Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Επειδή θεολόγοι, απολογητές και φανατικοί χριστιανοί ισχυρίζονται ότι άλλα έλεγε η Παλαιά Διαθήκη και άλλα λέει η Καινή, αναφέρω εδώ τον σχετικό λόγο του ιδρυτή του ιουδαιοχριστιανισμού αποστόλου Παύλου, περί του αφανισμού των απίστων στην θρησκεία του, ο οποίος είναι πιστό αντίγραφο της διδασκαλίας της Παλαιάς.


Α. Στην Παλαιά, μεταξύ των πολλών ανάλογων, αναφέρεται (Μιλάει ο Γιαχβέ της παλαιάς Διαθήκης, πατέρα του Χριστού, της υποτιθεμένης Καινής):
«Πρόσεχε τον εαυτό σου, μη κάνεις συνθήκη με τους κατοίκους της γης στην οποία πηγαίνεις, μήπως γίνει παγίδα ανάμεσά σου· αλλά, τους βωμούς τους θα τους καταστρέψεις, και τα είδωλά τους θα τα συντρίψεις, και τα άλση τους θα τα κατακόψεις. 14 Επειδή, δεν θα προσκυνήσεις άλλον θεό· για τον λόγο ότι ο Κύριος, του οποίου το όνομα είναι Ζηλότυπος, είναι Θεός ζηλότυπος» (Έξ. 23:32; Αρ. 33:51; Δευτ. 7:2; 13) [Το προηγούμενο χωρίο είναι από υπενθύμιση του Μιχάλη Μανιάτη (το έριξε σε σχόλιο του παρόντος άρθρου), πτυχιούχου (μελέτησε σχεδόν όλες τις πτυχές - εξ ου και το πτυχιούχος - του ιουδαιοχριστιανικού φαινομένου) θεολόγου της Θύραθεν Παιδείας. Παρεμπιμτόντως, εάν κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η θεολογία είναι αρμοδιότητα ανθρώπων άθεων, θα μείνει αθεολόγητος μέχρι θανάτου. Διότι ένας «θεολόγος» που είναι πιστός δεν κάνει ούτε για χαρτί υγείας, στην τουαλέτα ενός αληθινού Θύραθεν θεολόγου]

Β. Στην Καινή, Ο Παύλος ο καινούργιος γάιδαρος με την παλαιά περπατησιά.
«εν πυρί φλογός, διδόντος εκδίκησιν τοις µη ειδόσι Θεόν και τοις µη υπακούουσι τω ευαγγελίω του Κυρίου ηµών Ιησού Χριστού, οίτινες δίκην τίσουσιν όλεθρον αιώνιον από προσώπου του Κυρίου και από της δόξης της ισχύος αυτού,»
«Θα φανερωθή δε με φλόγα πυρός και θα αποδώση την δικαίαν τιμωρίαν εις εκείνους, που δεν θέλουν να γνωρίζουν τον Θεόν και να υπακούουν στο Ευαγγέλιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού». (Απόστολος Παύλος, Προς Θεσσαλονικείς 1: 8-9)
Για την αντίσταση των Ελλήνων στη χριστιανική βαρβαρότητα (… εις εκείνους, που δεν θέλουν να γνωρίζουν τον Θεόν και να υπακούουν…) δεν αναφέρω εδώ τίποτα, διότι η παρούσα ιστοσελίδα έχει αναρτημένα πάμπολλα ντοκουμέντα.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου