Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΡ.ΔΑΝΕΖΗΣ:Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ:ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ;

Τα βίντεο αποσκοπούν να δώσουν σε αυτόν που ψάχνει επιστημονικά επιχειρήματα περί της ύπαρξης του Θεού, γνώσεις που θα τον κάνουν να αποκτήσει σφαιρικότερη εικόνα του θέματος.
Υπάρχει Θεός?


Ο κορυφαίος καθηγητής αστροφυσικής και φιλόσοφος, λέει ναι.
Εκτός των όσων αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις και το μυαλό μας, υπάρχουν καταστάσεις που η ανθρώπινη λογική απλώς δε μπορεί να συλλάβει, να κατανοήσει.

Το επιχείρημα ότι εκτός του πλανήτη δεν υπάρχει αλλού ζωή, είναι πολύ κοντοφθαλμό και εγωιστικό. Η ζωή δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε κυτταρικού τύπου όντα 3ων διαστάσεων, ούτε σε έναν
μικροσκοπικό, ασήμαντο πλανήτη ενός αχανούς σύμπαντος:
Το επιχείρημα ότι, στην αχανή πλάση, εμφανίστηκε ξαφνικά η ζωή σε ένα μικροσκοπικό πλανήτη, με το υπόλοιπο του σύμπαντος να αποτελεί απλώς νεκρή ύλη και ενέργεια, που περιφέρεται άσκοπα, είναι δυστυχώς ένα από τα κύρια επιχειρήματα της αθεΐας. Αλλά και τα ζωντανά όντα αυτού του πλανήτη, παραμένουν ζωντανά για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν επανέρχονται στο θάνατο και την ανυπαρξία!!!

Εγώ πιστεύω ότι:
 Τα βακτήρια του στομάχου, αν υποθέσουμε ότι μπορούν να ''μορφωθούν'' και να εξερευνήσουν το περιβάλλον όπου ζούνε, (π.χ. το στομάχι του ανθρώπου που τα φιλοξενεί), δε θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν τί είναι τα γαστρικά υγρά, ότι περιέχονται σε έμβιο oν, παρόμοιο με δισεκατομμύρια άλλα έμβια όντα, κατοίκους.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου