Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι χριστιανικές φρικαλεότητες επί των αφροδισίων. Οι ζώνες αγνότητας

Κορνήλιος Van Haarlem, «Ο καλόγερος και η καλόγρια»-1591

 Μπουργκοτάνγκα



Η σεξουαλική καταπίεση του παρελθόντος

Δεν φορούσαν μόνο οι γυναίκες « ζώνες αγνότητας » 
Κάποτε όταν η Ευρώπη έμπαινε στον μεσαίωνα, η ερωτική επιθυμία, η σεξουαλική ορμή, φυσιολογικές δηλαδή λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρούνταν “σταλμένες από τον Σατανά τον ίδιο” και έπρεπε με κάθε τρόπο να εξαφανιστούν. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν άνθρωποι γιατί ο φόβος του αφορισμού, του στίγματος και της πυράς της Ιεράς εξέτασης καραδοκούσε.
Συχνά πυκνά για να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα “παρεκκλίνει του ορθού δρόμου” και δεν θα γίνει βορά στις ερωτικές του ορμές, έφτιαχναν διάφορα εργαλεία που στραγγάλιζαν την σεξουαλική επιθυμία. Και προσοχή μην παρασυρθείτε, αυτό συνεχίστηκε για πολλά πολλά χρόνια μετά τον μεσαίωνα. Δείτε ορισμένα από αυτά τα πραγματικά απάνθρωπα εργαλεία…
Ζώνες αγνότητας για γυναίκες


Η ζώνη αγνότητας το πιο γνωστό σε όλους, αποτρεπτικό για τη γυναίκα εργαλείο ερωτικής επιθυμίας πρωτοδημιουργήθηκε από ευγενείς που έφευγαν για τις σταυροφορίες και ήθελαν να είναι σίγουροι ότι οι γυναίκα τους πίσω στην Αγγλία και τη Γαλλία, θα “τιμούσε” το στεφάνι τους και δεν θα γινόταν έρμαιο στις σεξουαλικές ορμές διαφόρων αρσενικών.

Και μην ξεχνάτε το ταξίδι από την κεντρική Ευρώπη προς τους Άγιους Τόπους διαρκούσε χρόνια ολόκληρα. Πάντως για να γνωρίζετε τελευταία φορά που σύζυγος “κλείδωσε” τη ζώνη αγνότητας της γυναίκας του, ήταν το 1930!

Οι ζώνες που ήταν από σκληρό δέρμα ζώων αλλά και από μέταλλο, “περιφρουρούσαν” τις περιοχές της κοιλιάς του αιδοίου και του πρωκτού και με ένα λουκέτο της εποχής ασφάλιζαν τα σημεία που η γυναίκα έχει οπή.

Κλείδωναν έτσι οποιαδήποτε σκέψη για σεξ (ακόμη και αυτοϊκανοποίησης  για τις γυναίκες. Μικρές τρύπες κατά μήκος της ζώνης επέτρεπαν την ούρηση και την αφόδευση.
Εργαλεία αντι- αυνανισμού για άνδρες.

Ο αυνανισμός για πολλά χρόνια όχι μόνο εθεωρείτο αμαρτία, αλλά πίστευαν ότι διαλύει φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η όραση ή η ακοή. Το 1830 λοιπόν δημιούργησαν μια συσκευή (που μοιάζει με σπασουάρ που φοράνε οι αθλητές). Η συσκευή αυτή απέτρεπε τον άνδρα να αυνανιστεί.

Το σπέρμα πίστευαν κατά τη βικτωριανή εποχή, είναι πολύτιμο σαν τα αιθέρια έλαια και δεν πρέπει να χάνετε παρά μόνο στον έγγαμο βίο και μόνο για τεκνοποίηση. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι από σκληρό υλικό (κόκκαλο ή ξύλο) που δένει με ζώνη (το λουκέτο το κρατούσε άλλος) και εγκλωβίζει το πέος και τους όρχεις. Μικρές οπές και σε αυτό το εργαλείο επιτρέπουν την ούρηση, αλλά το άκαμπτο υλικό απαγορεύει τη στύση. Το πιο εξελιγμένο μοντέλο στης αρχές του 1850, είχε ειδική θήκη για… πάγο για περισσότερο σίγουρα αποτελέσματα.

Και αυτό το πραγματικά βάρβαρο εργαλείο ήταν αποκλειστικά για άνδρες και χρησιμοποιήθηκε από το 1880 μέχρι το 1920 (μόνο για 40 χρόνια ευτυχώς).

Όπως μπορείτε να δείτε, μοιάζει με παγίδα για αρκούδες. Το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν αποτρεπτικό όχι απλά για τον αυνανισμό αλλά για τη στύση και μάλιστα τη νυχτερινή στύση, εκείνη που έρχεται όταν κοιμόμαστε. Ο άνδρας πριν κοιμηθεί το τοποθετούσε στη βάση του πέους του και το έσφιγγε. Αν ήταν άτυχος κατά τη διάρκεια του ύπνου του να έρθει σε στύση τότε το δαχτυλίδι έκλεινε και από τη σφίξη τα μεταλλικά του δόντια έκαναν το πέος να “επανέλθει στην προτέρα ήρεμη κατάσταση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου