Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

10.000 άγιοι πακέτο. Τους έκαψε ζωντανούς ο Ορθόδοξος Επίσκοπος Θεόφιλος!

Μισό λεπτό, μάλιστα, αγιοποιήθηκαν όλοι οι ασκητές αυτοί διότι τους έκαψε μέσα στις σκήτες τους ο χριστιανός Επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος, τον 4ο αιώνα, επειδή τον ήλεγχε ο άγιος Ισίδωρος, ο πνευματικός τους ποιμήν!
Ο Ορθόδοξος Συναξαριστής είναι μια ευσεβεστάτη Ορθόδοξη χριστιανική ιστοσελίδα. Επισκεφθείτε την για να το διαπιστώσετε. Επομένως αποκλείεται να αναφέρει ψευδείς πληροφορίες για την ιστορία της Ορθοδοξίας. Και προ παντός πληροφορίες που καταρρακώνουν το ήθος της. Φαίνεται όμως ότι η συνείδησή τους δεν τους επέτρεψε να θάψουν μια τόσο καραμπινάτη είδηση. Να ξεγράψουν 10.000 άγιους από το συναξάρι τους. Τρέφουν ολοφάνερα οι άνθρωποι τον δέοντα σεβασμό προς όλους τους αγίους τους.
Γράφει λοιπόν για τους 10.000 κεκαυμένους από την πυρά του κτήνους Θεόφιλου αγίους:
Οι Άγιοι Μύριοι (10.000) Όσιοι της Νιτρίας θανατώθηκαν με φωτιά από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο, επειδή αντιπαθούσε τον Ισίδωρο τον Πρεσβύτερο.
Οι Άγιοι αυτοί ασκητές, κατοικούσαν μέσα σε σπηλιές και καλύβες της Νιτρίας της Αιγύπτου, και κύριο έργο τους ήταν η τήρηση των εντολών του Θεού. Ζούσαν με νηστείες, αγρυπνίες, προσευχές και ήταν γύρω στις 10.000 στον αριθμό. Επειδή ο Άγιος Ισίδωρος, ο πρώτος απ” αυτούς, φιλονικούσε με τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο για ορισμένα εκκλησιαστικά ζητήματα, που ο Θεόφιλος έφερνε αντίρρηση, γι” αυτό ο Ισίδωρος, έχοντας πίσω του την υποστήριξη των πολλών μοναχών, ήλεγχε τον Θεόφιλο. Τότε ο Θεόφιλος, για να εκδικηθεί τον Ισίδωρο, έστειλε κρυφά δικούς του ανθρώπους και έκαψε ζωντανούς μέσα στις Σκήτες, όλους τους συγκεκριμένους Πατέρες. (http://www.saint.gr/695/saint.aspx)

***

Οι καθηγητές πανεπιστημίου, ειδικά οι των θεολογικών σχολών, οι οποίοι είναι θεράποντες όχι της επιστήμης αλλά του παπαδαριού και του Δεσποταριού, τίποτε δεν γνωρίζουν για το έγκλημα αυτό του Θεόφιλου.

Να, πώς το περιγράφει κάποιος απ’ αυτούς «…Από την εποχή αυτή ο αντιωριγενισμός του Θεόφιλου αποκτά νέες διαστάπεις. Διώκονται γενικά οι μοναχοί της Νιτρίας ως θαυμαστές του Ωριγένη, τον οποίο όφειλαν να αναθεματίσουν. Στο μεταξύ και ο πρεσβύτερος Ισίδωρος, έμπιστος μέχρι τότε συνεργάτης του, κατέφυγε διωκόμενος στην Νιτρία, στους λεγόμενους Μακρούς Αδελφούς, θαυμαστές του Ωριγένη…» (περισσότερα από http://www.kostasbeys.gr/articles.php?s=3&mid=1096&mnu=1&id=23173)

Τέτοιοι εγκληματίες και χειρότεροι, όπως ο Χρυσόστομος, ο Αθανάσιος, ο Κύριλλος Αλεξανδρείας κ.ά, ήταν οι Επίσκοποι οι οποίοι επέβαλαν με την τρομοκρατία τους τον χριστιανισμό, με την αρωγή φυσικά των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου.

Πάνω στην θρησκευτική τους μανία δεν δίσταζαν, για ψύλλου πήδημα, να δολοφονούν ακόμη και ομόθρησκούς τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου