή παρατεταμένου πολέμου χαμηλής εντάσεως.
16. ΝΑΤΟ / Σύμφωνο Βορείου-Ατλαντικού.
Τούτο είναι δημιούργημα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενώσεως, του ανετέθη ο ρόλος του Παγκόσμιου «χωροφύλακα» για την προώθηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ελλείψει νέου εχθρού εφεύραν το φάντασμα της Τρομοκρατίας.
Τώρα επανεξετάζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των πετρελαιαγωγών, ενεργειακών πηγών, γραμμών συγκοινωνιών, αντιμετώπιση εσωτερικών ταραχών, περιβαλλοντικών καταστροφών, επαναστάσεων κ.α. Όμως ο πραγματικός στόχος του ΝΑΤΟ είναι η υπερφαλάγγιση της Κίνας και Ρωσίας και η διατήρηση της Ε.Ε σε κατάσταση πολιτικής, στρατιωτικής και ενεργειακής ομηρίας. Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά κρατά υπό κατοχήν την Ευρώπη.
17. Μυστικές Υπηρεσίες. Central Intelligence Agency, NSA, Echelon, M15, Mossad κλπ
Αυτές είναι η σύγχρονη Λερναία Ύδρα που περισφίγγει κράτη, λαούς και άτομα με την στενή παρακολούθηση των μέσων επικοινωνιών, συγκοινωνιών, τις συζητήσεις, κινήσεις , υγεία, ατομικά δεδομένα, δραστηριότητες, αγορές, συμβόλαια, εμπόριο, πόρους, πολιτική κλπ
Τώρα σκέπτονται να ενσωματώσουν μικροκάψουλα στα άτομα για την συνεχή παρακολούθηση των πάντων επί μονίμου βάσεως και την καταγραφή των δεδομένων στον κεντρικό υπολογιστή μαμούθ. Τούτο θα υλοποιήσει τον εφιάλτη του BIG BRATHER.
18. Συμβούλιο Εξωτερικής Σχέσεων. 'Council on Foreign Affairs
Είναι Εβραϊκό όργανο για την χάραξη της στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
19. Ε.Ε, Βόρειο-Aμερικανική Ένωση (Ασιατική και Αφρικανική Ένωση υπό διαμόρφωσιν)
Η Ε.Ε αφού πρώτα μας χορήγησε τα πακέτα των κονδυλίων για την διάλυση της οικονομίας μας, τώρα μας έφερε το λογαριασμό της πληρωμής και δυστυχώς ελλείψει χρημάτων επτωχεύσαμεν'. Η Ε.Ε είναι ένα σιωνιστικό , πλουτοκρατικό και αντιδημοκρατικό δημιούργημα , που σκοπεύει στον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο της Ευρώπης. Με την συνθήκη της Λισαβώνος εξελίσσεται στο 4ον Ράιχ.
Παρόμοιο πείραμα έγινε και στην Βόρεια Αμερική (με τη NAFTA) με μικρότερη επιτυχία. Τώρα επιδιώκεται η γιγαντιαία Ένωση της Ασίας με κέντρο την Κίνα. Τα ίδια χιμαιρικά σχέδια προβλέπουν την Ένωση της Αφρικής, ούτως ώστε να υλοποιηθεί η τετραμερής διακυβέρνηση του κόσμου και να τυλίξει ο Ουροβόρος Όφις ολόκληρη τη Γη.
Όμως ο «Σιωνιστικός Όφις» είναι καταδικασμένος να αποτύχει και θα αποτύχει, διότι είναι αντιμέτωπος με τους λαούς και το υψιπετές Ελληνικό Πνεύμα(Ελευθερία-Δημοκρατία-Δικαιοσύνη κλπ)
20. Λέσχη Μπιλντερμπεργκ. 'Bilderbergers'.
Είναι μια Εβραϊκή λέσχη και ένα Κέντρο Σκέψεως εξεχόντων Εβραίων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων και μεγαλοκροίσων, που σκοπό έχει να μελετάει και να χαράζει τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι διάφορες κυβερνήσεις για να φθάσουν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Ιδρυτής της είναι ο διαβόητος Γερμανο-Εβραίος Χένρι Κίσινγκερ. Το όνομα της έλκει από την ομώνυμη πόλη της Ολλανδίας που πρωτοσυνεδρίασε το 1954. Σ' αυτήν συμμετέχουν αρκετοί Έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες.
21. Τριμερής Επιτροπή/ Trilateral Commition.
Αυτή πραγματεύεται περισσότερο Αμερικανικά θέματα. Συμμετέχουν περίπου τα ίδια πρόσωπα και έχει παρόμοιους σκοπούς με τους 'Bilderbergers'
22. Διεθνής Μασονία/ Τεκτονισμός.
Είναι η σύγχρονη Λερναία Υδρα, η οποία υπό το κάλυμμα των αρχαίων παγανιστικών μυστηρίων , προωθεί Εβραϊκούς σκοπούς για την καθυπόταξη του κόσμου. Είναι όργανο της διεθνούς σιωνιστικής πλουτοκρατίας και στηρίζεται στη μυστικότητα, αποκρυφισμό, χάρις στην αυστηρή ιεραρχική δομή του. Προωθεί την αλληλογνωριμία και αλληλοϋποστήριξη των μελών του, τα οποία στρατολογεί μεταξύ των μορφωμένων αστών όλων των τάξεων.
Έχει διεισδύσει σε όλα τα επίπεδα (κυβέρνηση, στρατό, αστυνομία, δικαστικό, νομοθετικό, οικονομία, εκκλησία κ.ο.κ) Στα πρότυπα του τεκτονισμού έχουν δημιουργηθεί διάφορες λέσχες(skull and bones κ.α) και ενώσεις(AHEPA, AIPAC κ.α) με ύποπτους και αμφιλεγόμενους σκοπούς.
23. Ολοκαύτωμα/'Holocaust'.
Αυτό δημιουργήθηκε μετά τον Β! Π.Π από τους Εβραίους που διέφυγαν από τη Ναζιστική Γερμανία. Το χρησιμοποιούν σαν «εργαλείο» πίεσης της διεθνούς κοινής γνώμης για να:
α. Εκβιάσουν την ίδρυση του Κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
β. Απομυζήσουν χρήματα από τη Γερμανία-και όχι μόνον- ως αποζημιώσεις για τα 6 εκατ. Εβραίους', που ποτέ δεν πιστοποιήθηκε ο αριθμός τους. Ακόμη και Εβραίοι σιωνιστές ομιλούν για μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες που πέθαναν εξ αιτίας της πείνας, ασθώνιών, στερήσεις ή σκοτώθηκαν συνεπεία των βομβαρδισμών.
24. Ιερατεία-Μονοθειστικές Θρησκείες. 'Forces of Darkness'.
Είναι οι τρεις μονοθεϊστικές εβραιογενείς (Αβρααμικές) θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός και οι αιρέσεις αυτών) που ευθύνονται για τους πολέμους, τη διχόνοια και το σκοτάδι στον κόσμο εδώ και 1700 περίπου χρόνια. Οι κοσμοπολιτικές θρησκείες είναι υλιστικές και δογματικές.
Ένεκα τούτου δεν αρκούνται στους πνευματικούς κανόνες, αλλά θέτουν και κοινωνικούς κανόνες συμπεριφοράς στα άτομα και αναμειγνύονται στην πολιτική και στην οικονομία. Ο ακρογωνιαίος λίθος τους είναι η Ιουδαϊκή Βίβλος. Επομένως αν καταρρεύσει η ψυχοφθόρος Βίβλος, θα παρασύρει μαζί της και όλο το Κατεστημένο.
25. Τρομοκρατία/ Αλ-Κάιντα/'Al Qaeda'
Είναι εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση που εδρεύει στο Αφγανιστάν, πλην όμως έχει πλοκάμια σε όλες τις Ισλαμικές και στις Δυτικές χώρες. Αποτελεί συνέχεια των Αφγανών Μουζαχεντίν που διεξήγαγαν το Τζιχάντ (θρησκευτικό πόλεμο) για την εκδίωξη των Σοβιετικών κατοχικών στρατευμάτων, πράγμα που επέτυχαν.
Αυτοί οργανώθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του 70' από τη CIA, αλλά σήμερον έχουν στραφεί ως τιμωροί της Αμερικής, του Ισραήλ και των χωρών που τις υποστηρίζουν, διότι θεωρούν μεγίστη αδικία τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και την ρατσιστική μεταχείριση του Ισλάμ.
26. Υποτακτικές Κυβερνήσεις. Stooges Governments
Αυτές παρότι εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι γνήσια δημοκρατικές διότι πειθαναγκάζονται να υπακούουν στη διεθνή εξουσία και να εκτελούν εντολές για τα σοβαρά θέματα γενικής στρατηγικής, της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, του ΔΝΤ, της Διεθνούς Τράπεζας κ.α
27. Κοινοβούλια/Parliaments.
Αυτά συνιστούν την αντιπροσωπευτική δημοκρατία η οποία πόρρω απέχει από την Άμεση Αθηναϊκή Δημοκρατία. Οι αντιπρόσωποι του Κοινοβουλίου υποκλέπτουν την ψήφο του λαού και την καταχρώνται υπέρ της πλουτοκρατίας επί 4ετίαν και αυτό το θεωρούν δημοκρατία. Στις μέρες μας τα Κοινοβούλια βρίσκονται σε παρακμή ένεκα της διαπλοκής τους με τους οικονομικούς παράγοντες και την διαφθορά.
28. Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως/ Media.
Αυτά ελέγχονται ασφυκτικότατα από μεγάλα συγκροτήματα και αποκρύπτουν την αλήθεια και διασπείρουν το ΨΕΜΜΑ. Έτσι οι πληροφορίες και γνώμες εμποδίζονται να φθάσουν στην κοινή γνώμη και η αλήθεια είτε αποσιωπάται είτε διαστρέφεται, είτε δίδεται η μισή.
Η παραπληροφόρηση, ο στραγγαλισμός της διαφορετικότητος, της αμφισβήτησης και η τηλεθέαση των σκουπιδιών προς χάριν του κέρδους έχουν καταστεί ο κανόνας στις σύγχρονες κοινωνίες μας. Είναι ο θάνατος της δημοκρατίας.
29. Ανάκτορα Μπάκινχαμ / Buckingham Palace.
Είναι το κέντρο της διεθνούς Μασονίας-Ιλλουμινάτων και της Ιουδαϊκής θεοκρατίας. Από εκεί εκπηγάζει η διεθνής εξουσία, διότι είναι ο αρχαιότερος εξουσιαστικός θεσμός. Εκεί εξυφαίνονται οι μεγαλύτερες συνωμοσίες, ραδιουργίες, ίντριγκες, διαφθορά, λαϊκή καταπίεση και εκμετάλλευση, αλλά και οι κρίσεις και οι πόλεμοι.
Ο θεσμός αυτός θεωρείται ότι έλκει την αρχή του από τον πανάρχαιο βασιλιά- θεό, Ανού. [Σύμφωνα με την νεοεποχίτικη Σουμεριακή Μυθολογία οι Ανουνάκι ήλθαν από τον πλανήτη Νιπούρου, δημιούργησαν τους ανθρώπους , φτιάξανε την Εδέμ και μετά αποσύρθησαν στον πλανήτη τους, όπου από εκεί μας επισκέπτονται από καιρού εις καιρόν Οι εστεμμένοι του Μπάκινχαμ διατηρούν την παράδοση, ότι κατάγονται από τους Ανουνάκι και εκείθεν αντλούν την ελέω θεού κληρονομική μοναρχία τους]
30. Εγκέφαλος του Ουροβόρου Όφεως/Brain of the taileating Snake
Πολλά θρυλούνται περί του εγκεφάλου της Συνωμοσίας(R &R ή Χ. K Κανείς δεν γνωρίζει το νέο παγκόσμιο Fόhrer.
Συμπέρασμα
Τώρα γνωρίζεις όλους τους κρίκους του Κατεστημένου. Άλλοι μεγάλοι και άλλοι μικρότεροι, συμπλέκονται και διαπλέκονται και μέσα από τις αντιφάσεις και συγκρούσεις τους κατορθώνουν να κυβερνούν εδώ και 2.000 χρόνια.
Έχουν ανακαλύψει το μυστικό της αθανασίας με την αέναη αλλαγή, την συνεχή προσαρμογή-σαν τους χαμαιλέοντες- το ψέμα, τον δόλο, την πανουργία, τη ραδιουργία, την καταπίεση και την διαβολή, παρμένα από την Ιουδαϊκή Βίβλο. Και πάντα ο λαός είναι ο ευκολόπιστος και χιλιοπροδομένος, ο καταπιεζόμενος και ο επαναστατημένος.
Ο εχθρός έχει όνομα. Είναι ο Εβραϊκός Σιωνισμός και οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι. Είναι το Παγκόσμιο Κατεστημένο: Ψεύτικο, δόλιο, άδικο, αντι-ζωικό, ραδιούργο, ανάλγητο, αλαζονικό, αχόρταγο, αρπακτικό, γραφειοκρατικό, ηδονιστικό, εξουσιαστικό, δογματικό, θεοκρατικό, υλιστικό, συνωμοτικό, πολεμοκάπηλο, ιμπεριαλιστικό και εγκληματικό (Ορα Γάζα, Αφγανιστάν, Ιράκ, Κύπρος κ.α. Τώρα είναι παρηκμασμένο, σάπιο και ετοιμόρροπο. Ο πλανήτης μας ασθενεί βαριά εξ αιτίας της κακοήθους βουλιμίας τους.
Το Κατεστημένο πνέει τα λοίσθια. Οι κυβερνήσεις, κατ' εντολή των διεθνών τοκογλύφων, έγιναν οι μεγαλύτερες ληστρικές εταιρείες συγκεντρώσεως χρήματος. Έχουν επιπέσει στους λαούς να τους πιούν το αίμα . Αυτή είναι η εντολή των Κεντρικών Τραπεζών.
Η Αντίσταση των λαών γρήγορα θα τους ανατρέψει. Υπάρχει όμως εναλλακτική λύση; Σίγουρα Ναι. Ο Ελληνικός Λόγος (το Ελληνικό δημοκρατικό πρότυπο και ο Ελληνικός τρόπος σκέψεως) που δοκιμάσθηκε πριν 2.500 χρόνια με απόλυτη επιτυχία σ' αυτόν εδώ τον τόπο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αδειάζει θεολογικά τον Δεσπότη Σεραφείμ



Γνωρίζουμε βέβαια ότι ο Βαγγέλαρος σκαμπάζει από χριστιανική θεολογία, αλλά αυτός φαίνεται ότι είναι κατάλληλος για πρύτανης θεολογικής σχολής. Θαυμάστε πώς δουλεύει ψιλό γαζί τον επιπόλαιο Σεραφείμ, σε επιστολή που του έστειλε, όσον αφορά στις αντιδράσεις του στην ψήφιση του συμβολαίου γάμου για άτομα του ιδίου φύλλου, την οποία κλείνει ως εξής:

«…η σχέση μας με το Θεό είναι προσωπική, αδιαμεσολάβητη, διαρκής και αδιάκοπη από την ώρα που γεννιόμαστε ως εικόνες της αρρήτου δόξης Του παρά τα πολλά στίγματα των πταισμάτων μας, έως την ώρα της κρίσης μέσα από την οποία προσδοκούμε και ελπίζουμε στην ετέρα μορφής μας». Αμφιβάλλω αν κάποιος καθηγητής θεολογικής πανεπιστημιακής σχολής θα μπορούσε να συνοψίσει με τόση περιεκτικότητα ολόκληρη την χριστιανική θεολογία.
«Το να ζητά κανείς από ιεροκήρυκα να μην λέγη βλακείες, είναι σαν να ζητή σκορδαλιά χωρίς σκόρδο».Εμμανουήλ Ροΐδης
Άμα προσδοκά όμως κάποιος πολιτικός ετέρα μορφή ζωής τότε δεν είναι καθόλου περίεργο που αυτήν εδώ την έχει κάνει σαν τα μούτρα του.
Διαβάζουμε ολόκληρη την επιστολή:

Προς: τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Πειραιώς κ. Σεραφείμ
Αθήνα 5 Δεκεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ. 938
Σεβασμιώτατε,
έλαβα την ΑΠ 1329/3.12.2013 επιστολή Σας με αφορμή την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να ρυθμιστεί νομικά το πραγματικό γεγονός της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου σε συμμόρφωση προς τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που ερμηνεύει και εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Σας ευχαριστώ θερμά για την αναγνώριση της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε για την έξοδο από τη κρίση και για τα πάντοτε έκδηλα αισθήματα αγάπης και εκτίμησης προς το πρόσωπο μου, χρόνια τώρα. Τα αισθήματα αυτά είναι -Σας διαβεβαιώ- αμοιβαία και ανυπόκριτα. Σας εύχομαι πολλά τα έτη με αφορμή τα πρόσφατα Ονομαστήριά Σας.
Όπως ξέρετε ως νομικός, η ΕΣΔΑ ισχύει στην εσωτερική έννομη τάξη ως κανόνας σχετικά αυξημένης τυπικής ισχύος (άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος), ενώ, λόγω του συστήματος διεθνούς δικαστικού ελέγχου που τη συνοδεύει, γίνεται καθολικά δεκτό στην επιστήμη και τη νομολογία ότι ο εθνικός νομοθέτης και ο εθνικός δικαστής έχουν υποχρέωση σύμφωνης προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση ερμηνείας των ρυθμίσεων των εθνικών συνταγμάτων των κρατών-μελών.
Από την άποψη αυτή καμία χώρα-μέλος της ΕΣΔΑ δεν μπορεί να αγνοήσει τη νομολογία του ΕΔΔΑ χωρίς επιπτώσεις πολιτικές ή ακόμη και νομικές στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τη μαύρη περίοδο της δικτατορίας η Ελλάδα στο ΕΔΔΑ και τους μηχανισμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναζήτησε βοήθεια και στηρίγματα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Οι Ιερές Μονές της Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν αναζήτησαν διεθνή προστασία των ιδιοκτησιακών και περιουσιακών τους δικαιωμάτων στο Στρασβούργο κατέφυγαν, δηλαδή στο ΕΔΔΑ και την δική του απόφαση επικαλέστηκαν ως τίτλο προστασίας. Αυτούς τους διεθνείς δικαιοδοτικούς μηχανισμούς δεν μπορούμε συνεπώς να τους χρησιμοποιούμε και να τους επικαλούμαστε επιλεκτικά.
Υποστηρίζετε την άποψη ότι ο νομοθέτης έχει κατά το Σύνταγμα (προφανώς εννοείτε το άρθρο 3) την υποχρέωση να λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις και τις ευαισθησίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όταν χειρίζεται θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο γάμος, η οικογένεια, η προστασία του ανθρώπινου προσώπου.
Το κανονιστικό περιεχόμενο του άρθρου 3 που εισάγει το σύστημα των συνταγματικά ρυθμισμένων σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας χωρίς να απομειώνει την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας (άρθρο 13 Συντάγματος), θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι τελείως διαφορετικό και απολύτως συγκεκριμένο: αφορά τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος και την κατοχύρωση της τυπολογίας των επιμέρους εκκλησιαστικών καθεστώτων που υφίστανται στην ελληνική επικράτεια (Νέες χώρες, Κρήτη, Δωδεκάνησα).
Η ίδια όμως η δημοκρατική αρχή επιβάλλει στη Βουλή των Ελλήνων να λαμβάνει υπόψη της και να συνεκτιμά τις απόψεις και τις ευαισθησίες όλων των θεσμών, των συλλογικών οντοτήτων, των πολιτών. Μεταξύ αυτών εξέχουσα θέση κατέχει προφανώς, για λόγους ιστορικούς και κοινωνικούς, η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Όμως ο νομοθέτης οφείλει εν τέλει να ενεργεί κατά το Σύνταγμα που με την σειρά του κατοχυρώνει και τη θέση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου.
Στα ζητήματα ηθικής και βιοηθικής η ευρωπαϊκή και διεθνής συνταγματική αντίληψη έχει σε μεγάλο βαθμό επηρεαστεί από τις χριστιανικές απόψεις, δεν ταυτίζεται όμως με αυτές. Για ιστορικούς και θεσμικούς λόγους, που γνωρίζετε πολύ καλά, η συνταγματική ηθική και η ηθική της έννομης τάξης (ποινικής και αστικής) είναι διαχωρισμένη θεσμικά από την χριστιανική και πιο συγκεκριμένα την Ορθόδοξη ηθική αντίληψη, όσο και αν έχει επηρεαστεί από αυτήν.
Άλλωστε, ο Χριστιανισμός δεν είναι ηθική, αλλά Μήνυμα και Ελπίδα Σωτηρίας μέσα από την προσδοκία της Ανάστασης. Η Ορθοδοξία δε -επιτρέψτε μου να πω- απέχει πλήρως από αντιλήψεις κανονιστικές, ηθικοπλαστικές, τιμωρητικές.
Η αντιμετώπιση της πίστης, της δογματικής καθαρότητας, της αμαρτίας, της μετάνοιας, της κατ’ οικονομία μεταχείρισης, της άφεσης, της καταλαγής δεν αφορά το νομοθέτη και την Πολιτεία, αλλά την Εκκλησία. Από την άλλη πλευρά, η ρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ πολιτών ή ατόμων που υπάγονται στην ελληνική και κατ’ επέκταση την ευρωπαϊκή έννομη τάξη είναι ζήτημα που ανήκει στη σφαίρα της Πολιτείας και των διεθνών υποχρεώσεών της και όχι της Εκκλησίας.
Αυτά έχουν κριθεί εδώ και δεκαετίες με αφορμή ζητήματα πολύ σημαντικότερα από το σύμφωνο συμβίωσης, όπως η νομική μεταχείριση της άμβλωσης, των προγαμιαίων σχέσεων, του πολιτικού γάμου, του διαζυγίου, του κλινικού θανάτου και των μεταμοσχεύσεων, (σε άλλες χώρες) της ευθανασίας, της παρένθετης μητρότητας, της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κ.ο.κ.
Οι θρησκευτικές μας αντιλήψεις ως προσώπων δεν μπορούν να επηρεάσουν, από ένα σημείο και μετά, τις επιλογές της ευρωπαϊκής και εθνικής έννομης τάξης και το εύρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οφείλουν πολλά στο Χριστιανισμό, αλλά κινούνται πλέον σε μια παγκόσμια σφαίρα αξιών πολλαπλών προελεύσεων και επιρροών μέσα σε μια πλουραλιστική διεθνή κοινωνία. Η εθνική μας ταυτότητα και η ορθόδοξη παράδοσή μας δεν κινδυνεύουν αλλά επιβεβαιώνονται μέσα στο περιβάλλον αυτό χωρίς να θίγεται όμως κανένας άλλος.
Η θρησκευτική πίστη και κοινωνία μπορεί να κριθεί στους κόλπους της Εκκλησίας ή της θρησκευτικής κοινότητας. Η πολιτειακή μας στάση κρίνεται θεσμικά, δημοκρατικά, δικαιοκρατικά.
Οι βουλευτές, τα κόμματα, οι κυβερνήσεις, τα κοινοβούλια λειτουργούν ως όργανα του κράτους και όχι ως πιστοί υπό τον πνευματικό έλεγχο της θρησκευτικής τους κοινότητας. Το αντίθετο οδήγησε ιστορικά και δυστυχώς εξακολουθεί να οδηγεί, σε πολλά σημεία του κόσμου, σε τραγικές και απάνθρωπες καταστάσεις. Σε ανεξέλεγκτη βία. Σε ακύρωση της αξίας του ανθρώπινου προσώπου.
Λόγω των αμοιβαίων αισθημάτων αγάπης και εκτίμησης που μας συνδέουν, δεν εισέρχομαι σε θέματα κανονικής τάξης. Απευθυνθήκατε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για ζήτημα νομοθετικής πολιτικής εθνικής και όχι τοπικής σημασίας. Θα είχε συνεπώς ενδιαφέρον να διατυπωθεί αρμοδίως και συνοδικώς η άποψη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τέλος, επιτρέψτε μου να αγνοήσω, για λόγους αναγόμενους στο σκληρό πυρήνα της ύπαρξης μου, την άτυχη απειλή ότι «θα αποστερηθούμε de facto ως πρόσωπα την χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου». Η αποστροφή αυτή θεωρώ ότι είναι απλώς σχήμα λόγου και όχι επισκοπική θέση που αξιώνει θεολογική και εκκλησιολογική θεμελίωση.
Σας ευχαριστώ που μνημονεύσατε τον ιερέα πάππο μου. Αυτός μου έμαθε ότι η σχέση μας με το Θεό είναι προσωπική, αδιαμεσολάβητη, διαρκής και αδιάκοπη από την ώρα που γεννιόμαστε ως εικόνες της αρρήτου δόξης Του παρά τα πολλά στίγματα των πταισμάτων μας, έως την ώρα της κρίσης μέσα από την οποία προσδοκούμε και ελπίζουμε στην ετέρα μορφής μας.
Με αισθήματα φιλίας και εκτίμησης, Ευάγγελος Βενιζέλος